Speenprobleem

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door kgulik, 14 jul 2017.

Tags:
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. kgulik

  kgulik Actief lid

  10 feb 2016
  165
  4
  18
  Vrouw
  Ons mannetje van 3 maanden bezorgt ons al lang slapeloze nachten en niet omdat hij honger heeft maar puur omdat hij wakker wordt zodra zijn speen uit zijn mondje valt en dan begint te huilen. Dit is overdag ook altijd en snachts begint dit altijd vanaf 4 uur / half 5. Je krijgt hem dan bijna niet meer in slaap. Toch is hij nog wel moe maar word hij steeds wakker bij verlies van zijn speen. Resultaat is dat je tig keer op en neer loopt om speen er weer in te doen en hem uiteindelijk maar langs me leg zodat ik in ieder geval niet steeds op hoef te staan maar slapen doe je dan niet meer. Maanden lang maar 4 of 5 uurtjes slapen begint op te breken en overdag slaapt hij ook steeds erg kort waardoor een dutje er niet in zit (hij heeft verborgen reflux en mogelijk koemelkallergie, erg onrustig)
  Heeft iemand tips wat we zouden kunnen proberen wat betreft het speen probleem?. Het is zo jammer dat hij daardoor steeds snachts gaat spoken want het is niet vd honger. Wat we al hebben geprobeerd:

  Inbakeren
  Knuffel of doek erbij
  Duimpje maar dit snapt hij echt niet
  Hem ff laten huilen maar dan word hij al helemaal klaarwakker
   
 2. Biny

  Biny VIP lid

  10 feb 2011
  17.529
  5.625
  113
  Vrouw
  Heb je wel eens geprobeerd een fles te geven...?

  Het klinkt mij nl wel in de oren als honger ;)
  Het speentje wat eruit blijft vallen, het onrustig slapen/net niet slapen, in mijn ogen is het overduidelijk...
   
  1981Mama en Fuddey vinden dit leuk.
 3. Mythique

  Mythique Fanatiek lid

  3 apr 2015
  4.670
  3.808
  113
  Maar hij is pas 3 maanden. Mijn zoon begon toen pas met doorslapen en dat is nog vrij snel. Voor die tijd had hij echt nog een voeding nodig 's nachts.
   
 4. kgulik

  kgulik Actief lid

  10 feb 2016
  165
  4
  18
  Vrouw
  Uiteindelijk valt hij in slaap vaak tot 7 uur / half 8 en dan als hij de fles krijgt drinkt hij die nooit leeg. Ochtend fles is enige fles waarvan hij helft laat staan dus zo'n honger lijkt hij dan niet te hebben..
   
 5. kgulik

  kgulik Actief lid

  10 feb 2016
  165
  4
  18
  Vrouw
  Ja als hij nou voeding nodig heeft is het helemaal prima maar dat is het niet denk ik en dan vind ik het zo zonde dat het puur door de speen komt die eruit valt dat hij niet door slaapt want dit probleem speelt zich overdag met zijn slaapjes ook steeds af. Ik dacht misschien heeft iemand de gouden tip haha
   
 6. kgulik

  kgulik Actief lid

  10 feb 2016
  165
  4
  18
  Vrouw
  Het probleem vd speen die er uit valt is overigens ook steeds overdag met zijn slaapjes en wat hem dan direct wakker maakt. Vandaar dat ik dacht miss heeft iemand een goede tip ;)
   
 7. Adje

  Adje VIP lid

  21 aug 2015
  15.762
  24.844
  113
  Tja, zolang je het niet geprobeerd hebt, is mijn tip toch ook om een flesje te geven. Ook al drinkt hij hem 's morgens niet op. Je kan altijd nog de ochtend fles later geven als hij geen trek heeft. Misschien heeft hij gewoon niet het ritme wat jij voor ogen hebt. Als je het niet probeerd, weet je ook niet of het werkt en je gaat er ook niet minder van slapen op dit moment.

  En anders zou ik een co-sleeper proberen, of hem bij je in bed nemen. Er zijn genoeg baby's van die leeftijd die gewoon nog niet zo goed zelf kunnen slapen. Misschien heeft hij je nabijheid nodig.
   
  Biny vindt dit leuk.
 8. kgulik

  kgulik Actief lid

  10 feb 2016
  165
  4
  18
  Vrouw
  als hij naast je in bed ligt ben ik ook constant bezig de speen er in te doen helaas :(. Dit alles terwijl hij toch zijn oogjes dicht heeft en duidelijk nog moe is. Ik ben er bijna van overtuigd dat het geen honger is want hij laat dit gedrag ook zien bij zijn dutjes van overdag. Dan word hij ook steeds direct wakker zodra die speen er uitvalt. Dat is zo lastig. En wanneer hij weer wakker word om 7 uur / half 8 is hij vrolijk en wacht hij rustig op zijn flesje en drinkt hij hem half leeg dus lijkt mij geen honger. Ik ben bang dat als ik hem nu opeens snachts de fles ga geven ik hem dit juist aan ga wennen en we verder van huis zijn. Het is vooral zijn zuigbehoefte denk ik, geen honger maar dat maakt het wel erg lastig.
   
 9. Adje

  Adje VIP lid

  21 aug 2015
  15.762
  24.844
  113
  Je kan baby's van die leeftijd niet gewennen aan nachtvoeding. Als ze het nodig hebben, hebben ze het gewoon nodig. De ene baby slaapt sneller door dan de ander en sommigen slapen door tot een groeisprongetje en hebben dan weer tijdelijk een nachtvoeding nodig. Dus daar zou ik me niet druk om maken. Ik zou het toch echt gewoon een keer proberen, dan kan je het daarna met zekerheid uitsluiten.

