Door een eigen moestuin, nu veel spitskool om te eten. Al meerdere recepten geprobeerd van t internet! Ben alleen benieuwd of jullie nog wat lekkers weten met spitskool.
Spitskool gehakt schotel uit de oven.! Oh die geur alleen al! Spitskool even koken, gehakt rullen met een uitje, aardappel schijfjes of puree en kerriesaus. Eerst het gehakt in de schaal dan de spitskool en dan de aardappeltjes, kerriesaus eroverheen, beetje geraspte kaas, klontje boter en een klein beetje beschuit kruimel (krijg je zo'n lekker kaaskorstje). In de oven totdat er dus een lekker korstje op zit.. Om je vingers bij af te likken! Mijn zoontje vindt het ook heerlijk!
Haha! Ik moet er niet aan denken met dit weer, maar: spitskool stamppot met komijn en een gehaktballetje. Spitskool kort blancheren, aardappels gaar koken en stampen, zout en fijngemalen komijn erdoor (eventueel bijvoorbeeld slagroom, roomboter, melk toevoegen) en gehaktbal erbij.
Hier ook ovenschotel: aardappels koken en in schijfjes, spitskool snijden en even heel kort koken en in een gietijzeren pan balletjes van verse worst (die kan je zo 'uitknijpen' uit de worstjes zeg maar) bakken met een uitje en champignonnetje. In de pan wat (dikke, want er komt nog vocht uit de spitskool bij) jus maken, dan de spitskool erop met wat peper en nootmuskaat, aardappelschijfjes erop en dan een mengsel van crème fraiche en geraspte kaas erover - in de oven tot er een bruin korstje op zit. Heerlijk!
Ik maak er een ovenschotel van ( aardappelpuree, gehakt rullen en spitskool koken) en dan pindasaus erover.......is een hit hier!
Gebakken spitskool met bloemkool: Bloemkool in kleine roosjes snijden. Spitskool in reepjes. Uitje snipperen. Beetje boter in de hapjespan, uitje fruiten bloemkool erbij en even meebakken. Spitskool erbij en meebakken. Kerrie en paprikapoeder erdoor. Heel klein beetje water erbij. Deksel op de pan en even smoren tot de bloemkool gaar is (af en toe even kijken of het nog vochtig genoeg is, anders weer een scheutje water erbij).
Heb het recept van mijn schoonmoeder iets aangepast. Spitskool fijnsnijden gehakt rullen ui erbij spitskool erbij en dan stoven kerrie erbij naar smaak en een scheutje soyasaus en eventueel nog verder kruiden lekker met een gekookt aardappeltje. SM maakt het met paprikapoeder ipv soyasaus
Je kan er ook verschillende salades van maken met appel en rozijnen en walnoot enz. Wat mijn moeder maakte was met gembersaus en chilisaus Verder kan je er vanalles doorheen gooien wat je lekker vind.
Spitskool, teentje knoflook en een uitje fijnsnijden. In de wok met kerriepoeder. En dan aardappels koken. Stampen met beetje boter en de spitskool erdoor. Lekker met suddervlees. Maar niet met 30 graden
spekjes uitbakken, veel kerrie erover strooien en even meebakken, dan de fijn gesneden spitskool erdoor bakken zo'n 5 minuutjes en klaar! Die is bij ons echt FAVORIET!! Ik hoef hier niet eens aardappels bij te eten, een vleesje of visje erbij en ik heb mijn avondeten!!