Spitskool?

Discussie in 'De lounge' gestart door LadyKikker, 17 mei 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. LadyKikker

    LadyKikker Fanatiek lid

    12 feb 2012
    4.235
    1.891
    113
    Vrouw
    Iemand lekker ideetjes waarop ik spitskool kan maken?
    Moet het vd week op werk maken maar geen flauw idee hoe ;)
     
  2. Boedah

    Boedah Niet meer actief

    Spitskool, shoarma en notenrijst! Lekker door elkaar husselen, hmmm
     
  3. mam1991

    mam1991 VIP lid

    17 jan 2013
    10.071
    2.096
    113
  4. LadyKikker

    LadyKikker Fanatiek lid

    12 feb 2012
    4.235
    1.891
    113
    Vrouw
    Klinkt allemaal erg lekker!
    Ben alleen bang dat de meeste recepten een beetje te uitgebreid zijn. Moet het maken voor mn clienten (gehandicaptenzorg). Kan dus niet heel erg lang id keuken staan. Maar sla ze wel op! Kan het thuis natuurlijk wel proberen.

    Kwam iets tegen met spitskool roerbakken met spekjes, kerrie en appel... klinkt wel lekker eigenlijk.

    En dat koken niet zo lekker is, klopt dat?
     
  5. Elsss

    Elsss Fanatiek lid

    26 jul 2013
    2.023
    3.257
    113
    Roerbakken met veel kerrie en een uitje. Eventueel een pepertje. heerlijk met rijst en een kippenpootje.
     
  6. Islah

    Islah Niet meer actief

    Wokken met kerrie en dan eten met bulgur of rijst.
    Stoven in een willekeurige saus. Of gewoon door de pastasaus heen. Ik stoom het ook wel eens apart als we ajam pangang eten. Rauw geraspt (of even in de hakmolen) door salades kan ook.
     
  7. Suzzert

    Suzzert Fanatiek lid

    12 mei 2012
    3.340
    4
    38
    Rotterdam
    Spitskool stampot met kaas. Dat vind ik altijd erg lekker of roerbakken met kerrie. Beide maak ik op mijn werk
     
  8. goblins

    goblins Fanatiek lid

    27 okt 2013
    3.591
    3.222
    113
    ministerie van defensie
    Swifterbant
    Wij eten het altijd als een mix met shoarma, gebakken aardappelblokjes en kerriepoeder is snel klaar.
     
  9. Syllie

    Syllie Actief lid

    4 nov 2008
    159
    0
    16
    Toevallig vanavond nog gegeten!! Ik fruit een ui in de hapjespan,500 gr.gehakt erbij rullen,beetje sambal en kerriepoeder eroverheen,scheutje water erbij en de ongekookte spitskool kleingesneden erbij doorroeren,dit ongeveer een half uurtje roerbakken en ik eet dit met gekookte aardappelen!!!
    De kinderen vinden dit heerlijk!!
     
  10. kleinegup

    kleinegup Fanatiek lid

    19 aug 2015
    1.533
    382
    83
    Vrouw
    Koken is niet lekker. Smaakloos en taai.

    Wokken met spekjes en ui is lekker inderdaad. Ik had laatst een salade gemaakt was ook lekker. En wat jij zij lijkt me ook lekker. Misschien nog wat rozijnen erdoor?
     
  11. TinaTeenslipper

    TinaTeenslipper VIP lid

    5 jun 2013
    7.016
    546
    113
    Dit.

    Maar gewoon gekookt met wat nootmuskaat erover vind ik ook gewoon goed te nassen. Aardappel erbij, bal gehakt. Mmm
     
  12. Grietjenb

    Grietjenb Niet meer actief

    Ik maak af en toe dit:
    Je hebt nodig:
    Gehakt
    1 spitskool fijn snijden
    1 steel prei in halve dunne ringen
    1 paprika in kleine blokjes.
    rijst
    1 pakje tomaten creme soep. (voor 1,5 liter soep)
    groentebouillonblokje

    Gehakt rul bakken. Dan voeg ik de prei, spitskool en paprika erbij. een scheutje water en het bouillonblokje er ook bij.
    Dat roer ik door elkaar en laat een poosje sudderen.
    Ondertussen kook ik de rijst. En maak ik de soep klaar volgens pakje, maar dan niet met 1,5 liter water maar met maar 800 cc aan water. Dan krijg je een lekkere dikke tomatensaus.
    Ik vind het makkelijk klaar te maken en de kinderen eten het graag.
     
  13. lellebel2

    lellebel2 Fanatiek lid

    18 feb 2014
    2.325
    0
    0
    NULL
    NULL
    Spitskool fijn snijden in reepjes
    Uitje in halve maantjes
    Tomaat ook in halve maantjes
    1 teentje knoflook
    1 bouillon blokje
    Zwarte peper
    Olijfolie
    Bekertje water
    Blikje mais


    Doe eerst de knoflook (fijn gesneden) de uitjes en de tomaatjes kort in een scheutje olijfolie fruiten. Gooi daarna de spitskool erbij met wat water en het bouillon blokje. Doe de deksel op de pan en laat ongeveer 7 min op een laag vuurtje koken. Even doorroeren tussendoor en doe daarna het blikje maïs erbij en wat zwarte peper..deksel weer erop en nog eventjes door laten koken. Proeven of het op smaak is en klaar
     
  14. lellebel2

    lellebel2 Fanatiek lid

    18 feb 2014
    2.325
    0
    0
    NULL
    NULL
    Kun je net rijst en kip eten of rijst met gehaktballetjes..verzin er maar iets bij
     
  15. celia82

    celia82 Fanatiek lid

    14 apr 2009
    2.077
    0
    36
    Lekker roerbakken met een uitje gehakt kerriepoeder paprika poeder zwarte peper en dat met rijst heerlijk
     
  16. Casara

    Casara Fanatiek lid

    20 aug 2014
    2.263
    416
    83
    Met sausje van beetje roomboter, bloem, melk en wat kookvocht. Op smaak maken met nootmuskaat en evt wat maggi. Dit door de gekookte spitskool roeren. Heerlijk!!!
     
  17. Mommy11

    Mommy11 Bekend lid

    7 apr 2015
    905
    202
    43
    Mijn moeder deed er altijd zo'n blik kant en klare goulash doorheen, erg lekker vond ik!!
    Of gewoon simpel en groentesaus erdoorheen doen
     
  18. Armina

    Armina Niet meer actief

    Ik maak het altijd met boterhamworst (in blokjes gesneden) , gesnipperd uitje, en rode paprika ( in stukjes, niet te klein). Dit eerst roerbakken. Dan de spitskool er bij. Tot slot macaroni (gekookt natuurlijk:D) er door heen. Geraspte kaas er over en klaar!

    Oh ja.... zout, peper en paprikapoeder naar smaak.
     
  19. Shendari

    Shendari Fanatiek lid

    28 jul 2012
    1.628
    29
    48
    Gado gado 😃
     

Deel Deze Pagina