Hoi allemaal, Ik ben opzoek naar lekkere recepten voor zelfgemaakte (tomaten)saus voor bij macaroni en dergelijke. Van de week had ik uien, paprika's en tomaten gebakken en daarna door de blender, champignons gebakken (los) en kruiden erdoor, vanalles wat ik in huis had oregano, italiaanse kruiden, provinciaalse kruiden, peper. Ik vond het erg lekker, maar was het toch net niet helemaal. Hopelijk kunnen jullie mij verder helpen. Groeten, ike
Ike, misschien kan je er een schuutje room aan toevoegen of wat mascarpone , dat kan net het verschil maken .
Twee uien en een paprika bakken met 2 lepeltjes sambal en teentje knoflook 500 gram gehakt erbij en dit kruiden met italiaanse kruiden Twee grote potjes tomatenpurree verwarmen tot het niet meer zuur ruikt. Blikje tomatenblokjes en pakje gezeefde tomaten erbij 3 sambal en 2 knoflook erbij en gehaktpaprika ui mengsel Italiaanse kruiden chilipeper peterselie erbij Water toevoegen tot gewenste dikte 45 minuten laten stoven in een braadpan voor de smaken
ik koop altijd zo'n kartonnen doosje goedkope tomatensaus, daar een klein bakje creme fraiche doorheen, italiaanse kruiden en wat mozarella met peper en zout erop
Gehakt kruiden en rullen, groente erbij. Dat bakken, daarna verse tomaten en een pakje gezeefde tomaten erdoor met flink Italiaanse kruiden, 2 tenen geperste knoflook en een scheut kookroom. Belangrijk dat je de knoflook door de saus doet en dus niet al meebakt met de groente en gehakt. Daarna verse parmezaan erover en smullen
Ik maak mijn tomatensaus altijd met: Tomaten, bascilicum, uitjes, knoflook, peper en zout. Ik bak de uien, knoflook aan, doe de tomaten erbij en laat dat ca 30 min sudderen. Dan een paar blaadjes bascilicum en peper en zout erbij, nog heel even laten koken en dan de staafmixer er doorheen tot je een gladde saus hebt. Je kunt er heel makkelijk heel veel van maken en dan invriezen. Wat wij met die saus erg lekker vinden is: spaghetti alla puttanesca Nodig: Olijven, ansjovis in olie, knoflook, blikje tonijn, kappertjes, uitje, spagetti, citroensap en saus. Bereiden: Ansjovis in kleine stukjes snijden, uitje en olijfjes snijden, tonijn laten uitlekken en spagitti koken en laten uitlekken. De olie uit het blikje anbjovis in de pan en dan de gepersete knoflook en uien erbij. Dan de ansjovis toevoegen en even bakken. Dan tonijn, olijven en kappertjes toevoegen, even bakken en daarna de saus erbij. Daarna de spagetti erbij. Even laten staan zodat de smaken in elkaar overlopen. Dan een beetje olijfolie en citroensap erover heen en je gerecht is klaar. Lekker met parmezaanse kaas.
- ui -knoflook - rode paprika -champignons - ( eventueel courgette en spinazie bij voorkeur extra groente) -rundergehakt -zout, peper, oregano, verse koriander - tomaten puree - tomatenblokjes - pesto - basilicum blaadjes - parmezaanse kaas Ui, knoflook en rode paprika fruiten tot het zacht is. Dan het rundergehakt met alle kruiden en koriander er bij. (Behalve de pesto en basilicumblaadjes) het gehakt rullen en dan 2 potjes tomatenpuree erbij doen. Even laten pruttelen en dan de tomatenblokjes erbij samen met de pesto en weer laten pruttelen 20 minuten op laag vuur. Bij het serveren wat basilicum en parmezaanse kaas eroverheen en klaar!
Gehakt rullen. Aparte pan knoflook, ui en een halve rode paprika opbakken.dan tomaten uit blik er bij(vind ik net wat meer smaak aan zitten) en 2 verse tomaten er door. Als dat even heef staan pruttelen, door de blender doen. Gehakt en de saus bij elkaar doen en dan oregano erbij.