spaghetti recepten

Discussion in 'De lounge' started by tulip, Oct 25, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    Dec 1, 2007
    21,159
    8,136
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    vandaag gemaakt;

    Spaghetti met zalm, spinazie en ei.

    Spaghetti/tagliatelle koken

    Spinazie koken

    Pasta in ovenschaal doen, spinazie eroverheen, zalmsnippers eroverheen, dan een ei breken en dat eroverheen gieten en dan 10 min op 200 graden in de oven.
     
  2. ikke1981

    ikke1981 VIP lid

    Apr 14, 2006
    13,689
    0
    0
    Den Haag
    spaghetti met kaassaus en gerooktekip

    uitje
    knoflook
    zakje kaassaus
    gerapste kaas
    gerookte kipfilet
    tuinerwten

    2 pannen water opzetten, 1 voor de spaghetti en 1 voor tuinerwten
    uitje en knolook klein snijden, bakken
    de gerookte kipfilet in stukjes snijden.

    De kaassaus maken, en ondertussen de kip opbakken bij de uit en knoflook, als alles klaar is in een pan doen, en eet smakkelijk
     
  3. Arrien

    Arrien Lid

    Nov 26, 2007
    61
    0
    0
    NoordB
    Deze SonjaBvariant viel me niet eens tegen!

    Voor 4 personen.

    1 ui, 2 tenen knoflook, 2 wortels, 3 stengels bleekselderij, 500 gram rundergehakt, 3 eetlepels ketchup, 2 dl vleesbouillon, 1 dl rode wijn.
    Olijfolie
    Ui en knoflook snipperen, bleekselderij en wortels klein snijden.
    Verhit de olie in de braadpan. Voeg het gehakt toe en rul dit, schep ui, knoflook, wortel en selderij erbij en bak zo’n 3 minuten mee. Voeg de wijn, bouillon, ketchup toe en breng het mengsel al roerende aan de kook. Laat de saus 30 minuten zachtjes pruttelen.
    En dan met natuurlijk spaghetti erbij :D
     
  4. tulip

    tulip Niet meer actief

    lieselot84, jouw recept gaan we morgen als eerste uitproberen.
     
  5. lieselot84

    lieselot84 Fanatiek lid

    Oct 11, 2008
    4,362
    0
    36
    Adm. mw.
    Overijssel
    Leuk tulip! Ik hoop dat jullie het lekker vinden!

    **************

    ik heb vandaag zelf macaroni gemaakt (zonder pakje).

    Low budget en snel klaar.

    voor 2 personen en 1 kind:

    kleine macaroni (bijv. elleboogjes)
    250 gr gehakt
    1 prei
    enkele wortels
    125 gr champignons
    1 blik gepelde tomaten (in stukjes)
    (evt. een klein blikje tomatenpuree als je het te weinig saus vindt)
    1 teentje knof
    1 ui
    150gr gruyere (je kunt meer nemen als je wilt)
    peper
    peterselie
    italiaanse kruiden
    olijfolie

    nodig: wokpan (ivm. samenvoegen macaroni en de rest)
    vuurvaste kom/ovenschotel

    bereid de macaroni zoals aangegeven op de verpakking
    fruit het uitje in olijfolie
    knof erbij
    rul het gehakt
    peper erop
    voeg de groenten toe en laat even meebakken
    voeg de gepelde tomaten (en evt. tomatenpuree) toe en laat even pruttelen.
    meng de macaroni onder de groenten en gehakt
    voeg de helft van de gemalen kaas toe

    vet de ovenschotel in met olijfolie

    giet alles over in de ovenschotel
    strooi de rest van de kaas erop

    15/20 min in de oven 180 graden
    (ik gebruik gewone oven tot de kaas gesmolten is, en dan onder de grill tot de kaas bruin is.)

    Smakelijk!!


    **goedgekeurd door mijn mannen :D**
     
  6. tulip

    tulip Niet meer actief

    o die klinkt ook lekker, wij lusten alleen geen champignons (dochter wel:D), zou het voor de smaak heel erg zijn dat ik die weglaat, of er bv courgette bij doen??
     
