Ik heb een vraagje: Ik heb 3 miskramen gehad, daarna gezonde zwangerschap, toen miskraam en daarna weer een gezonde zwangerschap. Beide moeizame bevallingen en in beide zwangerschappen te hoge bloeddruk. Mocht ik weer zwanger worden bijvoorbeeld, moet je dan naar een verloskundige of naar een gyneacoloog? Mocht je meer willen weten of een betere uitleg dan graag via pb ivm meelezers.
Volgens mij begin je altijd bij de verloskundige tenzij in vorige zwangerschappen is aangegeven dat je bij een volgende weer direct onder controle moet van een gynaecoloog. Mocht er tijdens je zwangerschap reden zijn om overgedragen te worden van vk naar gyn hoor je dat uiteraard op dat moment. Dus als jij het niet weet kan je je gewoon melden bij de vk, die bij de eerste controle ook je eerdere zwangerschappen etc met je doorneemt.
Ik denk vk. Mocht zij het nodig vinden dan zal ze je door verwijzen naar een gyn. Denk dat je deze vraag beter bij de vk kan neerleggen. Zij kan dit beter beoordelen. Je kunt ook contact met het ziekenhuis opnemen. Wellicht dat ze jou advies kunnen geven.
Ik ben om totaal andere redenen nu bij mijn eerste zwangerschap direct bij gyn terecht gekomen. Maar je moet hiervoor wel een verwijzing hebben. Nu liep ik al in ziekenhuis i.v.m. vruchtbaarheid dus werd ik meteen doorverwezen. Anders had ik het via mijn huisarts gedaan maar ik wist 100% zeker door mijn eigen gezondheid dat ik bij gyn terecht zou moeten. Ik zou gewoon eerst naar VK gaan en dan overleggen. Of eventueel overleggen met je huisarts. Maar ik denk dat VK er meer vanaf weet. En heb je meteen kennis gemaakt. Want als alles goed gaat kan de gyn je ook nog terug verwijzen...
Tegenwoordig moet je eerst naar de huisarts of de verloskundige om een verwijzing te krijgen voor de gynaecoloog. Doe je dit niet dan vergoedt je zorgverzekeraar de kosten niet. Ik moest ook eerst naar de verloskundige voor een doorverwijzing terwijl ik sowieso onder behandeling van een gyn moest staan.
volgens mij kom je alleen bij een gyn terecht als je er een medische indicatie voor hebt tijdens de zwangerschap. ik heb ook voor mijn eerste voldragen zwangerschap 2 vmk's gehad, maar moest ook gewoon bij de volgende zwangerschap weer naar de vk. tijdens mijn voldragen zwangerschap wel complicaties gehad (te lage placenta) waardoor ze me met 30 weken overdroegen aan het zkh. Nu bij deze zwangerschap mag ik niet thuis bevallen (veel bloedverlies van de vorige bevalling) maar ik blijf gewoon onder controle van de vk en deze mag ook gewoon mijn bevalling doen, tenzij ik een ruggeprik krijg, dan moet een gyn het overnemen.
Ik ben na mijn eerste bevalling medisch geworden. (Vroeggeboorte en fluxus van 3 liter. Kans op herhaling van beide). Ik heb daarop bij deze zwangerschap het ziekenhuis gebeld omdat ik niet wist hoe of wat. Ik heb met 8 weken mijn termijnecho gekregen en aansluitend wen intake met de VK in het ziekenhuis. Daar is een heel beleid uitgezet en ben ik meteen bij de gyn terecht gekomen. Ik zou het ziekenhuis bellen en vragen wat er van jou verwacht wordt.