Hoi dames, Ik wil voor onze bruiloft graag cupcakes maken en deze versieren. De cupcakes heb ik nu 2x gemaakt en dat gaat goed. Nu het versieren nog! Ik heb al diverse sites afgespeurd maar word niet veel wijzer. Wie kan mij vertellen hoe ik de vormpjes in het marsepein maak? (is dit trouwens wel marsepein, of is het een ander product?) Ik ga er van uit dat ik niet elk vormpje er met de hand in moet tekenen? (ik ben wat dit betreft echt nog een groentje op dit gebied) Hier de voorbeelden zodat jullie weten wat ik bedoel: Bekijk bijlage 231257 Bekijk bijlage 231259
Het lijkt mij op fondant. En die figuurtjes daar heb je een soort steker voor ( of roller) En die zet dan die figuurtjes er in. En de bloemetjes op plaatje 2 lijken met een uitsteker gemaakt te zijn.
Kan met zowel fondant als marsepein.de vormen steek je uit en t reliëf maak je met een impressiemat of roller
Dankjewel! dat laatste was ik naar op zoek. Wat adviseren jullie? fondant of marsepein? zit hier veel verschil tussen (en qua prijs), ik wil er graag suikerdecoraties op plakken. Kan ik dit doen dmv poedersuiker met water te mengen?
Kijk eens op www.deleukstetaarten.nl Daar vind je vanalles. Denk dat marsepein of fondant qua prijs niks scheelt. Ik zelf vind fondant lekkerder.
Ik heb nog nooit met marsepein gewerkt ( lust het niet ) en maak de taarten alleen voor mezelf of familie en die lusten ook geen marsepein dus daar durf k geen antwoord op te geven.
Die van je bovenste foto is volgens mij met deze gemaakt. Dus nee je hoeft niet alles met de hand te tekenen. Fondant of marsepein hangt van je smaak af. Meeste mensen vinden marsepein lekkerder geloof ik (ik wel in elk geval) Fondat hard eerder uit, dus dan wordt het echt een suikerplaatje zeg maar, daarentegen als je echt wit-wit wil hebben kun je wel beter fondant gebruiken. Marsepein is van zichzelf een beetje cremekleur, en wel wit te krijgen maar toch nooit zo helder wit als fondant. Prijsverschil tussen beiden is niet de moeite waard om over na te denken. Succes!
kijk inderdaad eens goed rond op het leukstetaarten forum. plakken zou ik doen met tylose en beetje water = eetbare lijm fondant versus marsepein fondant plakt meer marsepein heeft duidelijke smaak Ik zou van allebei een pondje kopen en gewoon proberen want , iedereen heeft voorkeur. de ene vind marsepein fijner werken en de andere fondant.
Ikzelf vind icing (fondant zoals jullie het noemen) fijner werken. Op het eerste plaatjes is het icing. Is ook echt wit, wit en niet gelig zoals marsepijn is. Denk op het 2de plaatje ook. Ik persoonlijk vind Icing ook lekkerder. Fondant is trouwens veel dunner dan icing, dit is vloeibaar en icing is de dikkere variant lol ( sorry ben bakker, moest het ff zeggen)
Ik heb zelf op een Chinese site 34 plungers gekocht voor marsepein/fondant. Dingen zijn echt geweldig, al heeft mijn zus ze nu gejat en weigert ze terug te geven Duurt alleen 2 weken voordat ze aankomen.. Site is betrouwbaar hoor.. Bestellen we heel vaak wat, nooit problemen mee! Wholesale - 34pc Fondant Cake Cutter butterfly/leaf/flowers Plunger hot sell 41001834, Free shipping, $3.80-4.25/Set, 11 pieces/Lot | DHgate.com
Ik heb laatst voor het eerst cupcakes gedecoreerd met marsepein. Hiervoor een paar keer met ondant gewerkt. Ik lust namelijk geen marsepein. Maar ik miet zeggen dat ik zo'n niet al te dikken laag op een cupcake dan weer wel lekker vond. Lekkerder dan fondant, in ieder geval. Misschen had ik de verkeerde fondant ofzo, maar het was eigenlijk een beetje een smakeloos laagje op de cake. Ik had echt het idee dat het alleen maar voor 'de mooi' is en qua smaak niks toevoegt. En ik snap dat cupcakes mooi horen te zijn. Maar als het om eten gaat vind ik snaak toch ook wel heel belangrijk, haha.
Dat ligt ook aan het merk fondant dat je gebruikt, ik heb een bedrijfje in taarten en gebruik Satin Ice fondant, heerlijk soepel met een zoete smaak. Mocht je liever niet op internet bestellen dan zou je even naar de Jamin of Pipoo's kunnen gaan, daar verkopen ze ook allerlei benodigdheden. Ik geloof dat Pipoo's ook een textuurroller in hun assortiment heeft, maar dat weet ik niet helemaal zeker.
fondant werk fijner maar marsepijn in lekkerder het kan met allebij hier in rtterdam verkoopt de intratuin heel veel en de jamin ook
Pipoo's is inderdaad duurder, maar als je graag iets in handen wil hebben voordat je iets koopt is het wel een handige oplossing .
Let er wel op dat je rolfondant neemt.. anders heb je vloeibare.. Buiten Jamin en Pipoos zijn er nog veel meer taartdecoratiewinkels in Nederland hoor.. waar je iets kan vasthouden.. Waar woon je?
pipo's jamin intratuin ikea ( heeft ook leuke vormpjes) xenos bepaalde snoepwinkels hebben het ook nog wel in spijkenisse zit een cup cake winkel tis vooral goed zoeken want soms is het een dure grap je kan zeker ookw el veel dingen van internet halen