Spoedje: Geen gehaktkruiden in huis!

Discussie in 'De lounge' gestart door Dahlia, 8 mrt 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Dahlia

    Dahlia Niet meer actief

    Ik wil zometeen gehaktballen maken, maar ik heb geen gehaktkruiden in huis. Heeft iemand een lekker receptje voor me?
    Ik heb nog één ei, ik heb ui, ketjap, sambal, knoflook, paneermeel, kruiden. Wie weet een lekker recept?
     
  2. Mams136

    Mams136 VIP lid

    26 jun 2007
    22.837
    0
    0
    achterhoek
    je kunt ook gewoon proberen met vleeskruiden en tuinkruidenbouillonpoeder
     
  3. Foxter

    Foxter Niet meer actief

    Je kan ook alleen een uitje erdoor doen ;)
     
  4. deepfreeze

    deepfreeze VIP lid

    29 nov 2007
    11.895
    42
    48
    Wij gooien er altijd maar wat doorheen..
    in ieder geval paneermeel, ei mag ook, maar niet teveel. Evt minischuitje ketjap.
    En dan kruiden, wat peper, chilipoeder, paprikapoeder, kerrie.

    Een ui erdoorheen kan ook, maar lust ik niet ;)

    gewoon lekker op eigen gevoel, is het elke keer weer anders.
     
  5. nijntje1984

    nijntje1984 VIP lid

    15 sep 2008
    15.693
    1
    0
    Spaghettikruiden door je gehakt is ook heel lekker. ;)
     
  6. debsje1977

    debsje1977 Niet meer actief

    wij maken ze altijd met een uitje, eitje, en beschuitkruimels waar je je paneermeel voor kunt gebruiken....het gehakt eerst lekker kruiden met peper, zout kerrie en paprika en hoppa alles in een kom en kneden maar ;) suc6!
     
  7. Dahlia

    Dahlia Niet meer actief

    Bedankt voor de antwoorden. Ik verzin dan wel gewoon wat met die ingredienten en wil er ook een uitje door heen doen. Moet ik dat uitje eerst voorfruiten of bakken of doe ik die rauw door de gehaktkruiden?

    Kan iemand mij gauw een reactie geven? Ik wil nu beginnen met koken. Dank u!
     
  8. MvS

    MvS VIP lid

    19 okt 2008
    5.563
    1
    36
    Mocht je toevallig foelie in huis hebben; dat is dat typische gehaktkruidensmaakje ;)
    En anders doe je gewoon van alles wat je hebt een beetje erin; doe ik ook vaak als ik een gehakt-ovenschotel maak. Idd, kerrie, paprikapoeder, peper, zout, peterselie, nootmuskaat; alles wat ik kan vinden. Beetje sambal voor de pit, heeeeel fijn gesnipperd uitje, fijngehakt teentje knoflook...
    Lekker avontuurlijk :D
     
  9. MvS

    MvS VIP lid

    19 okt 2008
    5.563
    1
    36
    Uitje mag gewoon rauw ; die gaart mee met de ballen braden
     
  10. April1

    April1 Fanatiek lid

    5 jun 2008
    1.385
    1
    0
    heb net gehaktballen gemaakt. Ik doe er paneermeel, knoflook, uitjes, peper en zout in. heel simpel, maar erg lekker.:) (ik hou zelf niet zo van gehaktkruiden) Ui en knoflook doe ik er rauw in, gaart vanzelf.;)
     
  11. Dahlia

    Dahlia Niet meer actief

    Ok! Dankjulliewel!
    Als ik geen antwoord meer geef: ik ben de gehaktballen aan het braden!

    De ballen!:D
     
  12. Bijzonder

    Bijzonder VIP lid

    1 okt 2008
    7.728
    0
    0
    Mosterd erdoor is ook lekker
     
  13. Assi

    Assi Fanatiek lid

    2 mrt 2008
    4.519
    46
    48
    Op zijn Turks (kofte / kebab)

    - Gehakt (lam/rund..liefst lam)
    - Bosje platte peterselie
    - 2 witte uien
    - 4 a 5 teentjes knoflook
    - 2 el. Tomatenpuree
    - Zout
    - Zwarte peper
    - Paprikapoeder
    - Komijnpoeder
    - Paneermeel
    - Gedroogde munt
    - 1 ei

    Lekker kneden! En dan mini hamburgers van maken of aan een spies.
     
  14. loutjelou

    loutjelou Fanatiek lid

    16 mrt 2009
    1.614
    0
    36
    Vrouw
    Heeeeeeeeeeele lekkere gehaktballen: uiensoep(poeder) en een eitje gebruiken!!!! Mjam!
     
  15. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    25.062
    3.857
    113
    Zo maak ik ze meestal:
    - eitje
    - uitje
    - paneermeel/beschuitje
    - gehaktkruiden
    - nasi/bamikruiden
    en sambal. Ik moet zeggen dat ik geen echte keukenprinses ben, het meeste smaakt wel aardig, maar mensen zijn altijd erg te spreken over mijn ballen ;)! Toevallig heb ik ze nu ook in de pan zitten.
     
  16. Annemarie76

    Annemarie76 Fanatiek lid

    25 nov 2008
    2.765
    0
    0
    wijkziekenverzorgende
    West-Stellingwerf
    Daarom heb ik altijd gekruid gehakt...

    en anders mik ik er vanalles door.. idd, gewone vleeskruiden..kerrie en paprikapoeder, aromat, knoflook, uitje..

    Ik doe er nooit ei en beschuit/paneer in.. bah..

    @ Assi.. jou recept.. hoeveel gehakt gebruik je dan pond/kilo?
     
  17. Wup

    Wup Fanatiek lid

    23 apr 2007
    4.912
    1
    36
    Hmmm gehaktballen, moet zeggen dat ik ze nog nooit gemaakt heb, zou niet weten hoe het moet. Zou iemand duidelijk uit kunnen leggen hoe ik ze maak en hoe ik ze moet braden?

    Zou erg fijn zijn!

    Liefs,
    Wup
     
  18. miss C

    miss C VIP lid

    20 nov 2009
    11.719
    971
    113
    Vrouw
    Het ♡je van Nederland!
    helemaal mee eens!
     
  19. Dahlia

    Dahlia Niet meer actief

    Hoi Wup,

    jij weet niet hoe je gehaktballen maakt? :D
    Het is niet heel moeilijk hoor. Ik zelf heb vaak rundergehakt en dan koop ik er (normaal gesproken) een zakje gehaktkruiden bij en lees wat er op dat zakje staat. Soms moet je daar namelijk nog een eitje bij toevoegen.
    Je doet de gehaktkruiden met gehakt in een kom en kneed het met je handen allemaal door elkaar. (Ik doe zelf altijd mijn ring af, anders vind ik het niet zo fris).
    Ik maak, als alles mooi door elkaar gekneed is, gelijke ballen en bak ze rondom mooi bruin in een braadpan. Als het een tijdje doorbakken is gooi ik er water bij en laat dat nog een minuutje of 20 (afhankelijk van de grootte van de ballen) pruttelen.
    Daarna zijn ze klaar. En heerlijke ballen heb je. ;)
    Das mijn manier!

    Oja... de ballen smaakten heerlijk.
     

Deel Deze Pagina