Southbeach dieet, werkt het echt of niet?

Discussie in 'De lounge' gestart door Mila24, 2 aug 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Mila24

  Mila24 Fanatiek lid

  30 jun 2007
  2.199
  0
  0
  Antwerpen
  Ik wil graag ervaringen horen van mensen die het South beach dieet hebben gedaan.
  Ik heb al wat dingen op het internet gelezen en als ik dan zie dat het best veel vetten dingen zijn die je kan eten (iedere dag ei, noten etc) dan vraag ik me af is het gezond?
  De eerste week mag je geen brood, aardappels, rijst etc etc terwijl dat toch wel belangrijke dingen zijn voor een maaltijd.
  Het resultaat zou zijn 1-6 kilo kwijt in 2 weken tijd.
  Nou vindt ik dat wel erg verleidelijk natuurlijk ;) .....
  Maar wil eerst graag ervaringen horen van andere mensen die het hebben gedaan.

  groetjes.
   
 2. wannabe

  wannabe Fanatiek lid

  17 dec 2006
  1.493
  1
  0
  accountmanager
  Deventer
  Ik heb er ervaring mee. En ondanks dat je het op een behoorlijk geoznde manier kan volgen ( vooral de tweede fase ) ga ik het je afraden.

  Eerste 2 weken zonder de bekende koolhydraten en fruit, kun je gezond aanpakken door superveel salades met allerlei groentes te eten , met kaas ( mager) en mager vlees etc.
  Twee weken veel eieren is trouwens ook niet slecht.

  Daarna kun je dngen gaan toevoegen zoals en beetje volkoren brood, wat fruit etc...

  Het werkt super. Maar je verliest in het begin vooral heel veel vocht, mijn lichaam kon er niet tegen ik word er echt ziek van als ik geen koolhydraten eet.
  Als je veel sport is het eigenlijk niet te doen, en raden ze zelfs aan om toch wat koolhydraten te nemen ( ik sportte toen 5x per week)
  En je moet deze manier van leven echt jaren vol willen houden.

  Volgens mij is het eenvoudiger en gezonder omdat te doen door minder vet te eten en veel gezonde volkoren producten, groente en fruit.
  Daar heb je zo'"vrij eenzijdig" dieet niet voor nodig.
   
 3. missgroovy

  missgroovy Niet meer actief

  geen ervaring met south beach, wel met atkins. 30 kilo kwijt en zonder moeite.

  Als je je nu al gaat afvragen of t wel gezond is dan heb je je nog niet goed ingelezen. Ik heb van okt 2003 tot 2007 volgens de leefwijze geleefd en ben heel geleidelijk afgevallen.

  Je moet sb of atkins niet zien als crash dieet, t is gewoon een verandering in je eet en leefpatroon.
  Als je niet achter de theorie staat kun je beter kiezen voor een andere leefwijze. Daarmee bedoel ik dus gewoon minder eten, gezonder, niet snoepen, gewoon je eigen plan trekken.

  Ik merk of weet door atkins gevolgd t ehebben dat de dikmakers voor mijn lichaam de slechte koolhydraten zijn. (witbrood, gewone pasta's, aardappels, melk enz) nu ik dat weet hou ik daar rekening mee.

  Voor jou is dta mss weer anders dus als je daar achter bent moet t goedkomen.
   
 4. Claartje79

  Claartje79 Fanatiek lid

  17 aug 2006
  4.862
  1
  0
  huismuts
  Groningen
  ik wilde er aan beginnen, maar het stond me tegen dat ik veel koolhydraten moest schrappen. mijn lijf schreeuwt hier gewoon om en zoals wannabe ook al zegt: je loopt stuk bij sporten (vind ik).

  tevens liep ik er tegen aan dat ik nooit kon beginnen wanneer ik wilde, ik eet nog wel regelmatig met mijn moeder en die is diabetes en die móet haar koolhydraten hebben. zowel bij atkins als bij sb wordt wel geschreven dat suikerpatienten ook mee kunnen doen, de specialist van mijn moeder heeft dit nadrukkelijk verboden.

  ik vond het teveel gedoe worden en hou teveel van mijn brood en pasta's. in italie zijn ze ook met pasta eten nog mooi slank denk ik dan maar.

  wij eten hier gewoon gezond. niet teveel en niet te weinig en vooral zorgvuldig gekozen uit de schijf van 5 en dat heeft bij mij er in het verleden voor egzorgd dat ik 18 kilo kwijt was en ben gebleven (oke, op de laatste 22 weken na ;))
   
 5. guppie81

  guppie81 VIP lid

  13 sep 2006
  12.334
  1
  0
  Het werkt zeker.

