recepten zelfgemaakte (tomaten)saus voor over pasta

Discussie in 'De lounge' gestart door ike, 12 jul 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. ike

    ike Fanatiek lid

    5 jul 2013
    1.573
    118
    63
    Gehandicaptenzorg
    Waalwijk
    Hoi allemaal,
    Ik ben opzoek naar lekkere recepten voor zelfgemaakte (tomaten)saus voor bij macaroni en dergelijke. Van de week had ik uien, paprika's en tomaten gebakken en daarna door de blender, champignons gebakken (los) en kruiden erdoor, vanalles wat ik in huis had oregano, italiaanse kruiden, provinciaalse kruiden, peper.
    Ik vond het erg lekker, maar was het toch net niet helemaal.
    Hopelijk kunnen jullie mij verder helpen.
    Groeten, ike
     
  2. lisanne123

    lisanne123 Fanatiek lid

    28 feb 2012
    2.862
    0
    36
    Ike, misschien kan je er een schuutje room aan toevoegen of wat mascarpone , dat kan net het verschil maken .
     
  3. minon

    minon Niet meer actief

    Twee uien en een paprika bakken met 2 lepeltjes sambal en teentje knoflook
    500 gram gehakt erbij en dit kruiden met italiaanse kruiden
    Twee grote potjes tomatenpurree verwarmen tot het niet meer zuur ruikt.
    Blikje tomatenblokjes en pakje gezeefde tomaten erbij
    3 sambal en 2 knoflook erbij en gehaktpaprika ui mengsel
    Italiaanse kruiden chilipeper peterselie erbij
    Water toevoegen tot gewenste dikte
    45 minuten laten stoven in een braadpan voor de smaken
     
  4. wendy339

    wendy339 VIP lid

    27 okt 2010
    9.739
    1.060
    113
    Ik doe het precies zo.. Ik voeg ketchup toe voor het zoetje!
     
  5. mamavan5bengels

    mamavan5bengels Fanatiek lid

    21 nov 2010
    3.051
    2
    0
    Zelfstandige
    Amersfoort
    Knoflook, room, boursin er doorheen, en om het een beetje pittig te maken, sambal erbij.
     
  6. zwangerevrouw

    zwangerevrouw Fanatiek lid

    22 jul 2011
    2.115
    222
    63
    ik koop altijd zo'n kartonnen doosje goedkope tomatensaus, daar een klein bakje creme fraiche doorheen, italiaanse kruiden en wat mozarella met peper en zout erop
     
  7. maja82

    maja82 VIP lid

    30 jan 2007
    15.508
    1
    0
    Gehakt kruiden en rullen, groente erbij.
    Dat bakken, daarna verse tomaten en een pakje gezeefde tomaten erdoor met flink Italiaanse kruiden, 2 tenen geperste knoflook en een scheut kookroom.
    Belangrijk dat je de knoflook door de saus doet en dus niet al meebakt met de groente en gehakt.
    Daarna verse parmezaan erover en smullen:)
     
  8. Vrouw1982

    Vrouw1982 Fanatiek lid

    17 mei 2012
    2.195
    464
    83
    Vrouw
    Ik maak mijn tomatensaus altijd met: Tomaten, bascilicum, uitjes, knoflook, peper en zout. Ik bak de uien, knoflook aan, doe de tomaten erbij en laat dat ca 30 min sudderen. Dan een paar blaadjes bascilicum en peper en zout erbij, nog heel even laten koken en dan de staafmixer er doorheen tot je een gladde saus hebt. Je kunt er heel makkelijk heel veel van maken en dan invriezen.

    Wat wij met die saus erg lekker vinden is: spaghetti alla puttanesca

    Nodig:
    Olijven, ansjovis in olie, knoflook, blikje tonijn, kappertjes, uitje, spagetti, citroensap en saus.

    Bereiden:
    Ansjovis in kleine stukjes snijden, uitje en olijfjes snijden, tonijn laten uitlekken en spagitti koken en laten uitlekken.

    De olie uit het blikje anbjovis in de pan en dan de gepersete knoflook en uien erbij. Dan de ansjovis toevoegen en even bakken. Dan tonijn, olijven en kappertjes toevoegen, even bakken en daarna de saus erbij. Daarna de spagetti erbij. Even laten staan zodat de smaken in elkaar overlopen. Dan een beetje olijfolie en citroensap erover heen en je gerecht is klaar.

    Lekker met parmezaanse kaas.
     
  9. SDonya

    SDonya Niet meer actief

    - ui
    -knoflook
    - rode paprika
    -champignons
    - ( eventueel courgette en spinazie bij voorkeur extra groente)
    -rundergehakt
    -zout, peper, oregano, verse koriander
    - tomaten puree
    - tomatenblokjes
    - pesto
    - basilicum blaadjes
    - parmezaanse kaas


    Ui, knoflook en rode paprika fruiten tot het zacht is. Dan het rundergehakt met alle kruiden en koriander er bij. (Behalve de pesto en basilicumblaadjes) het gehakt rullen en dan 2 potjes tomatenpuree erbij doen. Even laten pruttelen en dan de tomatenblokjes erbij samen met de pesto en weer laten pruttelen 20 minuten op laag vuur. Bij het serveren wat basilicum en parmezaanse kaas eroverheen en klaar! :)
     
  10. ike

    ike Fanatiek lid

    5 jul 2013
    1.573
    118
    63
    Gehandicaptenzorg
    Waalwijk
    Bedankt, ik ga het binnenkort weer uitproberen!
     
  11. kbloem

    kbloem Bekend lid

    2 feb 2009
    854
    0
    16
    Gehakt rullen.
    Aparte pan knoflook, ui en een halve rode paprika opbakken.dan tomaten uit blik er bij(vind ik net wat meer smaak aan zitten) en 2 verse tomaten er door.
    Als dat even heef staan pruttelen, door de blender doen.

    Gehakt en de saus bij elkaar doen en dan oregano erbij.
     

Deel Deze Pagina