Ik wil zometeen gehaktballen maken, maar ik heb geen gehaktkruiden in huis. Heeft iemand een lekker receptje voor me? Ik heb nog één ei, ik heb ui, ketjap, sambal, knoflook, paneermeel, kruiden. Wie weet een lekker recept?
Wij gooien er altijd maar wat doorheen.. in ieder geval paneermeel, ei mag ook, maar niet teveel. Evt minischuitje ketjap. En dan kruiden, wat peper, chilipoeder, paprikapoeder, kerrie. Een ui erdoorheen kan ook, maar lust ik niet gewoon lekker op eigen gevoel, is het elke keer weer anders.
wij maken ze altijd met een uitje, eitje, en beschuitkruimels waar je je paneermeel voor kunt gebruiken....het gehakt eerst lekker kruiden met peper, zout kerrie en paprika en hoppa alles in een kom en kneden maar suc6!
Bedankt voor de antwoorden. Ik verzin dan wel gewoon wat met die ingredienten en wil er ook een uitje door heen doen. Moet ik dat uitje eerst voorfruiten of bakken of doe ik die rauw door de gehaktkruiden? Kan iemand mij gauw een reactie geven? Ik wil nu beginnen met koken. Dank u!
Mocht je toevallig foelie in huis hebben; dat is dat typische gehaktkruidensmaakje En anders doe je gewoon van alles wat je hebt een beetje erin; doe ik ook vaak als ik een gehakt-ovenschotel maak. Idd, kerrie, paprikapoeder, peper, zout, peterselie, nootmuskaat; alles wat ik kan vinden. Beetje sambal voor de pit, heeeeel fijn gesnipperd uitje, fijngehakt teentje knoflook... Lekker avontuurlijk
heb net gehaktballen gemaakt. Ik doe er paneermeel, knoflook, uitjes, peper en zout in. heel simpel, maar erg lekker. (ik hou zelf niet zo van gehaktkruiden) Ui en knoflook doe ik er rauw in, gaart vanzelf.
Op zijn Turks (kofte / kebab) - Gehakt (lam/rund..liefst lam) - Bosje platte peterselie - 2 witte uien - 4 a 5 teentjes knoflook - 2 el. Tomatenpuree - Zout - Zwarte peper - Paprikapoeder - Komijnpoeder - Paneermeel - Gedroogde munt - 1 ei Lekker kneden! En dan mini hamburgers van maken of aan een spies.
Zo maak ik ze meestal: - eitje - uitje - paneermeel/beschuitje - gehaktkruiden - nasi/bamikruiden en sambal. Ik moet zeggen dat ik geen echte keukenprinses ben, het meeste smaakt wel aardig, maar mensen zijn altijd erg te spreken over mijn ballen ! Toevallig heb ik ze nu ook in de pan zitten.
Daarom heb ik altijd gekruid gehakt... en anders mik ik er vanalles door.. idd, gewone vleeskruiden..kerrie en paprikapoeder, aromat, knoflook, uitje.. Ik doe er nooit ei en beschuit/paneer in.. bah.. @ Assi.. jou recept.. hoeveel gehakt gebruik je dan pond/kilo?
Hmmm gehaktballen, moet zeggen dat ik ze nog nooit gemaakt heb, zou niet weten hoe het moet. Zou iemand duidelijk uit kunnen leggen hoe ik ze maak en hoe ik ze moet braden? Zou erg fijn zijn! Liefs, Wup
Hoi Wup, jij weet niet hoe je gehaktballen maakt? Het is niet heel moeilijk hoor. Ik zelf heb vaak rundergehakt en dan koop ik er (normaal gesproken) een zakje gehaktkruiden bij en lees wat er op dat zakje staat. Soms moet je daar namelijk nog een eitje bij toevoegen. Je doet de gehaktkruiden met gehakt in een kom en kneed het met je handen allemaal door elkaar. (Ik doe zelf altijd mijn ring af, anders vind ik het niet zo fris). Ik maak, als alles mooi door elkaar gekneed is, gelijke ballen en bak ze rondom mooi bruin in een braadpan. Als het een tijdje doorbakken is gooi ik er water bij en laat dat nog een minuutje of 20 (afhankelijk van de grootte van de ballen) pruttelen. Daarna zijn ze klaar. En heerlijke ballen heb je. Das mijn manier! Oja... de ballen smaakten heerlijk.