sprongetjes

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door monky1, 26 aug 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. monky1

  monky1 Lid

  14 aug 2008
  74
  0
  0
  oldenzaal
  meschien een hele rarevraag maar wat word er bedoelt met sprongetejs mijn kleine meid is nu 11 weken en huilt ook wel veel maar dat komt meer van de maagzuur

  groetjes
   
 2. Lovelylonnes

  Lovelylonnes Fanatiek lid

  3 jul 2007
  2.208
  0
  0
  Nagelstyliste en incassomedewerker.
  Sprongetjes zijn de periodes waarin je baby een groeispurt maakt, voornamelijk in de mentale ontwikkeling. Dit staat beschreven in het boek "Oei ik groei" zie www.oeiikgroei.nl
   
 3. Claartje79

  Claartje79 Fanatiek lid

  17 aug 2006
  4.862
  1
  0
  huismuts
  Groningen
  ik geloofde er nooit zo in, tot we het boek in huis hadden ;) al een paar dagen onweer in huis. vandaag toch maar eens oei ik groei erbij gepakt en ja hoor.... dit is de tijd voor een sprongetje :)
   
 4. MamaSon

  MamaSon Fanatiek lid

  22 jul 2007
  1.056
  0
  0
  Zuid Holland
  Bij zo'n mentale groei zijn de kindjes jengelig/huilerig, willen alleen maar in jouw armen zijn, wil niet alleen in de box liggen, slaapt veel of juist heel weinig en kort. Kortom, je gaat je eigenlijk een beetje irriteren zeg maar aan de kleine (klinkt zwaar, maar je snapt wel wat ik bedoel).
  Dan is de kans groot dat ze een sprongetje hebben en hoort het er dus bij. Ze krijgen dan nieuwe mogelijkheden (bijv. speeltje echt kunnen pakken in plaats van er alleen tegenaan kunnen slaan) en daardoor voelen ze dat zij zelf aan het veranderen zijn. En dat uit zich in ander gedrag.
  Bij 12 weken na de uitgerekende datum (dus niet bevallingsdatum) is er een sprongetje. In de week ervoor kan je dat merken aan je kleine. Dus de kans is groot dat jouw kindje daar ook wat last van heeft. Maar niet ieder kind wordt er jengelig van. En het kan ook zijn dat ze bij 1 sprong wel en bij de ander niet last hebben. Alle sprongen die er zijn staan in het Oei ik groei boek.
   
 5. NewMama

  NewMama Lid

  1 mei 2008
  87
  0
  0
  wanneer maken ze hun eerste sprongetje
   
 6. Lovelylonnes

  Lovelylonnes Fanatiek lid

  3 jul 2007
  2.208
  0
  0
  Nagelstyliste en incassomedewerker.
  bij 5 weken na je uitgerekende datum (dus niet geboortedatum!)
   
 7. MaryWoods

  MaryWoods Fanatiek lid

  2 mei 2007
  2.637
  0
  0
  Dat klopt inderdaad precies bij Thomas.. Hij is 8 weken te vroeg geboren en heeft zijn sprongetjes ook dus zo ongeveer 7 a 8 weken later!
   
 8. valhalla

  valhalla Niet meer actief

  http://www.oeiikgroei.nl/magazines/show ... e.asp?id=3

  Mailtje van de sprongenwekker met 12 weken ](*,)

  Was nieeeeet goed! Maar daarna merk je ook echt verschil. Weer goed slapen, goed eten en opeens kon ze allemaal geinige dingen. Lichamelijk, maar ook deed ze veel meer lachen, reageren, en ze zat steeds ffffffff vvvvvvv pfffffffff hahalallalal te roepen. Echt geinig.
   

Deel Deze Pagina