Ik ben me aan het oriënteren op wel of geen psz. Over een ruime maand zou ik de oudste kunnen aanmelden. Kosten zijn daarbij een grote factor. Mijn zoektocht naar het antwoord daarop verloopt niet echt goed. Ik hoop dat ik verkeerde info heb gevonden. Want zoals ik het nu bereken zouden we het net kunnen betalen als we niks leuks meer gaan doen en ook niet op vakantie meer gaan. Mijn vriend werkt. Ik ben tbm. We vallen net buiten de sociale huur etc wat alles veel duurder maakt dan wanneer mijn vriend onder het minimum zou verdienen. Hij valt wel onder de laagopgeleide. Ik val onder de gemiddeld opgeleide. Waar kan ik de kosten vinden en op welke regelingen hebben we evt recht?
Hier gaat het op inkomsten, wij betalen voor 2 dagdelen 61 euro per maand, omdat onze dochter van 2,5 nog niet praat zit zij in het VVe traject hierdoor krijgt zij 1 dagdeel gratis dus we hebben nu 3 Ochtenden per week waarvan zij alle 3 ochtenden VVe krijgt voor 61 euro. ( is een half uurtje uurtje per ochtend ) rest van de dag gaat ze mee in het ritme van de psz Maar ik ken iemand die de psz ook niet kon betalen, zij heeft dit aangegeven op het cb, omdat het inkomen onder een bepaald bedrag kwam ( jaarbasis geloof ik) kon haar dochter voor 10 euro per maand naar de psz 2 ochtenden per week, haar andere dochter gaat binnenkort ook, zij zal het VVe traject ook gaan volgen en heeft dus 3 ochtenden voor 10 euro per maand, Ik zou dus eens overleggen met het cb wat die voor je kunnen betekenen Misschien kunnen ze toch wat voor je betekenen wanneer je laat zien dat je door hoge kosten de psz echt niet kunt betalen, het is altijd het proberen waard
Hier valt het sinds vorig jaar ook onder kinderdagverblijf en wij gingen van 63 naar 91 euro p/m voor 2 ochtenden...en man werkt en ik ben tbm. Die 91 euro was na aftrek van de vergoeding via de gemeente. Gewoon even informeren bij de desbetreffende psz en/of gemeente.
Net dochter naar de psz gebracht hier gaat het niet meer op inkomsten maar is het ook samen met de kinderopvang 😁 Dacht dat het op inkomsten ging maar dat is al half jaar niet meer. Alleen voor die 10 euro per maand blijft gelden voor ouders die de psz niet kunnen betalen
Het is heel simpel, sinds 1-1 2016 valt de psz onder de wet kinderopvang. Dat betekend wanneer beide ouders werken je recht hebt op kot. Dat is bij jullie niet, dus je hebt recht op een tegemoet koming via de gemeente. Hoeveel je moet betalen ligt aan jullie inkomsten dus daar is niks over te zeggen. Bel een psz (of de stichting als het daar onder valt) en laat een proefberekening doen. Dan weet je het meteen.
Dit idd. Hier staat op de website vd gemeente ook een link naar een tabel waar je een inschatting kan maken.
Inderdaad, wat hierboven staat. Daarnaast bieden sommige gemeentes (zoals Amsterdam) een aantal uren gratis psz aan, voor iedereen ongeacht inkomen.
Hier subsidieert de gemeente de psz en betaal je een bijdrage naar inkomen. Niks veranderd sinds dit jaar eigenlijk. Hier zou je dus met een lager inkomen goedkoop uit zijn.
Onze meid gaat na de meivakantie 1 ochtend per week om te starten en wij gaan 90 per maand betalen,hoeveel we terugkrijgen moet ik nog gaan berekenen,wij werken allebei,ml fultime en ik 12 uur per week. Zou idd wat hier boven ook gezegt word even een proefberekening laten maken,hier in de gemeente is t zo dat als 1 van de ouders niet werkt de gemeente subsidie geeft waardoor jezelf minder betaalt,succes!
