Kitten gek geworden?

Discussie in 'De lounge' gestart door MamaKitty, 16 jul 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. MamaKitty

    MamaKitty VIP lid

    26 mei 2008
    9.749
    0
    0
    Zo...wat me straks gebeurde....ik pakte de schoenen van dochterlief, kwam terug in de kamer, zij zAt gewoon op de bank en ineens sprong de kat bovenop haar hoofdje enzette haar nagels in haar hoofdje! Sad
    Kind janken, ik die kat er voorzichtig afhalen en heb haar toch een dreun verkocht!

    Dit is niet de 1e x he...3 weken terug zette ze ook al zo dr nagels in haar armpje......

    En bij mijn vriend in zijn slaap!

    is dit nu speelsigheid van de kitten (nu 10 weken) of moet ik me zorgen maken? Aangezien we volgend jaar ook een kleine krijgen.....en die krassen die ze van net heeft zitten dus echt dichtbij haar oogje aan de zijkant... :cry:
     
  2. Amfy

    Amfy Niet meer actief

    meid ik zou je nog niet zo heel druk maken.een van mij katten had een voeten tik toen hij klein was.de ander had de neiging om een dwaze minuut te hebben.hij sprong dus over alles heen met 4 poten tegelijk de lucht in.en alles moest dan wijken ik zat toen ook onder de krassen.nu heb ik 2 super live katten de een 1.5jaar en de ander 6 maand.en die dwase ding doen ze niet meer
     
  3. nijntje1979

    nijntje1979 Actief lid

    28 nov 2007
    177
    0
    0
    Noord Brabant
    Speelsigheid, heel normaal gedrag hoor....
    Afleren kun je proberen d.m.v. de plantenspuit, maar het gaat echt ook vanzelf over. Snap dat je sloeg, besef echter dat je daar echt niets mee bereikt, behalve dan een angstige kitten...
     
  4. MamaKitty

    MamaKitty VIP lid

    26 mei 2008
    9.749
    0
    0
    Oke, hoe lang duurt dit dan? Want ik vind het wel eng met mijn dochter namelijk....
     
  5. MamaKitty

    MamaKitty VIP lid

    26 mei 2008
    9.749
    0
    0
    ja snap ik, maar ja, als je mijn dochter zag en die striemen op haar gezichtje zo dichtbij dr oogjes :cry:
     
  6. Amfy

    Amfy Niet meer actief

    maar dat die het ook bij je dochter doet even mee uit kijken mischien een plantenspuit halen?
     
  7. janette

    janette VIP lid

    26 feb 2007
    5.113
    0
    0
    Ben op zoek naar de droombaan
    Heiloo
    niet druk maken maar ik zou wel haar alvast gaan leren om haar nageltjes te knippen
    zijn speciale tangenetjes voor
    ik doe het ook met onze kat , ben ook begonnen met een week of 12 eerst haar tussen me benen geklemd en knippen en lief toe spreken
    nu hoef ik haar alleen nog maar op de grond te leggen en ze weet het al
    je kan het ook doen als ze slaapt...en dan zachtjes 1 voor 1 de teentjes pakken
    suc.6
     
  8. MamaKitty

    MamaKitty VIP lid

    26 mei 2008
    9.749
    0
    0
    idd plantenspuit en tangetje...thanx!
     
  9. consider

    consider VIP lid

    24 jan 2008
    13.990
    1.808
    113
    Provincie Groningen
    Mijn kat had ook iets moet voeten toen hij nog een kitten was. Hij kon zomaar uit het niets je voeten aanvallen. Gelukkig ging dit vanzelf na een paar weken over
     
  10. Arendskelk

    Arendskelk Niet meer actief

    Misschien moet je 'm even laten testen op hondsdolheid... Misschien is hij gebeten door een vleermuis ofzo. Je kan er maat beter zeker van zijn toch?
     
  11. alecia

    alecia Fanatiek lid

    23 okt 2007
    2.295
    17
    38
    student
    drenthe
    Denk dat het inderdaad speelsigheid is.
    Het gaat er wel uit, en iedere keer als de kitten het doet wel blijven straffen.
    Weet niet of e een kattenkrabpaal heb, is bijna wel een must, kan zijn dat ze last heeft van haar nageltjes.
    Dan willen ze die goed strekken enkel weten ze niet waar.
     
  12. MamaKitty

    MamaKitty VIP lid

    26 mei 2008
    9.749
    0
    0
    Krabpaal hebben we idd...

    ennuh VLEESMUIS? ;)
     
  13. alecia

    alecia Fanatiek lid

    23 okt 2007
    2.295
    17
    38
    student
    drenthe
    Tip : kijk naar de nagels van de kitten, als er 1 nagel tussen zit met uitsteeksels is het niet erg , meerdere is wel erg, dan weet ze nie goed met de paal om te gaan.

    En misschien een idee om even met je dierenarts te praten.
    Denk toch of spelen is of last van nageltjes ofzo.
     
