2 rookworsten, welke kies jij?

Discussie in 'De lounge' gestart door sneeuwpop, 11 apr 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. sneeuwpop

    sneeuwpop Fanatiek lid

    11 feb 2010
    2.273
    0
    0
    ik heb hier 2 rookworsten, en ik vraag me af welke van de 2 het gezonds is om te eten. wat denken jullie? en waarom?

    hier de ingredienten:

    Rookworst 1) varkensvlees, voedingszuur E325, dextrose, stabilatoren
    E451 en E450, zout, varkenscollageen,zuurteregelaar,citroenzuur, kruidenextract, rookaroma, antioxidant E301, conserveermiddel E250


    Rookworst 2) varkensvlees, water, varkensspek, zout, rookaroma, stabilisatoren E451 en E452, voedingszuren (melk en citroenzuur),
    rundercollageen, specerijen, dextrose, gistextract, antioxidanten E316,
    aroma, conserveermiddel E250
     
  2. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    21.155
    8.129
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    ik denk rookworst 2. Rundercollageen is vast beter. :')
     
  3. heppiedepeppie

    heppiedepeppie Fanatiek lid

    6 apr 2011
    3.296
    1
    0
    leerkracht
    Eindhoven
    volgens mij zijn rookworsten niet gezond :)

    Mag ik vragen waarom je dat zo graag wilt weten??
     
  4. sneeuwpop

    sneeuwpop Fanatiek lid

    11 feb 2010
    2.273
    0
    0
    nee dat weet ik dat ze niet zo gezond zijn, daarom zoek ik de gezondste.

    jawel maar dat vertel ik later wel even.
     
  5. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Kwaliteit van nummer twee lijkt me slechter, ingrediënten staan nl. altijd in aflopende hoeveelheid.
    Bij nummer twee staat water op de tweede plek, en zout staat ook veel hoger in de rangorde. Dus je hebt bij die rookworst vooral voor water en zout betaald. Qua toevoegingen is er geen verschil tusse de twee, al heeft de een bij het een de E-codering gebruikt, waar de andere voor hetzelfde een naam gebruikt.
     
  6. pluk

    pluk VIP lid

    13 dec 2005
    16.246
    4.479
    113
    Hmmm wij eten dus alleen rookworsten van de slager, weet niet eens of het gezonder is hoor.

    Wij zijn sinds een half jaartje in het bezit van een rookpot en maken sindsdien de rookworsten "zelf" We halen dan een verse worst bij de slager en hangen het een tijdje in de pot.
     
  7. Jel

    Jel Niet meer actief

    In rookworst 1 zit 33% minder vet. Rookworst 1 dus.
     
  8. Jel

    Jel Niet meer actief

    Ik vind zelf altijd de rookworst van de Hema zo lekker. Geen idee wat daar de ingrediënten van zijn.

    Edit: huh? Normaal kleurt Hema toch altijd paars, waarop je kan klikken, als je dat typt?
     
  9. Saja87

    Saja87 Niet meer actief

    Volgens mij maakt het in geen geval uit welke je eet.

    Beide is slecht en zit ongeveer het zelfde in haha
     
  10. Bri

    Bri Niet meer actief

    1 ziet er beter uit, om de redenen die dirksmama noemt.
    persoonlijk zou ik ook even naar de voedingswaardetabel kijken, dat zegt namelijk iets meer over de verhoudingen (hoeveel vet, wat voor soort vet, hoeveel natrium, hoeveel eiwit et cetera).
    Ik zou gaan voor weinig vet en weinig zout.
    Maar gezond zal het sowieso niet zijn, denk ik. Mogelijk wel lekker, en dat vind ik de belangrijkste reden om iets te kiezen.
     
  11. Amfy

    Amfy Niet meer actief

    de eerste lekker veel e nummers!
     
  12. Papaver

    Papaver Niet meer actief

    Ik wilde net hetzelfde zeggen. Ik vind eigenlijk alléén die van de Hema lekker (en vroeger waren die van Zwan favoriet, die hadden ze geloof ik alleen bij de slager bij ons. Ik weet niet of die nog bestaan).

    Honig en Unox enzo vind ik niets. Het velletje is niet krokant genoeg...:)

    On topic: Ze zien er geen van twee 'gezond' uit (voor zover dat mogelijk is bij rookworst), maar gevoelsmatig zou ik voor nummer 1 gaan. (tenzij nummer 2 van de Hema of van Zwan is natuurlijk... :D)
     
  13. lieselot84

    lieselot84 Fanatiek lid

    11 okt 2008
    4.362
    0
    36
    Adm. mw.
    Overijssel
    ik kies rookworst 1 omdat in rookworst 2 gistextract zit. dat is e621.
     
  14. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Sneeuwpop geeft geen vetgehalTes...
     
  15. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Ze hebben allebei evenveel E-nummers, alleen gebruiken ze de ene keer de naam en de andere keer het nummer.
     
  16. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Als ik op de ingrediënten afga, zou ik het niet weten. Ik zou (als ik aan het vergelijken was) naar de voedingswaarden kijken.

    EDIT: Waarom zit er suiker in de 2e?
     
  17. NoukjeTygo

    NoukjeTygo Fanatiek lid

    3 apr 2012
    1.379
    0
    0
    ehh dames... rookworst 2 is géén rookworst!
    de grap zit hem in 'rookaroma'.
     
  18. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Mja, beetje flauw in deze tijd. Ik ken ook aardbeienlimonade waar geen enkele aardbei aan te pas is gekomen, alleen 'aardbeienaroma' ;)
     
  19. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Onzin.
    E621 is natrium glutamaat, wordt ook wel smaakversterker genoemd.
    Gistextract kan glutamaat bevatten, maar dat hoeft niet. Kruidenextract en rookaroma kunnen evengoed glutamaat bevatten.

    Vlees bevat van nature ook al glutamaat.
     
  20. Papaver

    Papaver Niet meer actief

    Ummm, in allebei zit 'rookaroma'... Dat is het probleem met hedendaagse etenswaren... Waarom moeilijk doen als het ook met een E-nummer kan????
     

Deel Deze Pagina