Ja het was wss iets groter gebracht dan het was door de stress errond. Want je sprak over elke avond en middag en iedere 10 minuten bij hem gaan . Maar zoveel te beter dat het allemaal wel prima te doen was.
Wat maf, zo las ik het dus ook alsof het al dagen bezig was, door die 'elke avond en middag'. Toch begint het stukje met 'gisteravond' valt me nu op . Duidelijk voorbeeld dat de toon van een heel bericht een bepaald woordje zo teniet kan laten gaan . Die ene avond en middag protest was dus eigenlijk alleen maar heel logisch . Wat fijn dat het al beter gaat! Het is vaak ook echt een kwestie van doorzetten. Het is een hele fijne gewoonte dus daar zal je kindje even doorheen moeten. Al tuttend rozig worden en inslapen moet vervangen worden voor iets anders, dat is gewoon even lastig.
Haha ja sorry ik lees het nu ook pas dat het zo is opgeschreven. Het voelde echt als een eeuwigheid en alsof het al dagen aan de gang was, maar was dus pas sinds toen 'gisteravond' dus eigenlijk pas het tweede slaapje. Maar voor mijn gevoel dus al een eeuwigheid bezig. Volgende keer ga ik wat beter op mijn woordkeuzes letten want zo ontstaat natuurlijk ook miscommunicatie
Hier viel het toentertijd wel mee met afleren. Hij was 1,5 jaar en op een avond zag ik dat hij het speentje half had doorgebeten! Nou toen was het rigoureus over hoor. Liever een tijdje wat slechte nachten ( hadden we sowieso al ) dan een kind wat misschien in zijn slaap stikt door een doorgebeten speen.
Als het lukt doorzetten inderdaad. Goed bezig! En op de vraag van iemand of het met elkaar te maken heeft speen en gebit. Ja door speengebruik (of duimzuigen of flesspeen zuigen) kan je gebit zich anders vormen doordat er iets tussenzit. Dit geldt vooral bij veelvuldig gebruik. En het kan per persoon verschillen hoe ernstig dit zich uit. Maar naast je tanden vervormt een speen (of duim) ook je gehemelte, door het krachtig zuigen wordt het gehemelte hoger. En de tong ligt bij het zuigen onder de speen, laag in de mond, danwel op de boventanden, waardoor je slappe mondmotoriek kan ontwikkelen. En dus ook slissen.
Die tanden staan bij de meeste ook zo weer goed. Onze oudste had een speen tot ze 3,5 was. Had ook echt een spenen gebit, maar trok ook vrij snel alweer bij! Zij slist verder helemaal niet, terwijl een neefje geen speen heeft gehad en die slist wel enorm. Vraag het me dus af of het echt aan de speen ligt! Ik heb zelf vroeger tot 7 een speen gehad en slis ook niet!
Het is ook meer een trigger. Het verschilt echt per persoon hoe het zich uit. Maar wanneer iemand wel slist is het van belang te weten of een mogelijke speen of duim er mee een oorzaak aan is voor welke behandeling je moet doen. En vooral ook of die trigger nog aanwezig is wanneer er een behandeling zou worden gestart. Net als dat niet iedereen van hetzelfde eten veel aankomt, zo zal ook niet elk gebit of mond evenveel vormen door speen of duim. Ik heb menig vervormd mondje gezien in de praktijk en ook wat betreft slappe mondmotoriek is voorkomen beter dan genezen. Ik heb zelf een spenenkind en een duimer. Dus die kant ken ik ook, dat het nog niet extreem vormt (perken het ook in tot alleen met slapen). Maar als logopedist heb ik de andere kant ook veel gezien.