  En verder zou je ook nog op zoek kunnen gaan naar 'de juiste' speen. Misschien vindt hij deze eigenlijk niet prettig en valt hij daarom uit zijn mond. Ik heb mijn zoontje zelf laten kiezen welke speen hij wilde. Ik had allemaal gratis spenen uit van die geboortedozen e.d. en heb geprobeerd welke het beste beviel.
   
 10. Ocean83

  Ocean83 Bekend lid

  13 mei 2015
  731
  82
  28
  Ik moet er nog steeds wel eens uit voor de speen, zoon is ruim 1 :rolleyes:
  Het is max 2 keer en hij slaapt gelijk verder, dus het wordt beter :p

  Ik zou ook een keer een flesje proberen, gewoon om het uit te sluiten.
   
 11. Vero0504

  Vero0504 VIP lid

  17 nov 2016
  18.142
  14.392
  113
  Hier ook die ellende gehad, vrij snel geprobeerd dr te leren zelf dr speen te pakken en in de regel gaat dat sinds ze 5 maanden is prima tenzij hij echt rot ligt. Nu werpt ze ze uit bed met 7 maanden dus dat wordt weer wat...

  Difrax speen werkt hier heel goed, valt ook wel uit met name wanneer ze t zijslapen ontdekken. Phillips heeft ook nog aparte speentjes. Denk dat t echt een ellendige fase is. Je kan proberen overdag zonder speen te laten slapen of dat lukt, bij de kdv slaapt ze zonder speen. Wellicht dat je kleintje dan de knuf als vervanger ziet.
   
 12. sleepy

  sleepy Actief lid

  13 nov 2016
  292
  72
  28
  Hier hadden we hetzelfde probleem... na zes maanden kon ik niet meer en heb toen resoluut de speen 'afgepakt'. Na 1 pittige nacht ( kon er nog wel bij haha) was het over. Hierna elke nacht doorgeslapen. Ook fles van 23uur was toen verleden tijd, maar dat kan natuurlijk net geluk zijn geweest.
   
 13. Chocochippie

  Chocochippie Niet meer actief

  Als mijn zoon zijn speen constant los laat en huilt heeft ie honger.
  Dus ik zou hem gewoon een voeding geven.
   
 14. Deedee91

  Deedee91 VIP lid

  10 jun 2015
  13.220
  5.381
  113
  Idd had mijn dochter ook.

  Hij is nog jong dus zou echt een voeding proberen. Tot 5 mnd heeft dochter een voeding gehad in de nacht. En zij is ook enorm gek op haar speen maar sliep wel door als hij er uit viel behalve met honger.
   
 15. debq

  debq Fanatiek lid

  10 mrt 2010
  3.778
  751
  113
  Ook hier is het, net zoals anderen zeggen, bij blijven huilen, speen steeds maar kort pakken en toch moe zijn echt honger. Ik weet niet hoeveel en hoe groot de flesjes zijn die hij gedurende de dag krijgt. Misschien kun je daar iets mee veranderen.
  M had, en heeft eigenlijk, perioden dat ze veel flesjes wilde en dan weer veel minder. Rond de 2 maanden sliep ze 's nachts door maar tot nu toe heeft ze 2 keer een week gehad dat ze 's nachts toch een flesje wilde, dat merkte we aan het 'gedrag' wat je omschrijft. En dan dronk ze die ook echt niet altijd op hoor.
   
 16. Biny

  Biny VIP lid

  10 feb 2011
  17.529
  5.625
  113
  Vrouw
  Tsja je denkt dat het geen honger is, maar als je t niet probeert weet je het niet.

  Mn advies blijft dus om eerst eens een fles te geven
   
 17. pregnantje

  pregnantje Bekend lid

  17 dec 2012
  788
  656
  93
  Kan hij zelf zijn speen pakken en in zijn mond doen? (Ik heb geen flauw idee meer van wat ze met 3 maanden kunnen :rolleyes:) Want wat wij ooit hebben gedaan is meerdere spenen in bed leggen zodat onze zoon er altijd wel één kon vinden. Glow in the dark spenen kunnen ook een uitkomst zijn, maar aangezien je zegt dat je kindje met zijn ogen dicht blijft liggen is het dan hooguit voor jezelf tijdbesparend.
   
 18. Ikdus

  Ikdus VIP lid

  1 aug 2008
  10.695
  15
  38
  Misschien eet hij zijn flesje in de ochtend niet leeg omdat hij al over zijn honger gevoel heen is ? Als ik honger heb en maar niet kan eten, heb ik een paar uur later geen trek meer.

  Mijn zoon heeft trouwens tot 9 maanden geloof ik 3 nachtvoedingen gehad. En tot 13 maand minimaal 1 nachtvoeding.
   
 19. Adrianna

  Adrianna Niet meer actief

  Hier ook een speen liefhebbertje en als hij licht slaapt en zijn speen een keertje verliest dan begin hij ook te jammeren en moet ik hem erin doen...daarna slaapt hij verder.
  Gebeurt het daarna nog een keer is het honger en hij krijgt dan ook geen heel flesje op hoor...ik bied gewoon 100cc aan waarvan hij 60/70cc drinkt...dat hij iets in zijn buikje heeft en dan is het goed.
  Dit gebeurt hier alleen met warme dagen, vandaar dat ik weet dat het bij hem dorst/honger is...is het weer kouder dan slaapt hij goed.
   
 20. noelle84

  noelle84 Actief lid

  20 feb 2015
  137
  6
  18
  Misschien een grotere speen? Mijn zoon deed dit ook en heb bij 4 maanden geloof ik hem een speen van +6 maanden gegeven en sindsdien geen probleem meer gehad
   

Deel Deze Pagina