  Ik werd van zowel atkins als SB erg ziek, heb er nog steeds erg gevoelige darmen door. Je mist een heleboel stoffen die je lichaam wel nodig heeft. Ik zou het sterk afraden!
   
 6. Ingiemoppie

  Ingiemoppie Niet meer actief

  Ik heb het ook gedaan het South Beach dieet.

  Werkte in het begin super, alleen was ik na een aantal dagen ineens duizelig. Bleek ik een tekort van iets te hebben. Na wat extra vitamines en een lichte aanpassing (toch iets meer koolhydraten) ging het beter.

  Wel volgehouden, maar na 7 weken er toch de brui aan gegeven.
  Waarom? Ik werk van 8 tot 15.00 uur. En bij de meeste recepten is behoorlijk wat voorbereiding nodig. Die heb ik niet. En als je spontaan ergens heen ging (uit eten, BBQ of iets anders) is het moeilijker om je dieet daaraan aan te passen. Bij Weight Watchers of Sonja Bakker kan dit makkelijker. Bovendien hoeven mijn man en mijn weekenddochters niet op dieet, dus was het in de weekeinden moeilijker te handhaven.

  Ik weet niet hoe ze dit in Amerika hebben kunnen promoten, maar het schijnt daar een daverend succes geweest te zijn (of nog).

  In jouw situatie zou ik het denk ik een paar dagen proberen om te kijken of het wat voor je is. Als je het gevoel krijgt, dat het niet goed ´ligt´, dan direct ermee stoppen.

  Succes bij je beslissing.
   
 7. Juul76

  Juul76 Bekend lid

  20 nov 2006
  768
  297
  63
  Ik heb ook niet al te beste verhalen over SB gehoord.

  Een goed alternatief is wellicht het Dr. Phil dieet "("7 keys to weight loss freedom"). Gaat uit van minder koolhydraten en minder vet, maar schrapt ze niet volledig. Verder een heel simpel dieet, wat eigenlijk geen dieet is maar een levensstijl. Het boek gaat vooral in op het waarom je eet en het creeren van een gezonde omgeving etc. Het werkt verder met het indelen van je maaltijd in porties ter grootte van je vuist; 1 portie koolhydraten, 1 portie eiwit, 2 porties groenten. Het heeft bij mij echt goed gewerkt en het kost vrijwel geen moeite. Het boek is wel echt amerikaans soms, dus daar moest ik wel om lachen. Maar het is een echte aanrader, zelfs als je de beste man op tv wat irritant vindt.........
  De lijfspreuk in het boek : "You have to get real about your fat, or you're gonna get real fat!".....
   
 8. mijnimeel

  mijnimeel Fanatiek lid

  10 nov 2005
  2.343
  0
  0
  Directeur
  In de buurt van Den
  Maarre als het zo'n goed dieet zou zijn, waarom is Dr Phil dan zelf nog steeds zo gigantisch? Dn is toch niet alleen zijn bouw, lijkt me sterk!
   
 9. mandy1

  mandy1 VIP lid

  31 jan 2007
  6.881
  1
  0
  restaurantmedewerkster
  baarn
  ik heb het ook gevolgt de kiloos vlogen er in nowtime vanaf maar het is niet gezond je mist toch het een en ander wat je wel nodig hebt.
   
 10. Fem

  Fem VIP lid

  28 dec 2006
  5.292
  1
  0
  Sr. Accountmanager
  Capelle ad IJssel
  Ik heb het ook gedaan en ben er 12 kilo mee afgevallen, heb me nooit ziek gevoeld of wat dan ook, voelde me juist beter als ervoor... Het is bij ieder mens verschillend denk ik....
   

Deel Deze Pagina