  14. Vlinder84

    Vlinder84 Niet meer actief

    Niet straffen, dat werkt averechts. De kat heeft inmiddels al de beloning gekregen! (de beloning zit 'm hier in het lekker vastpakken van iets of iemand dus de straf komt dan helemaal niet aan). Hoe oud was je kitten toen ze weg werd gehaald bij haar mama? Als ze te vroeg zijn weggehaald, kan dit nog wel eens problemen opleveren. En aangezien ze nu 10 weken is kun je al bijna nagaan dat het daaraan ligt (ze mogen pas met 12 weken weg, liefst nog later!)
     
  15. madelief

    madelief Fanatiek lid

    18 mrt 2006
    3.125
    204
    63
    Vrouw
    fokker van Rottweilers en PRT
    Schopp, Duitsland
    hahaha vleermuis........ Ik heb hier een puppie (Parson Russel)van 12 weken en die doet precies hetzelfde hoor, ef en toe krijg t hij een aanval en dan moeten je benen er aan geloven maakt niet uit of je een lange of korte broek aan hebt ;)
    Het gaat vanzelf over hoor, mijn dochter heeft ook wel eens een paar krassen maar het hoort er nou eenmaal bij......

    liefs Esther
     
  16. MamaKitty

    MamaKitty VIP lid

    26 mei 2008
    9.749
    0
    0
    Ja ik denk ook spelen......maar hoe bescherm ik dochterlief ertegen?
     
  17. madelief

    madelief Fanatiek lid

    18 mrt 2006
    3.125
    204
    63
    Vrouw
    fokker van Rottweilers en PRT
    Schopp, Duitsland
    daar heb ik geen tip voor, ik hou ze altijd allebei in de gaten maar ja af en toe gebeurt het gewoon. Hoe oud is je dochter? o zie net 4 jaar!
    Heb helaas geen tip voor je, zal er nog eens over na denken :)
     
  18. madelief

    madelief Fanatiek lid

    18 mrt 2006
    3.125
    204
    63
    Vrouw
    fokker van Rottweilers en PRT
    Schopp, Duitsland
    ja heb iets gevonden! Komt ie (veel tekst):

    Het is een aandoenlijk gezicht, een kind met een kitten samen aan het spelen. Voor de kleintjes is het echter wel beter dat ze nooit alleen gelaten worden met de nieuwe huisgenoot. Bij een ouder kind hoeft dit niet een groot probleem te zijn. Met de juiste benadering wat geduld en liefde kan er een liefde en vriendschap voor het leven ontstaan.



    Aandachtspunten:
    Dat de kat zijn grenzen heeft is iets wat hem aangeleerd moeten worden. Het kind moet duidelijk weten wanneer hij kan spelen en wanneer niet. Ook het ronddragen van de kat zal het kind alleen mogen doen wanneer de kat dit zelf wil. Als je dit niet van tevoren zelf aan het kind leert dan doet de kat het voor je en dat zijn niet altijd de leukste krabervaringen. Probeer dit te vermijden. Daarnaast moet de kat te allen tijde kunnen vluchten. Vertel aan het kind waarom dit is. Ontwikkel begrip bij je kind, de kat zal hier niet toe in staat zijn. Leer je kind wat de kat wel en niet prettig vind. Wanneer mag je spelen met het dier en wanneer moet je de kat laten slapen, of rustig laten eten.


    Speelmaatjes
    Je moet voorkomen dat het kind de kat als ‘levende pop’ gaat beschouwen. Een dier is uiteraard geen speelgoed en vertel hem dit.
    Vaak zijn de kinderen en katten al snel speelmaatjes en zijn ze veel bij elkaar. Onvermijdelijk is dat ze dan ook regelmatig alleen zijn. Probeer dit toch te voorkomen voor de allerkleinsten. Doordat de motoriek nog niet goed ontwikkeld is, kan een kind onverwachte bewegingen maken waar de kat van schrikt. Bijvoorbeeld uw kind loopt net maar zwaait veel met zijn armpjes, uit enthousiasme en een beetje voor het evenwicht. De kat kan de zwaaiende armpjes aanzien voor aanvallende poten en zal actie ondernemen. Bijvoorbeeld door te krabben.


    Baby’s, peuters en kleuters:
    Over de jongste kinderen is hiervoor al één en ander geschreven. Blijf bij het kind en leer het wat de kat zoal doet door het gedrag te beschrijven. Bijvoorbeeld nu slaapt hij, nu eet hij of ziet hij vogels. Als je veel met de kitten speelt is het mogelijk hem kunstjes te leren bijvoorbeeld het apporteren van een balletje. Dit is een veilig en leuk spelletje voor alle twee. Laat uw kind echter niet alleen want wellicht zal het licht in een oog van de kat eens opschitteren en uw peuter uitdagen dit eruit te peuteren en de kat zal zich verdedigen met een krab. In alle onschuld kan dit leiden tot een drama. Sommige kinderen blijven hun leven bang voor katten wanneer ze in hun jeugd op zeer jonge leeftijd een krab of bijt kregen van die, in zijn ogen, lieve kat. Nogmaals probeer dit te voorkomen.


