hai dames, Ik ben wat aan het experimenteren met zoete hapjes voor sinterklaasdag. Nu heb ik kleine speculaas cakejes gemaakt. We zijn er thuis intussen al achter dat ik de hele speculaas variant lekkerder vind en mijn vriend de gemarmerde ( speculaas/vanille). Nu zat ik nog te denken hoe kan ik ze nog verder pimpen. Zat te denken aan een kruidnoot erboven op *plakken* stukjes kruidnoot door t beslag Iemand anders nog een idee? Ik wil een keer geen chocolade erbij doen... omdat ik daar al lichtelijk om bekend sta. ( chocoholic) en omdat ik toch al choco-speculaas rotsjes maak. ( erg lekker en simpel trouwens..als iemand het recept wilt??) ALvast bedankt voor t meedenken
misschien een schuimpje erboven op, of ik weet niet of je schuimpjes ook kunt smelten, net als een soort glazuur erover zeg maar?? Enne, dat recept wil ik wel hoor.
schuimpje is idd leuk als decoratie.. denk dat een gesmolten schuimpje te zoet is. choco speculaas rotsjes chocolade smelten au bain marie - schuddebuikjes ( van de ah) er door heen spatelen - kleine rotjes vormen met een lepel op bakpapier.- even laten afkoelen en klaar. Hoe simpel wil je het hebben Ik maak ze intussen met pure ( 72 % ), melk en witte chocolade; 3 soorten dus..altijd een succes op sinterklaasdag. Bedankt voor t meedenken.
erg lekker en simpel trouwens..als iemand het recept wilt?? Ja!!!! Ikke graag. P.B. je me even? klinkt lekker
ooh dat klinkt lekker, speculaasrotsjes, ik denk dat ik dat ook ga maken voor bij het sinterklaasfeest, goed idee! Versiering voor de cakejes sint piet hoofdjes ervan maken (zie de allerhande van deze maand, daarin staan koekjes die versiert worden met vanalles om er zo pieten en sintjes van te maken) beetje spijs in de cakejes? (als een soort van gevulde speculaas) versieren met amandelen? suikerbeestje erop, vastzetten met een beetje glazuur
@britt amandelen dat is idd ook een goede... suikerbeestjes ook spijs ben ik zelf niet zo een fan van.. vind t dan vaak te machtig worden. Bedankt voor t meedenken.. en geloof me.. die rotsjes zijn een succes bij iedereen
van die kleine marsepeinen figuurtjes erop plakken. Staat wel vrolijk denk ik. Lijkt me erg lekker, heb je ook een recept van de speculaascake?
kleine marsepeinen figuurtjes..daar kan ik ook nog wel eens naar kijken idd. Dank jullie de speculaas cakejes zijn ook erg simpel ik neem altijd een pak cakemeel van honing, daar moet je zelf 3 eieren 200 boter en wat melk aan toevoegen. Ik smelt alleen altijd de boter in een pan ipv hem koud bereiden ( dat kan ik echt niet ..werken met koude boter) en ik voeg er wat vanille suiker aan toe, dus 200 gram boter smelten -vanille suiker erbij- de mixer erbij - 3 eieren- lang de mixer erbij - dan het meel mixeren ( is dit een werkwoord? ) en langzaam wat melk er aan toevoegen tot het mooi vloeibaar/smeuïg is. Als je gemengde cakejes wilt maken, haal je een deel beslag uit de pan, dat is de basis. Het andere deel meng je met speculaas kruiden tot je het zelf genoeg naar speculaas vindt smaken. Beide doe je in vormpjes.. of in een grote vorm....wat je zelf leuk vindt. Smakelijk