Stomme vraag over invetten cakeblik

Discussie in 'De lounge' gestart door NooNoo, 9 sep 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. NooNoo

    NooNoo VIP lid

    18 jul 2010
    5.422
    1
    0
    Kan dat ook met olijfolie of zou dat mislukken/ranzig gaan smaken?

    Ik heb ZO'N zin in chocoladecake, heb een mix in huis waarbij je alleen maar water hoeft toe te voegen.... máár nog wel even het cakeblik invetten en ik heb geen margarine, broodboter of niks in huis! :( Alleen maar olijfolie dus en ben ook niet in de gelegenheid om naar de winkel te gaan.

    Ooh zég me dat het kan...?
     
  2. Rosao

    Rosao VIP lid

    3 nov 2007
    12.893
    1.390
    113
    Denk dat dat erg ranzig smaakt. Heb je geen bakpapier?
     
  3. Umm85

    Umm85 VIP lid

    17 jun 2007
    26.310
    248
    63
    Vrouw
    huismama, doktersassistente
    Turkije
    Nee joh, smaakt echt niet ranzig.. Gewoon wat op een keukenrol druppen en invetten.
     
  4. Tara84

    Tara84 Fanatiek lid

    10 apr 2011
    3.878
    0
    36
    ligt er denk ik erg aan welke olijfolie je hebt. Als het een hele milde is, dan kan het denk ik wel. Maar een hele sterke zul je dan wel aan de cake proeven.
     
  5. NooNoo

    NooNoo VIP lid

    18 jul 2010
    5.422
    1
    0
    Ja bakpapier heb ik wel, maar dan... cakeblik aan de binnekant vol frutten met bakpapier ofzo?

    Umm85, heb jij het weleens zo gedaan?
     
  6. wannaBmum

    wannaBmum Fanatiek lid

    17 okt 2007
    2.957
    0
    0
    Kan wel hoor! Heb ook een keer dat dilemma gehad :D
     
  7. syrae

    syrae Fanatiek lid

    14 mei 2011
    2.685
    1
    0
    professioneel oppasser (ben activiteitenbegeleidst
    Haarlem
    Je kan het altijd proberen! Is het extra vierge of gewoon?
     
  8. Rooibosje

    Rooibosje Bekend lid

    16 jun 2010
    572
    104
    43
    Ik betwijfel het of het met olijfolie wel kan. Is een iets andere samenstelling dan gewone boter of margarine.
    Je kan het proberen maar ik denk dat het niet te pruimen is.
    Dan moet je heeeeelll weinig gebruiken echt minimaal.

    Suc6
     
  9. syrae

    syrae Fanatiek lid

    14 mei 2011
    2.685
    1
    0
    professioneel oppasser (ben activiteitenbegeleidst
    Haarlem
    Ik bak altijd met bakpapier. Idd gewoon erin grutten en lekker laten uitsteken aan de bovenkant!
     
  10. taliaa

    taliaa VIP lid

    2 mrt 2007
    16.072
    2.214
    113
    Brabant
    ik zou invetten met olijfolie en even bestuiven met bloem. proef je echt niks van die olijfolie hoor!
     
  11. Rosao

    Rosao VIP lid

    3 nov 2007
    12.893
    1.390
    113
    Je kunt met het bakpapier een soort kruis knippen die je op kunt vouwen zodat het in de vorm past (net als een doosje zeg maar) het middenpunt van het kruis is dan net zo groot als de bodem van het blik. Of je kunt het er in frutten :) Je kunt een heel klein beetje cakebeslag nemen om het vast te plakken aan de vorm.
     
  12. NooNoo

    NooNoo VIP lid

    18 jul 2010
    5.422
    1
    0
    Ja extra vierge dus... ;) Hmm, misschien toch maar gaan knutselen met bakpapier.

    Ik ga er gewoon voor, doei!! :D
     
  13. Oemie

    Oemie Actief lid

    6 sep 2009
    236
    0
    0
    NULL
    NULL
    bakpapier gebruik ik altijd.. knip een stuk leg het in de schaal of blik.. druk het aan en vouw het een beetje zodat ik de lijn van de bakblik erin zie en knip het dan op maat..

    of je bakblik op bakpapier leggen omtrekken en knippen:D
    de wordt de cake mooi in de juiste vorm gebakken.
    dus geen gefriemel en uitstekend bakpapier.

    heb dus alleen bakpapier op de bodem van het blik..als de cake klaar is met een met ff langs de randje som em los te krijgen.

    veel bakplezier!
     
  14. Napoleon

    Napoleon VIP lid

    19 jan 2009
    11.632
    0
    0
    Docente
    olijfolie wordt ook te snel heet trouwens, maar het kan wel
     
  15. MamaNiess

    MamaNiess Fanatiek lid

    6 aug 2008
    2.166
    10
    38
    Vrouw
    Paradise.
    En gelukt? :D:D
     
  16. NooNoo

    NooNoo VIP lid

    18 jul 2010
    5.422
    1
    0
    Jaaa oh heerlijk!! :cool:

    De reactie van Oemie las ik helaas te laat, toen had ik al m'n bakpapier al vernaggeld. Dus ik ben aan de slag gegaan met een beetje olijfolie en gelukkig vond ik achter in de kast nog wat bloem en dat heb ik er over heen gestrooid.
    Ik proef geen verschil met wat het normaal is, behalve dan dat er op sommige stukjes nog wat bloem zit (daar had ik te dik gestrooid), maar dat mag de pret niet drukken. Ik ga nog een plakje halen! :p
     
  17. Trees

    Trees Niet meer actief

    Ik doe het heel vaak met olijfolie. Waarom zou dat niet kunnen?!? Bloem gebruik ik niet.

    Mijn chocoladecakes zijn anders héérlijk :D. En is die van jouw ook zo lekker?

    *watertandend achter mijn computer*
     
  18. yenolah

    yenolah Fanatiek lid

    12 dec 2008
    4.038
    83
    48
    Vrouw
    fysiotherapeut
    Caldas da Rainha
    Zou ik ook doen. Heeeeeel weinig olie idd.

    Edit: Duh... spuit 11 weer met d'r late reactie :):p
     
  19. Rosao

    Rosao VIP lid

    3 nov 2007
    12.893
    1.390
    113
    Als ik invet, doe ik daarna altijd bloem. En dan even uitkloppen zodat de extra bloem eruit gaat.
     
  20. Tese

    Tese Niet meer actief

    Mag ik ook een plakje? Jammmmmm...
     

Deel Deze Pagina