Wij leggen altijd het gewone matras uit het ledikantje in het campingbedje van Koelstra. Nu lees ik eens goed de gebruiksaanwijzing en daarin staat: 1: gebruik niet meer dan een matras in het bedje (de bodem van het campingbed noemen ze hier ook matras) 2: gebruik geen matras dikker dan 30 mm (3 cm is vrij dun toch?) 3: gebruik alleen een matras welke is geleverd door Koelstra bv Moet ik hieruit concluderen dat zelfs zo'n opvouwmatrasje dat speciaal voor een campingbed is ontworpen, te dik is? En al zou deze max. 30 mm zijn, dan nog is dat matras nummer twee, als de bedbodem door de fabrikant wordt beschouwd als matras. Telt de bodem van het bed als een matras? Moet je dan, als je een matras gebruikt, de bodem er niet in doen?
Ik gebruik altijd het opvouwmatras in het campingbedje.... Dat wat erbij zit en hun matras noemen noem ik meer de lattenbodem van het campingbed. Zelfs ik zou er niet op kunnen slapen, veel te hard. Ja en een gewoon matras... geen idee of dat te dik is. Wij hebben een campinbedje van prenatal en daar staat met een stippellijn aangegeven hoe hoog het matras mag liggen, dus hoe dik het matras mag zijn... Dat opvouwmatras wat ol heb is overigens ook gewoon van prenatal, vond het onzin om daar een duurdere voor te kopen, hij slaapt er amper in. In oostenrijk heb ik een campingbedje van Topmark geloof ik en ook daar gebruik ik een opvouwmatras in.... xxx
Bedankt! En hoe dik is dat opvouwmatrasje ongeveer? Wat dunner blijkbaar? Ik vraag me wel af waarom het geen dikker matrasje mag zijn. Is dat niet veilig? En waarom zou het niet veilig zijn?
Heb bij het campingbed zo'n opvouwmatrasje. En bij m'n schoonouders sliep onze dochter (toen ze nog kleiner was) in het campingbed met een ledikantmatras erin.
Ik heb ook een campingbedje van Koelstra en daarbij bij de babydump een extra vouwbaar matras bij gekocht. Dat matras is ongeveer 10 a 15 cm dik. hij slaapt er heerlijk op. Wat Koelstra een 'matras' noemt, noem ik een bodem en mooi dat mijn ventje daar niet op ligt. Het matrasje v de babydump voldoet prima en is mijn inziens niet onveilig oid.
Ivm verstikkingsgevaar kun je beter inderdaad geen andere matras in een campingbed doen, hard voelen ze door hun lage gewicht niet. Meeste kinderen slapen ook prima in box, daar zitook geen matras in.
Wij hebben het goedkoopste matrasje van de IKEA erin. 5 of 6 cm dik. Die bodem vind ik te hard om zo op te liggen.
Ik heb altijd gedacht dat een dikkere matras niet "mag" omdat dan je camping bed niet diep genoeg meer is. De maten van een ledikant moeten aan bepaalde voorwaarden voldoen. (zo ook bijv dat de spijlen niet verder dan x cm uit elkaar mogen staan) Dat heeft gewoon met de veiligheid te maken, zodat ze er niet makkelijk uit kunnen klimmen bijvoorbeeld. Het maakt volgens mij geen zak uit of je kindje in een camping bedje op een gewone matras ligt of dat hij in zijn eigen bed op een gewone matras ligt. Jelle heeft bijna 3 jaar in een campingbed geslapen, op een gewone matras en dat ging prima! Misschien een beetje overbodig, maar je moet wel de bijgeleverde bodem ook erin leggen hè? Anders heb je helemaal geen steun aan de onderkant. (tenminste, bij ons campingbed, prenatal merk) is de bodem van het bed gewoon stof met poten, zeg maar)
Verstikkingsgevaar waarin? IN een babymatras? En ander gevaar dan in een ledikant? Erg wazige reden dit... OT: Mijn dochter slaapt al 1,5 jaar in een campingbedje, op een gewone ledikant matras. Ze wil niet in een ledikant, maar ook nog niet op een gewone bed. Dus ideale oplossing voor ons.
Wij verkopen dit soort bedjes heell vaak met een gewoon matras erin voor bij opa en oma. Mijn schoonouders hebben ook een campingbed staan met een gewoon matras erin. Zou niet weten waarom het niet kan. De diepte is het zelfde als een ledikantje. Ik denk dat het meer te maken heeft met het indekken van zichzelf voor dingen die kunnen gebeuren. Je moet overigens de lattenbodem wat hun matras noemen er wel in gebruiken en daarop het matrasje leggen.
Het is me al wel meer opgevallen dat bedrijven die babyspullen maken zich voor alles indekken in hun gebruiksaanwijzingen. De geboorteTENS: volledig uitleggen hoe te gebruiken bij je bevalling en dan op de laatste pagina: 'niet te gebruiken door zwangere vrouwen' Of de tuitbeker van Avent. Die is niet geschikt voor in de magnetron. Maar je moet hem wel voor het eerste gebruik uitkoken in de magnetronsterilisator. Bovendien mag er geen sap in deze tuitbeker, alleen melk of water. Ik ben zo benieuwd of die beker ontploft als ik er bv thee in doe Maar nu kan ik beter de titel van dit topic veranderen in: 'onzinnige teksten in gebruiksaanwijzingen'.
Zijn vaak merken die ook in andere landen worden verkocht waarr het rechtssystheem nog wat anders werkt. Denk Amerika. Zo staat er in het boekje van de Phil&Teds kinderwagen dat je je kind er eerst uit moet halen voordat je de wagen inklapt. Lijkt me erg logisch maar het zal er wel met een reden in staan.
dit staat ook in de buggy die ik heb gekocht van Prenatal.... Vond het nou juist zo handig om dat ding met kind en al in te klappen en in de auto te doen en dan bij de volgende stop zo er weer uit te halen