Voor mezelf doe ik het wel eens als het ergens doorheen zit (liever niet). Maar voor mijn zoontje doe ik het niet. Ik heb verhalen gelezen over een kindje wat op de eerste hulp terecht kwam door zo'n nitraatrijke groente die niet goed bereid was.
Nitraat wordt niet bij heropwarmen omgezet in nitraat, maar bij verwarmen in het algemeen. Bij heropwarmen wordt er dus nog meer nitraat omgezet, maar het is een tijdje geleden gebleken dat die hoeveelheid lager is dan altijd werd gedacht en niet meer onveilig is voor gezonde mensen.
Precies. Ik heb begrepen dat je ook beter geen vis kunt eten bij nitraatrijke groenten omdat dit ook zou zorgen voor omzetting in nitriet ...
spinazie voor de kids warm ik nooit 2 keer op omdat idd gezegd wordt dat dit niet goed is en met hun ben ik gewoon heel voorzichtig. ik krijg mn eten niet weg als het een beetje afgekoeld is dus ik warm het voor mezelf wel weer een keer op
Als je de spinazie snel hebt laten afkoelen kan je het prima nog een keer opwarmen. Dat hele nitraat/nitriet verhaal is zo achterhaalt als ik weet niet wat.
Gekookte spinazie nog een keer opwarmen De bacteriën die nitriet maken van nitraat doen het het beste in een lauwwarme omgeving. Wie spinazie kookt en het op het aanrecht laat staan zorgt er dus voor dat er meer nitriet gevormd kan worden. Dat kan echter gemakkelijk voorkomen worden door de spinazie direct in de koelkast te zetten. Dan ontstaat niet meer nitriet dan gezond is voor de mens. De tijd dat aangegeven werd dat je spinazie beslist niet mocht opwarmen stamt uit de tijd dat er nog geen koelkasten waren die extra nitrietvorming voorkwamen. Goed afgekoelde spinazie (mits hij niet lang in een warme omgeving heeft gestaan na het koken) kan dus best opnieuw opgewarmd worden.
Er zijn zo vreselijk veel tegenstrijdige berichten over wat wel en niet gezond is.. en al helemaal voor zwangere vrouwen! Ik zou hier gewoon je gevoel volgen. Als jij je er niet happy bij voelt, niet doen! Zelf heb ik er niet zo'n moeite mee, maar ik heb vast weer andere dingen die ik nu niet eet die andere zwangere vrouwen met gemak wél eten (zoals cola). Volg je hart!
het mag alleen als het direct na het bereiden teruggekoeld is. Dus niet eerst nog een uur in de pan op de aanrecht heeft gestaan. Dan ontstaan namelijk de nitraten. Terugkoelen doe je door het zo wijd mogelijk te verspreiden in een bak en wanneer koud genoeg direct in de koelkast.
Shit,ik wist dat het niet mocht maar heb spinaziestamp voor mijn vriend gemaakt laatst in de ochtend en avond's toch opgewarmt. Dat is dus spinazie uit de vriezer met aardappels. Dat doe ik dus niet meer. Oh ja het stond dus wel meteen in de koelkast na het maken.
Ikzelf eet het op zich altijd wel een tweede keer, vroeger ook geleerd dat het niet mocht maar sinds ik nu hoor van vele koks dat het wel gewoon kan eet ik het gewoon een tweede keer. Voor de zekerheid doe ik het niet bij de kids.
Ik eet het heel soms als ik spinazietaart over heb en deze niet koud wil opeten en in bijvoorbeeld lasagne, maar daar zit dan zo weinig in.