Hoe doen jullie dat? Wat mag erdoor heen? Ik heb rundergehakt, volgens mij mogen er ook een paar uitjes in (zit in potje ook), maar kun je dan gewone pastasaus gebruiken?
ik maak de mijne met verse tomaten, een wortel wat gemengd gehakt en basilicum. de pastesaus uit potten zou ik toch vermijden want daar zit veel zout in en zoveel werk is het niet om vers te maken eigenlijk
daarom vroeg ik het al, omdat ik dacht dat er te veel zout in zou zitten. Zou je het recept hoe jij het maakt misschien kunnen geven?
Ik gebruik altijd wat verse tomaat, wat courgette erbij, eventueel broccoli en champignons... en dan een blikje tomatenpuree erbij. En mager rundergehakt inderdaad.
vorige keer ook spaghettie/past gemaakt. Ik deed: -zo een gezeefde tomaat uit een blikje + het sap van het blikje(zit geen zout bij oid) -een paar van die schelpjes (of wokkels, of strikjes of macaroni) -gehakt eventueel wat italiaanse kruiden staafmixer erop en smullen maar...
Wij maakten de pasta meestal zo: pasta koken rundergehakt rul bakken in een beetje olie courgette/paprika/champignons meebakken blik gezeefde tomaten/tomatenblokjes erbij Wat basilicum/oregano erbij doorwarmen mengen en evt pureren. Die blik tomaat is er ook zonder zout te krijgen. Dit zijn vaak meerdere porties. Dus dan stop je wat overblijft in kleine porties in de vriezer voor dagen dat je snel moet..
kook eerst de tomaten een paar minuten in water als je ze dan afkoelt dan kan je de pel er zo van af trekken, snij ze in fijne blokjes en de wortel ook in kleine blokjes en stoof ze dan en mix ze . doe erhet gehakt dat rul gebakken is erbij samen met wat oregano en een eetlepel tomatenpuree. spaghetti ondertussen gaar bakken en mixen en alles mengen. bij mijn meiden doe ik er nu ook een beetje kaas bij maar die zan dan ook al over een jaar hé