Wij zijn sinds kort verhuisd en hier in de gemeente is geen vve programma. Psz zegt dat als je een indicatie hebt je het vergoed kan krijgen via de gemeente. Cb zegt dat ze dat niet doen, alleen voor eventueel een 3 en of 4e dagdeel. Heb zelf de gemeente gebeld en heb nog geen duidelijk antwoord. Kan ook niks op Internet vinden. Is het per gemeente verschillend of het onder kinderopvang valt? Hier is het bij de ene inkomensafhankelijk. Wij zouden 56 euro per maand moeten betalen voor 2 dagdelen. Bij een andere kost het 35 euro per maand per dagdeel, gaan ze daar ook naar de basisschool dan is het de helft. Zoontje praat nog niet. Cb vond het nogal zorgelijk en vind Psz goed voor hem. De kosten houden mij ook heel erg tegen, ben ook tbm.
Hier gaat dochter volgende week beginnen met 2 dagdelen. Kosten zijn 51,- per maand. Hier kijken ze naar de inkomsten. Man werkt ben zelf ook tbm.
Zodra ik hem kan aanmelden zal ik gelijk een proefberekening vragen. We vallen dus niet onder de lage inkomens. Het kromme is dat ik berekend heb dat ik, als ik m'n vriend zou verlaten. Meer te besteden heb.... Nu vallen we net buiten de sociale huur etc. We kunnen nog wel n bedrag ophoesten voor psz. Maar mochten we dan zelf geen leuke dingen meer kunnen doen met de kinderen twijfel ik wel of ik het waard vind. Hij heeft n broertje. Dus zodra die iets groter is hebben ze speelmaatjes aan elkaar. Ontwikkeling gaat erg goed. Voorbereiden op de basisschool qua letters, cijfers etc zou me ook wel lukken. Zonder psz zouden we ook wekelijk 1 of 2 keer naar n binnenspeeltuin kunnen waar ook dus andere kindjes zijn. Ik vraag me dan af wat de toegevoegde waarde is (oprechte vraag). Als hij enig kind was of als we geen netwerk hadden gehad dan was het nut veel duidelijker. Verder zie ik veel voorbeelden voorbij komen waarin een tweede kind goedkoper is. Valt er wat voor te zeggen om te wachten tot ze beiden kunnen gaan? Nou is het natuurlijk ook nog afwachten wat daar de kosten voor zijn. Maar als het hoog is, en een psz onmisbaar is dat misschien ook nog het overdenken waard.
Ik zat pas ook te kijken voor m'n zoontje, zou het heel leuk vinden voor 'm, hij kan de uitdaging wel gebruiken, maar ik kwam via de tabel van de peuterspeelzaal ook uit op een eigen bijdrage van bijna 100euro per maand voor 2 dagdelen per week. Dat vind ik echt bizar veel en dat vind ik het niet waard, dan breng ik hem liever een extra ochtend naar de gastouder ofzo. Maar nu er wordt gezegd dat je er kinderopvangtoeslag voor krijgt (wij werken ook allebei), ga ik eens kijken of het misschien toch een optie is. Vind het eigenlijk wel heel jammer dat hij niet kan gaan, maar 100 euro per maand voor de peuterspeelzaal hebben we niet.
Voor dochter betaalden we bruto 150 euro per maand. Kregen hier kot voor van de belastingdienst en dan kwam het netto op 68 per maand voor 2 dagdelen per week. Voor zoon betalen we voor 4 dagdelen niks. Hij heeft een vve indicatie ivm niet praten toen hij begon, en betaalden we eerst 22,50 per maand. Maar hier is ingevoerd dat kinderen met indicatie gratis mogen als ouders bereid zijn een tegenprestatie te leveren zoals oudercommissie, boekjes uitlenen, speelgoed schoonmaken of repareren.
Dl gaat 2 halve dagen per week en wij betalen 225,- per maand. Vonden wij wel begrijpelijk, een uurprijs van 7 euro nogwat. De pedagogisch medewerkers daar willen namelijk ook gewoon salaris, en vakantiegeld enzo... Ik vind het zo bijzonder dat jullie zo over de kosten vallen, alsof iemand anders gratis voor je kind moet zorgen...