Roti

Discussie in 'De lounge' gestart door angel81, 5 okt 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. angel81

    angel81 Bekend lid

    10 apr 2007
    920
    0
    0
    Ik ben echt verslaafd aan roti!!! Maar waarom wordt mijn eigen roti nooit zo lekker als die van de toko? En dan bedoel ik de kerrie-kip hoor, de pannekoeken begin ik echt niet aan hahaha:p. Hij blijft altijd zo dunnig:(, het sausje.... Welke mamma heeft het ultieme roti-recept voor me?

    thanks
     
  2. evamerel1

    evamerel1 Bekend lid

    4 aug 2009
    905
    0
    0
    Ik weet niet of je op hyves zit maar daar is een surinaamse hyves actief van Jayden en die zet elke week recepten op zijn hyves. Ook roti zit erbij. Succes ermee.

    Ik begin er zelf niet eens aan, die van de toko is veel lekkerder.
     
  3. shalini

    shalini Actief lid

    21 jul 2007
    289
    0
    0
    Eigenlijk is het heel simpel.

    kg. kip
    azijn
    2 aardappelen
    3 eetl. massala
    4 teentjes knoflook
    ½ tomaat
    1 ui
    1 takje selderij
    1 verse peper
    2 theel. gemalen komijn
    2 maggieblokjes
    zwarte peper
    6 eetl. olie.

    De kip in stukken hakken, wassen met azijn, afspoelen en laten uitlekken. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de fijngestampte ui, in stukjes gesneden peper en knoflook. Voeg daarna de massala toe. Het mengsel 1 minuut lang goed omscheppen, daarna stukken kip erbij doen en de maggieblokkjes fijnmaken en bijvoegen. Blijven omscheppen totdat alle kip door de massala is geroerd. Daarna een glas water toevoegen. De aardappelen schillen en in stukken snijden en deze aan de kip toevoegen samen met de selderij, komijn en zwarte peper. Met een deksel op de pan de kip ongeveer een half uur laten stoven.
     
  4. Nissy2

    Nissy2 Actief lid

    2 jul 2009
    142
    0
    0
    Ik heb geen hoeveelheden voor je, omdat ik alles op gevoel doe.

    Aardappelen schillen, laten koken en dan met een klein beetje melk stampen... (er mogen dan best een paar kleine stukjes erin blijven.
    Dan voeg je beetje bij beetje HINDOESTAANSE kerrie (nooooit gewone kerrie uit de supermarkt) toe en wat peper.
    Verdun je prutje met water (ligt eraan hoe dik je het wil hebben) en schep er een paar flinke lepels sambal door.
    Nu moet je elke keer dat je wat toevoegt proeven en naar smaak meer kerrie of sambal toevoegen.
    Wanneer je de smaak die je wilt proeft opkomen, moet je niks meer doen!
    Laat alles minimaal 2 uurtjes afkoelen.
    Verwarm het daarna weer met een heel klein beetje water en proef daarna nog eens wat je toe kan voegen.

    Als je sambal oelek gebruikt hoef je geen zout meer te gebruiken... dat zit namelijk al door de sambal oelek.

    Het doel van het af laten koelen van de rotisaus voor minimaal 2 uurtjes is omdat dan alle smaken goed intrekken waardoor je het nog beter op smaak kan brengen.

    De kip bak ik altijd even gaar en voeg het als laatste toe aan de rotisaus.
    Ipv kousenband gebruik ik meestal sperziebonen, omdat het kousenband in nederland meestal niet echt goed eruit ziet.
     
  5. kwebbeltje

    kwebbeltje VIP lid

    13 jul 2005
    15.340
    1
    0
    Verpleegkundige
    Duitsland
    Voor dit onderwerp is het lekkere recepten topic bedoeld.

    kwebbel
     

Deel Deze Pagina