Dag damhertjes, Ik reed gister zo op de weg he, tenminste ik zat ernaast. Toen reed er een dierenambulance naast ons, en ik was weer eens verbaasd om het feit dat hun nog steeds geen voorrangsvoertuig zijn. Een aantal jaar geleden bedacht ik me dat ook al en elke keer als ik er een zie rijden komt die vraag weer in me op. Waarom heeft een dierenambulance geen zwaailicht en sirene en waarom mogen hun geen voorrangsvoertuig zijn? Ik ben van mening dat een dier met pijn net zoveel rechten heeft als een mens met pijn en dat ook de dieren zo snel mogelijk geholpen moeten worden, als een dierenambulance een melding krijgt van een dier in prikkeldraad ofzo, dan kunnen hun gewoon voor het rode licht gaan staan overal, terwijl dat dier helse pijnen heeft. Ben ik nou de enige die dat dieronterend vindt? Mijn stelling: De dierenambulance heeft het recht om, tijdens meldingen waarbij een dier pijn heeft of waarbij het enigzins te verwachten is dat een dier pijn lijdt, gebruik te maken van optische-, en geluidssignalen.
Ik ben het ermee eens, maar moet bekennen dat ik er tot ik deze topic zag nog nooit over na had gedacht.
Zover dat ik weet werkt de dieren ambulance met vrijwilligers. En ik neem aan dat de personen die in een ambulance/politie of brandweerwagen rijden een uitgebreidde (dure) cursus hebben gehad om dit zo veilig mogelijk te doen en op verschillende situaties te reageren. Dit zou dus betekenen dat er veel geld zou moeten worden uitgegeven aan cursussen, dit zouden dan geen vrijwilligers moeten zijn want anders zijn er een hoop na de cursus zo weer weg, dus mensen in dienst nemen wat ook weer extra geld kost. Terwijl het geld anders naar opvang en verzorging van de dieren zou gaan.
Kijk ik snap wel dat het niet zo is aangezien de bestuurders veelal vrijwilligers zijn en je voor voorrangsvoertuigen een speciale opleiding krijgt ivm veiligeheid etc, maar toch vind ik het oneerlijk.
Hier had mijn man het ook over, dat ze cursussen ervoor volgen. Dacht eerst dat hij een grapje maakte, maar niet dus. Vind het verder een goed idee,dieren hebben ook recht op snelle hulp. maar snap waarom het een probleem kan zijn wat summerbloom zegt.
Ik heb bij de dierenambulance gewerkt, en het is idd rot dat je vaak te laat daar bent omdat je nergens voorrang krijgt.. Maar ookal ben je optijd daar, medewerkers van de dierenambulance mogen niets doen met het dier behalve op de brancard leggen en naar een dierenarts brengen... Waar ik werkte werden alleen maar vrijwilligers aangenomen, mensen met een wajong of andere uitkering... Meestal waren deze mensen ook niet bijzonder slim.. Inplaats van een collega voelde ik me meestal hun leraar... Maaaar ik vind WEL dat de dierenambulance een voorrangsvoertuig moet worden,.. En dat het gewoon net zo geregeld moet zijn als bij de echte ambulance en brandweer ... Geen domme vrijwilligers meer aannemen, maar mensen die een opleiding gehad hebben, mensen gewoon in loondienst aannemen en mensen opleiden zodat ze het dier ook terplaatse kunnen helpen...
Klopt inderdaad ja. Een kennis van me is chauffeur bij de brandweer,en die heeft eens in de zoveel tijd weer een training en examen. Hij zit bij de vrijwillige brandweer,de gemeente betaald volgens mij dit,zeker weten doe ik het niet. ook gaat de chauffeur elke week een keer proef rijden door de gemeente,en hebben ze 1x per week oeffenavond bij de brandweer.
En als er ergens een dier geslacht wordt...wordt er dan verwacht dat er wel of niet naar een dierenambulance wordt gebeld? Is een dierenambulance alleen voor enkele dieren of ook voor plofkippen, varkens in nood et cetera? En geldt dit dan ook voor dieren die klein zijn zoals een vlieg? TS, antwoord op je vraag...ja ze mogen van mij inderdaad geluid en zwaailicht...maar dan ook voor elk dier.....