hoi ik wil net gaan koken maar heb geen creme fraiche meer.. kan ik hiervoor ook yoghurt gebruiken? ik ga wraps maken, gewoon kipfilet bakken, groente erdoor en dan een pakje kruiden en craime fraiche erdoor en tot slot doe ik ze meestal nog even kwartiertje in de oven.. maar nbu heb ik dus geen c.f. meer staan en de winkel is te ver weg hier... kan ik de yoghurt gewoon in de pan erdoor doen als alternatief voor c.f.? of gaat dat schiften? ik heb ook nog een bus slagroom staan, maar das dus kant en klaar, lijkt me ook niet handig.. IEMAND DE SNELLE GOUDEN TIP ALS VERVANGER VOOR CREME FRAICHE?
ja zat er net over te denken... probeer gewoon, zo slecht zal t toch niet gaan haha denk alleen wel dat t dan heel dun is maar das geen probleem hoor.. thnx voor je reactie in ieder geval!!
Als het werkt hebben we een goedkoper vervanger voor de CF ontdekt .... ben ook benieuwd of het smaakte
Ik denk dat het met gewone yoghurt wel kan. Dat gebruiken ze toch meer in recepten ipv creme fraiche om ze 'mager' te maken?
sorry meiden, heb t niet gedaan.. slecht he haha iedereen nieuwschierig.. manlief is even naar de bovenburen gegaan en die hadden nog wat staan haha hij vertrouwde het niks niet.. maar heb wel heeerlijk gegeten whaha en toch... wil t denk ik ooit toch nog proberen... lijkt me wel handig.. yoghurt en maizena heb ik altijd wel staan namelijk.. en dan doe ik t als manlief t niet weet haha;P
Koksroom of zure room is een goed alternatief. En ik geloof ook beter voor de lijn! Even gegooooogled: Soort room kiezen Crème fraîche en zure room zijn beide lichtzure roomproducten. Het verschil zit in het vetgehalte. Zure room bevat 20% vet en crème fraîche 35-40% vet. Wanneer in een recept staat room, dan wordt slagroom bedoeld. Een mager alternatief voor slagroom is kookroom of koksroom. Dit product bevat de helft minder vet maar gaat toch niet schiften.Er zijn ook magere varianten voor crème fraîche. Voorkom schiften van room: Verwarm de (slag)room met een beetje warme saus of soep en meng dan door de rest van de saus of soep. Gebruik verse room, dat verlaagt de kans op schiften. Kook de slagroom in. De concentratie van de vetbolletjes wordt hoger en de kans op schiften kleiner.Crème fraîche of zure room Bij gebruik van (halfvolle) crème fraîche in warme gerechten is de kans op schiften klein. Zure room past beter bij koude gerechten.