Hier zo min mogelijk, we hebben wel geteld 4 dingen met geluid,ze hebben allebei een pop van de hema die praat,1 trompet met liedjes en nog een box ding met draai/duwknoppen waar geluiden/muziek uit komt. Verder hebben ze wel muziekinstrumenten waar ze natuurlijk zelf herrie mee kunnen maken zoals een trommel en een mondharmonica ect. Maar expres niet een zingend potje of theepot of 10 duizend andere herriedingen omdat ze prima zelf geluiden kunnen maken of een trein/auto laten bewegen.
Ja, wij hebben speelgoed met geluid. Niet heel veel, ook het meeste speelgoed met geluid gekregen, maar de kinderen vinden het leuk. Ben wel benieuwd wat je visie is en waarom je tegen een hoop batterij speelgoed bent. Ik vind juist de variatie belangrijk.
Hier hebben we allebei.. Telefoontjes met geluid, muziekdingetjes, zoef zoef diertjes enz.. Maar ook puzzels, duplo, boekjes, enz.. Ze spelen met allebei prima, ik vind het allemaal best Als ik een geluidje zat ben dan leg ik het ff op de kast en kunnen ze er een andere dag weer verder mee spelen.. Geen probleem
Bij ons is het 50-50 denk ik, we hebben zowel speelgoed met als zonder geluid. Ik ben er niet op tegen maar ben er ook geen groot fan van. Als de batterijen leeg zijn wacht ik soms met nieuwe erin doen, en dan nog spelen ze ermee dus volgens mij vinden ze het lang niet altijd erg dat er geen geluid uit komt. Zo hebben ze beide een pop die praat en waar je b.v kiekeboe mee kan spelen, dat vinden ze geweldig maar meer om het zorgen voor gedeelte dan de geluidjes. Ik merk bij de oudste vooral dat speelgoed met geluid niet zo interessant meer is. De jongste daarentegen is nu in de fase dat ze het helemaal te gek vind. Loopkarretje met dierengeluidjes, een gitaar met muziek en zoef zoef dieren zijn een hit op het moment. Ik maak me er niet zo druk om, waarschijnlijk gaat dat toch weer over. Als ik me er echt aan stoor dan zet ik het uit of leg ik het weg.
Ik vind het belangerijk dat ze een eigen fantasie erbij gebruiken. Zelf geluiden maken, dus ook geen pop met een duidelijk gezicht zoals je die in de meeste winkels ziet. En de dingen met geluid zijn van van kunstof en felgekleurd.
Liever niet of eigenlijk liever zo min mogelijk. Onze zoon heeft twee van die pingeldingen van V-tech, allebei cadeautjes. Hij vindt ze heel leuk maar niet leuker dan bijvoorbeeld zijn duplo of zijn bal. Ik ga het niet verbieden maar ik wil ook niet dat hij te veel van dat spul heeft. Ik heb het idee dat het "makkelijk" speelgoed is waar kinderen niet creatief voor hoeven zijn en waardoor ze vermaakt worden ipv dat ze leren zichzelf te vermaken. Daarom met mate, maar dat staat niet in de poll.
Hier heeft hij wel wat dingen, zoals toet toet (wordt niet veel mee gespeeld). Een karaokeradio. Maar het meeste is zonder. Maar hij maakt het meeste herrie met zijn houten werkbank, jeetje mina, daar kan geen batterij speelgoed tegenop! Baby heeft een babygym met geluid en een mobiel. Beide zijn favoriet met een grote F. Hij kan gerust een half uur naar de mobiel liggen kijken (al maanden, hij is nu een half jaar) of onder de babygym (ook zonder geluid en lichtjes vind hij die leuk).
Hier ook speelgoed met geluid. Ik vind de kleuren van het speelgoed zo'n raar bezwaar om het maar niet te kopen. Je hebt toch niet elke dag al het speelgoed uitgestald staan? Mijn dochter vindt de geluidjes leuk. Vooral het speelgoed dat dierengeluiden maakt is erg interessant. Ze heeft trouwens ook een pop met duidelijk gezicht en geluid. Ook dat is een succes, heeft de pop tenminste een mond waar ze de fles in kan stoppen
Ja hier huisvol, hij vindt het leuk en ik ook. Ben gek op geluid en felle kleuren. Felle kleuren stimuleren creatieve ontwikkeling van jonge kinderen. En voor fantasie hebben ze op deze leeftijd geen tijd voor, moeten zoveel andere aspecten ontwikkelen als ze daarbij komen dan zijn ze al die geluidmakers al ontgroeid.
