spoed vraagje: alternatief voor creme fraiche? yoghurt?

Discussie in 'De lounge' gestart door girl21, 12 feb 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. girl21

    girl21 Niet meer actief

    hoi ik wil net gaan koken maar heb geen creme fraiche meer..
    kan ik hiervoor ook yoghurt gebruiken?:(

    ik ga wraps maken, gewoon kipfilet bakken, groente erdoor en dan een pakje kruiden en craime fraiche erdoor en tot slot doe ik ze meestal nog even kwartiertje in de oven..

    maar nbu heb ik dus geen c.f. meer staan en de winkel is te ver weg hier...

    kan ik de yoghurt gewoon in de pan erdoor doen als alternatief voor c.f.? of gaat dat schiften? ik heb ook nog een bus slagroom staan, maar das dus kant en klaar, lijkt me ook niet handig..

    IEMAND DE SNELLE GOUDEN TIP ALS VERVANGER VOOR CREME FRAICHE?;)
     
  2. pcootje

    pcootje VIP lid

    17 jun 2009
    5.888
    0
    0
    In ons hutje.
  3. girl21

    girl21 Niet meer actief

  4. pcootje

    pcootje VIP lid

    17 jun 2009
    5.888
    0
    0
    In ons hutje.
    ow das minder, persoonlijk zou ik het gewoon doen, beter iets dan niets;)
     
  5. girl21

    girl21 Niet meer actief

    ja zat er net over te denken...

    probeer gewoon, zo slecht zal t toch niet gaan haha

    denk alleen wel dat t dan heel dun is maar das geen probleem hoor..

    thnx voor je reactie in ieder geval!!
     
  6. pcootje

    pcootje VIP lid

    17 jun 2009
    5.888
    0
    0
    In ons hutje.
    Maizena er door :( om te binden, geen idee of dat wil trouwens
     
  7. girl21

    girl21 Niet meer actief

    we proberen gewoon met maizena erdoor...;)
     
  8. Shaylen

    Shaylen Niet meer actief

    mij benieuwen :D laat je het nog weten?
     
  9. pcootje

    pcootje VIP lid

    17 jun 2009
    5.888
    0
    0
    In ons hutje.
    Als het werkt hebben we een goedkoper vervanger voor de CF ontdekt :D.... ben ook benieuwd of het smaakte
     
  10. Lucia

    Lucia VIP lid

    6 sep 2005
    12.287
    6
    38
    Thuishulp
    België
    Ik denk dat het met gewone yoghurt wel kan.
    Dat gebruiken ze toch meer in recepten ipv creme fraiche om ze 'mager' te maken?
     
  11. girl21

    girl21 Niet meer actief

    sorry meiden, heb t niet gedaan.. slecht he haha iedereen nieuwschierig..

    manlief is even naar de bovenburen gegaan en die hadden nog wat staan haha hij vertrouwde het niks niet..;)

    maar heb wel heeerlijk gegeten whaha en toch... wil t denk ik ooit toch nog proberen... lijkt me wel handig.. yoghurt en maizena heb ik altijd wel staan namelijk.. en dan doe ik t als manlief t niet weet haha;P
     
  12. pcootje

    pcootje VIP lid

    17 jun 2009
    5.888
    0
    0
    In ons hutje.
    He, jammer nu weten we nog niets

    wordt vervolgd;)
     
  13. Wilma

    Wilma VIP lid

    22 mei 2006
    6.396
    1
    0
    Uithoorn
    Koksroom of zure room is een goed alternatief. En ik geloof ook beter voor de lijn! ;)

    Even gegooooogled:


    Soort room kiezen

    Crème fraîche en zure room zijn beide lichtzure roomproducten. Het verschil zit in het vetgehalte. Zure room bevat 20% vet en crème fraîche 35-40% vet.
    Wanneer in een recept staat room, dan wordt slagroom bedoeld.
    Een mager alternatief voor slagroom is kookroom of koksroom. Dit product bevat de helft minder vet maar gaat toch niet schiften.Er zijn ook magere varianten voor crème fraîche.

    Voorkom schiften van room:
    Verwarm de (slag)room met een beetje warme saus of soep en meng dan door de rest van de saus of soep.
    Gebruik verse room, dat verlaagt de kans op schiften.
    Kook de slagroom in. De concentratie van de vetbolletjes wordt hoger en de kans op schiften kleiner.
    Crème fraîche of zure room

    Bij gebruik van (halfvolle) crème fraîche in warme gerechten is de kans op schiften klein.
    Zure room past beter bij koude gerechten.


    ;)
     

Deel Deze Pagina