Ik heb nog nooit gehoord dat een echo niet vergoed zou worden.. Dit gaat allemaal vanuit het basis pakket... Als je een pretecho wil laten maken is deze natuurlijk wel voor eigen rekening..
Wat Amfy zegt, de termijnecho zit in het basispakket en wordt dus altijd vergoed, ook met een nekploimeting. Een volledige combinatietest zit niet meer in het basispakket en dan moet je dus zelf het bloedonderzoek betalen, maar de nekplooimeting met 12 wk wordt wel vergoed.
Ik heb de nekplooimeting echo NIET vergoed gekregen, ik viel niet in de 'risico' groep. Geen 36 + en geen indicaties in de familie dat er een verhoogd risico was. Termijn echo is wel vergoed, was met 9 weken.
Ik heb de nekplooimeting en het bloedprikken gewoon vergoed gekregen.. En ik val niet in een risico groep..
Termijnecho wordt door allemaal vergoed, die zit voor alle zwangeren in het basispakket. De nekplooimeting wordt niet door allemaal vergoed als je niet tot een risicogroep behoort. Sommige aanvullende verzekeringen vergoeden hem wel, ook als je niet in een risicogroep zit. Als je wel tot een risicogroep behoort zit hij weer wel in het basispakket.
Risico groep 36 jaar en ouder, en/of afwijking in 1ste lijn familie. Anders moet je de combi test zelf betalen!!!!
De termijn echo en 20 weken echo wordt idd vergoedt vanuit de Basisverzekering en gaat niet van je Verplicht Eigen Risico af. Het standaard bloedprikken komt ook uit de basisverzekering maar gaat wel van je Verplicht eigen risico af...
Bedankt voor de reacties! Ik heb alleen de 12 weken echo met nekplooimeting gedaan zonder bloedtest. Ben benieuwd of ik hem vergoed krijg..
nee hoor...deze wordt alleen vergoed als er aanleiding voor is deze te laten maken ( dus als je 36 bent, of op een andere manier verhoogd risico hebt op een kindje met syndroom van down, heb het toevallig vandaag nog nagevraagd en deze reactie kreeg ik 2- Counseling Als u zwanger bent en u denkt erover om een prenatale screening naar aangeboren afwijkingen te laten doen, hebt u in de meeste gevallen eerst een uitgebreid gesprek met uw huisarts, verloskundige of medisch specialist, waarin u informatie ontvangt over de inhoud en de reikwijdte van prenatale screening. Dit gesprek heet de counseling. U kunt dan een weloverwogen besluit nemen of u deze screening wilt. Het betreft dan met name de combinatietest en de twintig-weken echo. 3- Combinatietest U kunt met de combinatietest laten onderzoeken hoe groot de kans is op een kind met Downsyndroom. De combinatietest bestaat uit twee onderzoeken: een bloedonderzoek tussen de 9e en 14e week van uw zwangerschap; de nekplooimeting via een echo. Ze maken die tussen de 11e en 14e week van uw zwangerschap. U hebt alleen recht op de combinatietest als u een medische indicatie hebt of als u 36 jaar of ouder bent. 4- Twintig-weken echo (SEO) Met de twintig-weken echo kunt u laten onderzoeken of uw kind mogelijk een open ruggetje of een andere lichamelijke afwijking heeft. Dit onderzoek heet het structureel echoscopisch onderzoek (SEO; tweede trimester). Het onderzoek vindt plaats rond de 20e week van uw zwangerschap. De verloskundige zorg moet een verloskundige, huisarts die bijgeschoold is en zich specifiek heeft toegelegd op fysiologische verloskunde of een medisch specialist uitvoeren. Onze gecontracteerde zorgaanbieders kunt u vinden in onze zorggids. Maakt u gebruik van een niet-gecontracteerde zorgaanbieder dan hebt u recht op een vergoeding volgens de Lijst maximale vergoedingen niet-gecontracteerde zorgaanbieders. De combinatietest en de twintig-weken echo mag alleen een zorgaanbieder doen die een vergunning heeft volgens de Wet op het bevolkingsonderzoek (WBO) of een zorgaanbieder die een samenwerkingsafspraak heeft met een Regionaal Centrum voor Prenatale Screening. Zodra er sprake is van een medische indicatie is er geen vergunning nodig om het onderzoek uit te voeren.
Pandora heeft gelijk. Als je een medische indicatie hebt of je bent 36 jaar of ouder, dan wordt de nekplooi wel vergoed. Er zijn een aantal verzekeringen die het in de aanvullende verzekering hebben gestopt, maar dit zijn er weinig. Als je voor kiest om toch nekplooi te doen, zonder dat je in die 2 bovenstaande groepen valt, dan zullen de kosten rond de 150,- euro liggen. De gyn heeft me vorige week namelijk de prijs van de nekplooi doorgegeven.
ik heb er inderdaad 150 euro voor moeten betalen...ik ging er ook al vanuit dat het niet vergoed werd, maar dacht zal het voor de zekerheid eens navragen alleen als je in een risicogroep valt dus,
Bij mij in mn aanvullende verzekering staat: Prenatale screening, vrouwen onder de 36 jaar, zonder medische indicatie, 100%. Dus bij mij wordt de nekplooimeting en bloedonderzoek daarvoor wel vergoed (ik ben 23). Ligt er echt aan of het in je aanvullende verzekering zit.
De termijnecho wordt volgende mij door alle zorgverzekeraars vergoed al vanuit het bassispaket maar de nekplooimeting zou mij ook niet vergoed worden omdat ik niet in de risicogroep val..