Ikheb ook helemaal niks met ' Oh dat houten speelgoed is toch zoooveel leuker dan met batterij ' geneuzel. Net zoals met speelgoed zonder batterij. Er is goed spul en minder goed spul. We hebben dus een mix. De toet toet auto's had jongste veel lol mee. Muziekboekjes ook. Een minder geslaagd plan was een groot ding met knopjes erop waaronder dierengeluiden. Dat geluid was veel te hard, en het ding zelf kon je verder ook niks mee. Van de batterijloze spullen zijn de duplo, houten ballenbaan en Thomas de trein Houten baan favoriet. Sommige van de Thomas treintjes hebben ook een knopje voor licht of geluidjes. En nu oudste 7 is hebben we kapla als favoriet geluidloos. En de elektrische gitaar met veeeeeel lawaai. Ohja.... En de tablet heeft natuurlijk ook een batterij
Wij hebben nog niets van dit soort speelgoed, maar dat zal wel gaan komen. Ik denk niet dat wij het niet erg vinden zolang je de batterijen er maar uit kan halen en het dan ook nog leuk speelgoed is :')
Hier ook van beide wat, zowel met als zonder geluid. Toet toet wordt veel mee gespeeld, maar ook met duplo en de bal. Boekjes met geluidjes zijn favoriet, maar evengoed verschillende boekjes zonder. En de liedjesboeken maar dan mag ik het geluid maken Puzzelen wordt ook veel gedaan door dejongste. Van de 10 puzzels hebben we eentje met geluidjes maar de rest doet hij even graag. Het houten speelgoed wat we hebben en wat ik zelf wel mooi vindt qua decoratie zeg maar, wordt nauwelijks mee gespeeld. (Blokkentrein, hamerbankje, vormenstoof) dus dat gaat straks weer op zn kamer ter decoratie Het tijdperk van de blokken en de tol is een beetje voorbij denk ik.... Kinderen groeien anders op.
Wij hebben wel wat speelgoed met geluid. Vtech walker, toet toet, helikopter en 2 auto's van brandweerman sam en een ander ding met auto geluidjes. Ik stoor me er niet aan en vind het prima. Het is niet zo dat ik dingen niet koop omdat er geluid op zit.
Dit kan ik nergens terug vinden en heb het ook nog nooit gehoord. Hoe dan? Ik weet wel dat baby's felle kleuren beter zien en kunnen onderscheiden maar zodra de ogen volledig ontwikkeld zijn maakt dit weinig verschil meer. Veel felle kleuren kunnen gevoelige kinderen overprikkeld maken. Andere kinderen kunnen er beter tegen. Onze zoon maakt het niets uit maar voor mijn eigen rust zorg ik liever voor wat neutraler speelgoed. Hij heeft echt wel wat gekleurde dingen maar dat staat of ligt ook niet door de hele kamer. Daar zou ik echt tureluurs van worden. Puur eigenbelang dus, haha!
Neehoor, komt er hier niet in(althans, met allerij deuntjes en instrumenten), het geluid van de kinderen zelf vind ik meer dan genoeg. Ze hebben er overigens ook nooit om gevraagt of iets met geluid graag gewild oid dus dan hou ik dat graag zo. (Wel hebben we een boekje met dierengeluiden, een brandweer auto met sirene waarvan de batterij al een heletijd leeg is en een telefoon met een stemmetje dat een paar dingen zegt.)
Het is niet voor niks dat alle tekenfilm in felle kleuren zijn. Het trekt meer aandacht van kinderen en vind dat ze eerder rustiger van worden dan van duffe kleuren. Ik denk dat volwassenen meer last van kunnen hebben(denken ze)maar meer kleur in je leven heeft je ook meer positiviteit en blijdschap. Ik schilder zelf en mijn zoon wordt heel zen van mijn heel kleurrijke schilderijen. Hij kijkt nooit naar zwart witte vlakken, totaal oninteressant voor hem.
Beperkt en dan nog plakte ik de speakers af zodat je het geluid niet zo hard hoorde. Ik word bij sommige mensen op bezoek echt gestoord van dat speelgoed met allerlei geluiden, krijg dan haast de neiging om het af te pakken. Even rust zeg i.p.v. al die irritante deuntjes en tonen.
Ja hoor. Als de kinderen het leuk vinden ben ik tevreden Al moet ik wel zeggen dat duplo en de houten trein van woezel en pip hier favoriet is.
zelf kan ik totaal niet tegen hard geluid en herrie uit tim takelwagen en koos kiepwagen, maar mijn twee kinderen vinden het heel leuk, bij veel V-tech dingen zitten ook allemaal lampjes enzo vinden ze prachtig. We hebben overigens een heel breed pakket aan speelgoed, van houten trein, duplo, blokken, auto'tje, trommeltje, tol, maar dus ook dingen met geluid op batterij. Mijn peuter heeft ook genoeg creatieve en eigenzinnige fantasie dingen, dus ik heb niet het idee dat ik hem op dat vlak niet genoeg uitdaging geef.