toen ik je boodschappenlijst zag dacht ik echt, jeetje dat is veel te weinig voor 1 week, ik mis een hoop! Maar als ik dan je weekmenu zie dan zijn het gewoon allemaal goede gerechten.
Ik pin mijn boodschappen geld zodat ik beter overzicht heb. Pin elke week 100 euro, ene keer houd ik ruim over en andere keer pak ik geld van de volgende week erbij, eind van de maand eigenlijk altijd wel geld over. Leg wel elke maand een klein deel daarvan opzij voor als we weer naar Duitsland gaan en daar alle drogisterij spullen inslaan.
pff dat is gewoon even 1400 euro per maand voor boodschappen? daar moet dan ook wel een elite loon bij horen hoop ik haha
Ik moet eerlijk zeggen dat ik het niet echt een gezond boodschappenlijstje en weekmenu vind, sorry. Ik houd echt wel in de gaten wat we uitgeven aan boodschappen, puur omdat ik van aanbiedingen houd Ik houd alleen ook van echt goed en gezond eten, dus zijn wij zeker 125 euro per week kwijt aan boodschappen. Wat we wekelijks kopen? - Biologisch vlees, maar geen varkensvlees. - Minimaal voor 3 tot 4 dagen vis - Kwark, Griekse yoghurt, amandel of soyamelk - Zeker voor 20 euro aan fruit (op de markt) - Voor 7 dagen groenten plus nog wat extra voor bij een omelet en bijv paprika, radijsjes etc als tussendoortjes en zeker 3 avocado's. - Noten - Couscous, Quinoa, Zilvervliesrijst, Zoete aardappelen, volkoren pasta - Crackers, beschuit, rijstwafels, liefde en passiebrood van de AH Als beleg: vleeswaren (geen varken), (room)kaas, humus etc We drinken doordeweeks water, thee, limonade en bij het ontbijt maken we altijd verse smoothies of sappen. In het weekend lusten we graag een biertje of een wijntje. Frisdrank hebben we nooit in huis. Kids snoepen graag gezonde dingen, maar ook popcorn of chips/snoepje. Ik doe er niet zo moeilijk over, maar we hebben het eigenlijk niet veel in huis. Ze zijn net zo blij met een gezond tussendoortje. Voor het weekend haal ik wel altijd iets extra's om te snoepen. Vaak stokbrood met heksenkaas, lekkere toastjes of een ovenhapje oid. Wraps, tapas, bladerdeeghapjes hmmm. Dus nee voor 25 per week redden wij het niet met ons vieren en 2 poezen plus een grote hond. (Die ik volledig buiten beschouwing heb gelaten, komt er nog bij qua kosten dus) Ik let zeker op aanbiedingen, maar ook op een gezond en gevarieerd eetpatroon. Ik koop op de markt, bij de slager en/of rechtstreeks bij de boer. Verder ga ik graag naar de Lidl en AH.
vind je dat echt? brooddag, pizza, friet, speklappen.. ijsbergsla met een paar stukke tomaat? ik vind het echt niet gezond hoor
Hier 2 volwassen , 2 kinderen en een hond. Komt toch wel uit op 100 per week. Ik probeer vaak aanbiedingen in te slaan Shampoos, douchegel etc bij de action halen Bij dit bedrag zitten ook luiers. Maar toch wil ik het proberen met minder te doen per week. Hoe doen de meeste dat?
nouja goed in de zin van dat het hoofdzakelijk vlees/aardappels/groente is. Dus niet overdreven veel ongezond. Dat het wat karig is dat vind ik wel ja. Maar uit een ander bericht begreep ik dat ze ook nog e.e.a. thuis had liggen waar ze dit alles mee aanvult. Brooddag hebben wij hier niet, dus dat vind ik het enige echte minpuntje. 1 x per week pizza of friet vind ik normaal. Veel gezinnen hebben 1x per week een fastfood dag erbij. Macaroni maak ik persoonlijk met verse tomaten etc. maar ze kan beter macaroni met een pakje dan een vette hap eten (denk ik). En de speklapjes vind ik niets mis mee. Wij eten vrijwel altijd vlees bij het avondeten en we pakken gewoon wat we lekker vinden. De ene avond kip en de andere avond speklapjes of een braadworst. Ik zie dat hier mensen zijn die veel vis eten. Is dat echt zó goed dan? (oprechte vraag?) Wij thuis zijn eigenlijk nogal standaard van de aardappels/groente/vlees. Met periodes koken we ineens weer veel eenpansgerechten of andere menu's om dan toch weer op het oude terug te komen. Ik zie hier een hoop mamma's voorbij komen die alles tot in de puntjes gezond en verantwoord hebben, dus biologisch, geen varkensvlees, veel vis, etc, etc, maar ik denk dat heel veel mensen nog "gewoon" standaard kost eten zoals TS en mijzelf.
