Ik ben een leek met houtskool bbq, vandaar wat vragen. Wat raden jullie aan, houtskool of briketten? Waarom? Hoeveel kg zal er in een weber 47cm gaan en in een 57cm of hoelang doe je met een zak van 7 kilo? En kun je de briketten ook weer opnieuw aansteken of moet je het echt op laten branden?
Wij gebruiken altijd briketten, werkt fijner dan houtskool. Tip: koop een brikettenstarter, bij Praxis of een andere bouwmarkt! Merkloos ongeveer 15,-, een Weber rond de 25,-. Werkt ideaal, in 20 minuten een werkende barbecue!
Het ligt aan de duur en soort vd BBQ Als je even kort wil bbq-en kan je het beste kooltjes gebruiken. En bij uitgebreide BBQ of bij grote stukken vlees, of vlees wat lang moet garen briketten Briketten kan je trouwens hergebruiken. Het is zo leuk en lekker! Wij BBQ-en zéér regelmatig (zelfs in de winter kunnen we soms de verleiding niet weerstaan)