    Kinderen vanaf zes jaar;
    U kunt uw kind vanaf zes jaar betrekken bij de verzorging van de kat. Dit is zelfs erg aan te bevelen omdat uw kind zo leert over verantwoordelijkheden hebben. Uiteraard altijd onder supervisie van de ouders. Bedenk je wel voordat je een kat aanschaft dat iedereen het leuk vind en er achter staat. Doe het nooit alleen voor je kind. De kans is groot dat jij opdraait voor de uiteindelijke verzorging en als je daar geen zin in hebt kun je er maar beter helemaal niet aan beginnen. Of voor een ander (kleiner) dier kiezen.

    Maar wat vindt de kat zelf?


    Stoor de kat nooit in zijn slaap!
    Als je het aan kleuters overlaat rennen ze overal achter aan. Achter jou, de duiven maar ook de kat. Maar deze zal dit niet zo waarderen. Want achternajagen vertaald je kat als ‘verjagen’ en dat is niet zo prettig in een nieuw huis waar hij zijn territorium nog moet afbakenen. Leg uw kind uit dat de kat dit niet zo leuk vind. Kittens rennen elkaar wel achterna maar dat is om te leren hoe ze een prooi moeten opjagen en pakken. Je kind is te groot voor de kat om dit spelletje met hem te spelen. Het is aan te raden eerst eens met uw kind de kat te observeren en elkaar te vertellen wat de kat allemaal doet. Zo leert het kind meteen dat je van dieren geniet zonder ze na te jagen.


    Wanneer krabt de kat?
    Het is aangetoond dat veel kittens die voor de dertiende week hun nest verlaten later gaan krabben. Daarnaast kan het ook in zijn karakter zijn. Maar wanneer de kitten niet genoeg in aanraking is geweest met mensen/kinderen en snel bang is voor de huiselijke dingen als een stofzuiger. Dan zie je dat er sneller krabgedrag wordt vertoond. Een andere oorzaak ligt bij de broertjes en zusjes. Vanaf een week of acht worden jachtspelletjes serieuzer, ze verlaten vaker het nest. De kleintjes corrigeren elkaar dan met krabben en bijten. Met andere woorden, de kitten is dan zelf meerdere malen zelf gekrabd en vond dat waarschijnlijk niet prettig. Op die leeftijd associëren ze dit dan als gedrag wat niet wenselijk is. Maar het is nooit helemaal te voorspellen welke kat meer krabt dan de andere.


    Zie je het krabben aankomen?
    Een kat die zich niet prettig voelt laat zich gemakkelijk herkennen. Hij zal het kind vermijden, of kruipt helemaal weg. Maar het kan ook zo zijn dat hij wel in de buurt blijft en onrustig met zijn staart gaat zwiepen en jou of je kind in de gaten houdt. De kat voelt zich dan niet prettig en veilig en kan gaan uithalen. Misschien denk je hem te kunnen straffen door bijvoorbeeld een tik op zijn neus te geven. Maar hij zal het niet begrijpen dat hij straf krijgt voor iets wat voor hem logisch gedrag is. Je moet in dit geval de krab zien te voorkomen door de kat zich veilig te laten voelen. Vaak is rust en respect: doe geen dingen die hij niet wil al voldoende. Maar soms zit er meer achter, bijvoorbeeld niet goed gesocialiseerd in het nest. Een gedragsdeskundige kan tips geven als u er niet meer uit komt. Maar bedenk ook dat een onderliggende ziekte voor een kat een onbehaaglijk gevoel kan veroorzaken. Dus als je het niet vertrouwd, even naar de dierenarts voor een onderzoek.

    Wanneer je in alle rust en liefde je kitten, of oudere kat in huis opneemt en je kind hier in diezelfde rust mee kennis laat maken is de kans groot dat er een liefde voor het leven ontstaat!
     
  19. MamaKitty

    MamaKitty VIP lid

    26 mei 2008
    9.749
    0
    0
  20. Noushka

    Noushka Fanatiek lid

    2 feb 2008
    1.601
    12
    38
    overijssel
    Doet de kat dit alleen bij je dochter dan? Of meer mensen. Toen ik klein was hadden we ook een jonge poes. Ik vond dat helemaal geweldig, er achter aan rennen er op zitten :oops: , ja ik weet het nu. Heeeel zielig! Toen begon ze mij dus ook aan te vallen. Met een aanloop boven op me hoofd springen met de nagels in me hoofd. Ik moest echt oppassen voor die poes. Ja eigen schuld dikke bult natuurlijk. Voor de rest deed ze het bij niemand.

    Maar het kan ook goed speelsheid zijn hoor!
     

Deel Deze Pagina