voor de volgende keer alvast hierbij het recept ( denk trouwens dat je de verkeerde volgorde hebt gebruikt ) 1 kilo stoofpeertje schillen en 4 stukjes delen ,klok huisje eruit. in de pan half om rode wijn en water zodat de peertjes net onder staat , 30 gram suiker een kaneel stokje, vuurtje aanzetten. en zo dra het borrelt op een laag vuurtje doen ,je wekkertje op 1 uurtje zetten. na een uurtje even kijken of de peertjes mooi zacht zijn zo niet nog een 15 minuten a 20 minuten erbij.. peertjes en vocht scheiden van elkaar en vocht weer in de pan, 3/4 eetlepel maizena met beetje van de kook vocht verdunnen. dat ook weer in de pan en al roerend even laten in koken over de peertjes heen en buiten de koelkast laten afkoelen,, eet smakelijk
gluwijn!!! 2 stokjes kaneel, 100 gram suiker (per kilo) ong 250 ml gluwijn en dan de rest aanvullen met water, ik snij de peertjes trouwen altijd of door de helft of door 4 pit etc eruit halen. laten koken en dan gas op zachts zetten en dan minimaal 1,5 uur liefts 2 tot 2,5 uur