  7. Tuttie

    Tuttie Fanatiek lid

    Jan 11, 2010
    2,855
    0
    36
    3 teentjes knoflook in plakjes snijden
    olijfolie in een pan en daarbij de knoflook
    aantal minuten laten bakken
    daarna spekjes erbij
    ondertussen spaghetti koken, afspoelen met lauw water en toevoegen aan de spekjes
    Boursin Cuisine knoflook loskloppen met 2 eiren en veel peper
    bij de spaghetti doen en even samen warm laten worden
    lekkere salade erbij en eet smakelijk
     
  8. lieselot84

    lieselot84 Fanatiek lid

    Oct 11, 2008
    4,362
    0
    36
    Adm. mw.
    Overijssel
    o nee hoor deze groenten had ik toevallig voor handen. je kunt inderdaad ook courgette bij doen. is volgens mij ook heel lekker.
     
  9. Zoe1976

    Zoe1976 Fanatiek lid

    Aug 8, 2007
    1,059
    0
    0
    commercieel medewerkster
    Wij doen het op zn italiaans (recept van mijn oom uit italie)

    500gr rundergehakt
    Blik gepelde tomaten
    blikje tomaten puree (groot)
    tijm, oregano, basilicum laurierblaadje
    2 uien
    3 tenen knoflook
    (en het geheim) droge witte wijn...

    Uien fruiten, gehakt rullen. Kruiden er door heen (niet te zuinig) en knoflook er door.
    Gepelde tomaten en puree er door en dan een echt flinke scheut wijn, dat alles lekker zwemt.

    Vervolgens alles 2 uur laten pruttelen op een klein vuurtje.

    Voor past gebruik ik altijd grand italie al uevo ( schrijf je vast anders, maar ik ben te lui om naar de kast te lopen om te kijken hoe het hoort...)
    Heerlijke spaghetti...

    Een lekkere salade erbij en een lekker glas wijn en afbakbrood...nou geloof me dat is smullen!!!

    XX
     
  10. tulip

    tulip Niet meer actief

    dank je wel, klinkt ook heel lekker.
     
  11. lieselot84

    lieselot84 Fanatiek lid

    Oct 11, 2008
    4,362
    0
    36
    Adm. mw.
    Overijssel
    zoe, vervliegt de alcohol uit de wijn bij de bereiding? ik zou niet willen dat tim op tafel begint te dansen :p
     
  12. PenF

    PenF VIP lid

    Aug 20, 2009
    8,387
    2,241
    113
    Female
    Coach
    Dordrecht
    I (L) spaghetti
    Eten we echt wel 2x per week .

    Spaghetti met pestö:
    Pesto genovese (ik maak het zelf)
    (Basilicum, pijnboompitjes, parmezaanse kaas en olijfolie met elkaar in de keukenmachine)
    Kipfilet in blokjes
    crème fraiche
    ui
    Spaghetti

    Kook de spaghetti
    fruit de ui, bak de kipfilet, doe de pesto en de crème fraiche erbij, dan de gekookte spaghetti.
    Even op smaak brengen met nog wat zout en peper. Eventueel wat geraspte kaas erover en smullen maar!

    Wat wij ook vaak eten, lekker lowbudget, snel klaar en we hebben altijd alles ervoor in huis.

    Pasta met olie, peper en knoflook

    Nodig:
    Spaghetti
    Parmezaanse kaas
    Rode peper
    paar teentjes knoflook.

    Spaghetti koken
    100 ml olijfolie, daarin de fijngehakte knoflook en olie even zachtjes aanzetten Gekookte spaghetti erbij.
    Geraspte kaas erover en smullen maar!

    Vaak eten wij er dan een stukje vis bij en we doen er vaak wat rucola doorheen voor het frisse, knapperige.
     
  13. Zoe1976

    Zoe1976 Fanatiek lid

    Aug 8, 2007
    1,059
    0
    0
    commercieel medewerkster
    Jahoor de alcohol vervliegt, heb het ook gewoon tijdens mijn zwangerschap gegeten...Weet alleen niet of ik het aan mijn zoontje zou geven, daar moet ik nog even over nadenken...voelt een soort niet goed...

    X
     

Share This Page