Spitskool recepten gezocht

Discussie in 'De lounge' gestart door Suusjeuh, 14 okt 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Suusjeuh

    Suusjeuh VIP lid

    4 jul 2010
    13.212
    13
    38
    Verpleegkundige/gastouder
    Voor de beruchte crash was er een topic over spitskool recepten. Gisteren tijdens het boodschappen doen moest ik daar ineens aan denken, er kwam een aantal recepten voorbij die me erg lekker leken zoals spitskool roerbakken met gehakt en knoflook en een spitskool ovenschotel, maar ik heb natuurlijk alleen gehakt en knoflook onthouden.

    Dus; spui maar weer, die spitskool recepten!
     
  2. maartjev

    maartjev Fanatiek lid

    9 mrt 2009
    1.534
    0
    0
    ik eet spitskool redelijk vaak, mijn man vindt het volgende het lekkerst:
    -spitskool in reepjes snijden
    -pan met kokend water opzetten
    -groenten/tuinkruidenbouillon erin
    -spitskool erin
    -koken tot het zacht maar wel nog wat bite heeft
    -pandanrijst koken
    -uitjes beetje glazig bakken in ruim olijfolie
    -tomaten in partjes erbij
    -wokblokje of evt zelf kruiden erbij
    -iets van vlees erbij, wij eten vaak zelfgedraaide gehaktballen!
    -bij opdienen tomaten met de olijfolie en kruiden op de rijst doen.
     
  3. Sisa

    Sisa VIP lid

    13 jun 2008
    5.552
    1
    0
    Ik lees mee!
     
  4. allwoman

    allwoman VIP lid

    29 jan 2008
    5.589
    0
    0
    bezig bijtje
    Geseneden spitskool roerbakken,samen met gehakt,water,bouillionblokjes en dan met witte rijst.
     
  5. yenolah

    yenolah Fanatiek lid

    12 dec 2008
    4.038
    83
    48
    Vrouw
    fysiotherapeut
    Caldas da Rainha
    In een ovenschaal voor een ovenschotel:

    - Laagje aardappelpuree
    - Laagje geblancheerde spitskool (ik doe er altijd een eetlepel kerrie bij tijdens het blancheren)
    - Laagje gerulde gehakt (ik doe altijd spekjes en wat sambal, peper en zout bij de gehakt)
    - Laagje aardappelpuree
    - Laagje geraspte kaas of plakjes kaas
    - eventueel bovenop de schotel nog wat plakken ontbijtspek

    20 tot 30 minuutjes in de voorverwarmde oven op 180 graden.
     
  6. fidel2010

    fidel2010 VIP lid

    26 aug 2010
    6.659
    212
    63
    spitskool snijden en gaarkoken
    uitje half grof snijden en bakken in kerriekruiden
    spitskool afgieten, nootmuskaatpoeder toevoegen ( beetje niet teveel anders wordt het gauw bitter,) uitje toevoegen en roeren
    serveren met gekookte aardappels en satesaus en bijv. een karbonade mmmmmmmmmmmmm
     
  7. Mirro

    Mirro Fanatiek lid

    27 dec 2007
    1.782
    30
    48
    Wij eten wel eens:
    - spitskool snijden en koken
    - kipfilet snijden in reepjes/ blokjes en bakken
    - spitskool toevoegen en een kerriesausje
    - rijst er naast en klaar!
     
  8. Nathalie1973

    Nathalie1973 VIP lid

    28 feb 2007
    5.732
    0
    0
    Flevoland
    Spitskool op zijn Indisch

    Spitskool in reepjes (niet te fijn snijden),mag best een beetje grof

    In een aparte kom een aantal eieren klutsen met zout,peper,knoflook en een scheut ketyap

    Spitskool in een wok met een beetje bakboter aanfruiten en het rauwe eimengsel erbij gieten.

    Met een pollepel goed door elkaar roeren tot het ei gaar is en klaar is je gerecht.


    Rijst erbij en een indisch vlees gerecht en slamat makan oftewel eet smakelijk
     
  9. chantal26

    chantal26 Fanatiek lid

    25 jun 2007
    4.181
    0
    36
    Weet je wat ik ook regelmatig doe.
    Is aardappelen koken, spitskool koken.
    Dan doe je braadworst worst koken, je moet dan wel het velletje eraf halen.
    Als dat allemaal gaar is doe je de spitskoolstamp maken en daar je die worst onder mengen.
    Dat is zo lekker. niet normaal.
     
  10. moi89

    moi89 Bekend lid

    14 okt 2010
    558
    0
    0
    NULL
    NULL
    Het recept waar ik echt dol op ben:

    Gehakt rul bakken
    Vervolgens uitje erbij fruiten.
    Bij het mengsel spitskool roerbakken.
    Je pakt dan een ingevette ovenschaal. Daarin doe je een laagje spitskool/gehakt/ui mengsel. Daarop doe je wat mozzerella. Vervolgens weer een laagje van het mengsel. Hierop leg je plakjes tomaat. Vervolgens gooi je er wat kruiden over (basilicum, oregano, peper, italiaanse kruiden of wat dan ook). Vervolgens doe je daar boven op een laag aardappelpuree en sluit je af met war mozzerella. Dan eventjes in de oven totdat de mozzerella goed gesmolten is.

    In plaats van mozzerella kan je ook brie gebruiken.
     
  11. Tinkerbel80

    Tinkerbel80 Niet meer actief

    Spitskool in dunne reepjes snijden. In een hapjespan roerbakken samen met wat tijm. Mag vers zijn maar gedroogd werkt ook prima. Dan 200 ml kookroom erbij, deksel op de pan en 20 min laten stoven. Dan doe je er kerrie poeder bij in. 2 theelepeltjes ongeveer of net zoveel je lekker vind. Ik hou van kerrie dus er gaat meestal iets meer in bij ons. Goed door roeren. 125 gram ham in blokjes snijden en dat erbij in. Nog 5 min laten pruttelen.

    Erg lekker met aardappel puree en speklapjes.
     
  12. Suusjeuh

    Suusjeuh VIP lid

    4 jul 2010
    13.212
    13
    38
    Verpleegkundige/gastouder
    Hmm, het is me duidelijk, ik ga eerst kerriepoeder kopen voor ik ga koken want in bijna elk gerecht wat ik vind gaat kerriepoeder!! Bedankt voor de recepten allemaal, meiden!
     
  13. Seertje

    Seertje Bekend lid

    22 sep 2009
    778
    0
    0
    Operatieassistente
    Almere
    Uitje snipperen en fruiten in de olie en kerrie (weet niet hoeveel, doe altijd maar wat). Goed roeren.
    Gehakt toevoegen (iets van 300 gram) en rullen. Als het bijna goed is, dan de in reepjes gesneden spitskool toevoegen. Scheut ketjap erin. Spitskool kort meebakken (5 minuutjes). Dit alles met rijst eten.
    Erg lekker en makkelijk!
     
  14. sanell

    sanell Bekend lid

    16 dec 2008
    628
    0
    0

Deel Deze Pagina