Wij eten ook vaak 1 x in de week soep met brood. Daar snij ik dan een tomaatje of zo bij. We zijn alledrie gek op soep. Ik probeer altijd heel zuinig boodschappen te doen, maar ik neem wel elke week wat lekkertjes mee, zoals koekjes, kinder chocolaatjes, of een zak chips. Norah krijgt ook iedere dag wel wat lekkers...de ene dag een cakeje en de andere dag een koek. En als ik heel eerlijk ben, pak ik nu tijdens de zs, ook vaker wat te snoepen of te snacken.
Knapie: ik eet biologisch vlees en biologische eieren, thats it. Geen varkensvlees inderdaad, maar we eten ook heus wel eens een pizza of frietjes. Of bijv krieltjes met kipfilet en groente en stamppotten of ovenschotels. Naast dat goede vis inderdaad echt heel gezond is, vinden we het ook nog eens heel lekker. Maar die vis kun je ook prima combineren met aardappels en groenten hoor, hoeft helemaal niet zo spannend.
Ik heb daar dan altijd zo een beeld bij dat er allemaal hele uitgebreide en ingewikkelde gerechten op tafel staan Wat voor een vis eten jullie dan zoal? En "moet" dat dan echt van de visboer zijn of kan het ook uit het vriesvak van de supermarkt? Eieren eten we hier wel al biologisch, vlees nog niet maar dat willen we wel gaan doen.
Vers vind ik het lekkerst, maar uit de vriezer kan ook prima hoor. Wij eten vaak: zalm, tonijn, kabeljauw, tong. O en forel, paling. Gamba's/garnalen, mosselen, makreel. Sardines over de pizza/door de pasta. Zalm bijv is heel lekker met pasta. Penne koken, knoflook met groenten in een pan. Kookroom/crème fraiche erbij en op het laatst de zalm (bijv gerookte) er door (garnaaltjes erbij is ook lekker) Beetje peper en zout erbij, heerlijk. Mijn kinderen kiezen voor dit gerecht ipv friet/pizza hoor. Heel makkelijk. Of witte vis met champignons, ui, prei etc. Sausje er eventueel over, heerlijk. En ik vind bladerdeeg gevuld met vis en spinazie (etc) ook altijd lekker. Zelfs die van de Lidl haha. Zal minder gezond en duurzaam zijn, maar ik ben niet perfect.
Lidl heeft gewoon duurzame vis hoor en de biologische zalm van de ah uit de diepvries is ook heerlijk.
wij besteden ongeveer 300 euro per maand. daar zit ook de shag van mijn man alle verzorgingsproducten, wasmiddelen en luiers voor 1 kindje bij
speklappen? ik vind ze ook lekker hoor maar sinds ik weet dat een zon klein lapje 450 kcal is bedank ik echt! stel je er eet 2 want wat is dat nu? gewoon 900 kcal al. dus nee gezond is dat zeker niet. net als braadworst. voor een keer niet erg maar en een speklap, en een braadworst en macaroni uit een pakje en broodddag en een pizza per week is voor mij gewoon geen gezond eten. dat veel mensen dat wel doen weet ik. ik heb die tijd zelf ook gehad helaas, maar sinds ik me meer verdiept heb in voeding en ik inmiddels heb ondervonden wat het voor mij doet om gezond te leven heb ik daar echt een paar tientjes extra voor over in de week. kijk als je het niet kunt betalen word het een ander verhaal maar als het geld niet perse een probleem hoeft te zijn dan is voor mij de keus snel gemaakt. verder idd vis is niet speciaal spannend hoor. lekker als lunch een tonijn of makreel of zalm salade. of s avonds lekker kabeljauw uit de oven, met zilvervliesrijst en gegrilde groente. gambas door de volkorenpasta mmmm
Ik ben het helemaal met TinaTeenslipper eens. Er staan drie groenteloze dagen op het menu. Dat is toch niet gezond. En fruit wordt er ook amper gegeten.
ik zal eens een willekeurige week van hier opschrijven. ( schrijf altijd het menu van een hele week in mn agenda en bestel zo mn boodschappen ma: ik: een hele broccoli, bulgur, champignons en een filetlapje man en kinderen aardappels, boontjes en een rundervinkje di: macaroni met heel weinig mager rundergehakt ( 300 gr voor 5 personen) heel veel groente erdoor als prei, ui, paprika, witte kool,champignons en een neutrale tomatensaus die ikzelf opleuk met verse kruiden. schaal rauwkost erbij woe: andijviestamp met een tartaartje do: zilvervliesrijst, gemarineerde kipfilet, roerbakgroente en een schaal rauwkost vrij: gekookte aardappels, bloemkool en een runderbraadworstje ( niet het gezondste maar veel beter wel als varkens) zaterdag: vers gemaakte groente tomatensoep, volkorenwrap met kipfilet en roerbakgroente en rauwkost zondag: dan eten we altijd frietjes ik denk dat ik voor deze week alleen aan groente en fruit meer als 25 euro heb, want bij de lunch eten we komkommer, cherrytomaatjes, een uitje, sla etc en dan nog elke dag fruit
Iemand die zei dat je dingen van de voorraad weer moet aanvullen, dat klopt maar dat hoeft toch niet elke week te zijn? Zelf koop ik altijd een zak pasta van 3 kg. Nu ja 2 zakken verschillende vorm. Dat is dus niet elke week dat ik dat moet aanvullen en we eten ook niet eens elke week pasta. Verder smeerboter koop ik altijd een paar vlootjes, meestal in een aanbieding. Zo ook met veel andere dingen dus die staan ook niet standaard elke week op mijn boodschappenlijst. Verder ook bewaarmelk en daar heb ik dan ook pakken van op voorraad staan. Beperkt houdbare melk koop ik 4pints. Daar zijn de kinderen mee weg (pap en drinken). Heb ik wat te weinig dan wat hooguit 2 dagen is dan kunnen ze die 2 dagen wel op bewaarmelk doorkomen. Groenten heb ik ook heel veel in de vriezer zitten, ook tomaten om bijvoorbeeld pastasaus/lasane etc te maken. Uien heb ik een zak van 1 kg, zowel rode als witte. Bewaar ze in een mandje zodat ze naast elkaar liggen in de berging. Ze houden langer dan in de zak waarin je ze koopt. Ik kan ook mijn lijstje beperkt houden als ik mijn voorraad heel goed bijhoudt. En dan staan er de ene week heel veel groenten op die ik dan voorkook en invries en de volgende week staan er dan geen groenten (uitgezonderd sla, konkommer) op het lijstje. Dat wil dan echter niet zeggen dat we die week geen groenten eten.
Pasgeleden had ik ook een dergelijk gesprek met een vriendin. die deed ook voor 50 euro (geen kids) per week alle boodschappen. Vervolgens vroeg ik wat ze dan kocht. Nou een zak aardappelen, groente uit pot of diepvries en dan vlees of een ei. Wat melk, brood. Geen fruit dat eten ze niet. En op zondag altijd afbakstokbrood met kruidenboter erin en een blik soep en op zaterdag frituur. Toen vertelde ik dat wij veel groente eten, vers, vaak ook biologisch nog. Veel fruit ook en daarnaast bijna geen aardappelen maar veel meer vis, vlees, bulgur, quinoa, rijst, pasta (en dan liefst ook nog vers) etc. Wij kwamen samen overeen dat heel veel dingen die wij eten ook gewoon duurder zijn. Maar ik vind gezond eten belangrijk. Heus niet altijd maar elke week een blik soep met afbakstokbrood met kruidenboter erin EN dan nog frituur is gewoon niet ons ding. Maar het is wel goedkoper. Ik denk dus dat ''willekeurig'' budget met elkaar vergelijk ook niet zoveel zegt. Het is vooral interessant als je hetzelfde koopt en of jij datzelfde ergens anders goedkoper kunt krijgen
Ook met 50 euro per week kan je gezond eten, door op aanbiedingen te letten, alleen seizoensgroenten en -fruit te eten en water te drinken, geen onnodige zooi te kopen, geen pakjes en mixjes te gebruiken en minder vlees te eten.