spruitjes

Discussie in 'De lounge' gestart door cindypascal, 2 okt 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. cindypascal

    cindypascal Actief lid

    26 sep 2005
    301
    0
    0
    bergen op zoom
    ik wil graag spruitjes eten, want ik vind ze heerlijk, maar mijn vriend moet ze dus zo gewoon echt niet hebben, voor rowin wordt dit de eerste keer dat hij ze krijgt, heeft er iemand een idee om spruitjes voor iedereen eetbaar te maken.
    alle lekkere recepten zijn welkom.

    groetjes cindy
     
  2. Aszz

    Aszz Niet meer actief

    Ik doe de spruiten altijd in de snelkookpan.
    Kopje water erbij, peper en zout en een beetje koffiemelk.
    10 minuten koken, daarna afgieten. Nog een beetje peper en zout, koffiemelk en een klontje boter.
    Heeeeerlijk!
    Het is dat we vanavond bloemkool eten....
     
  3. Kovu

    Kovu Fanatiek lid

    30 jan 2007
    1.130
    0
    0
    Pedagoog
    Provincie Limburg
    Kijk even bij 'Weet iemand of dit kan' (De lounge), daar gaat het ook over spruitjes.....
     
  4. Guinevere

    Guinevere Fanatiek lid

    25 mei 2006
    1.179
    0
    0
    spruitjessoep!jammie!

    250 gr. panklare spruitjes
    150 gr. geschilde en in kleine stukken gesneden aardappelen
    60 gr. boter
    1 grote gesnipperde ui
    2 dl. melk
    1.½ bouillontablet of 5 blokjes
    2 eetl. maïzena
    6 eetl. geraspte oude Goudse kaas
    - peper uit de molen
    - mesp. nootmuskaatpoeder
    - zout en aroma



    Bereiding:
    Smelt 40 gram boter, fruit daarin de ui glazig. Blancheer de spruitjes. Zet deze daartoe op met veel koud water, breng dit aan de kook en giet de spruitjes af. Overgiet de spruitjes direct met veel koud water en snijd de spruitjes doormidden. Doe de spruitjes met de aardappelen in de pan en schenk er zoveel warm water bij , dat alles bijna onderstaat. Breng de inhoud van de pan aan de kook en laat alles langzaam doorkoken tot ze gaar zijn. Wrijf ze daarna door een zeef of gebruik een mixer om alles heel fijn te maken. Doe de puree weer in de soeppan, schenk daar de melk bij en vul de soep aan met warm water tot 1.½ liter. Breng alles, onder roeren, met de bouillonblokjes aan de kook, Roer van de maïzena met wat water een papje, roer dat door de soep en laat de maïzena even gaar worden. Voeg aan de soep de rest van de boter en naar smaak, zout, peper en aroma toe. Serveer de soep, bestrooid met de geraspte kaas.
     
  5. stef

    stef Fanatiek lid

    19 apr 2006
    3.084
    31
    48
    Zijn de spruiten alweer te koop dan?Ik heb ze namelijk nog niet gezien.
     
  6. Toys

    Toys Fanatiek lid

    21 jul 2006
    3.326
    0
    0
    Wij roerbakken spruitjes altijd met stukjes appel en spekkies!

    KWIJL
     
  7. mounia

    mounia Fanatiek lid

    15 aug 2007
    4.194
    35
    48
    Vrouw
    Nederland
    ook lekker met groentesaus :D gewoon zo'n zakje (je hebt ze in allerlei smaken) en dan kokend water erbij en klaar
     
  8. muuske64

    muuske64 Fanatiek lid

    15 okt 2006
    4.500
    0
    0
    huismoeder
    Limburg
    Jawel hoor! Hier al bij C1000 en Super.

    Liefs Marjo
     
  9. sim

    sim Niet meer actief

    je kookt spruitjes (als het water kookt afgieten, ze moeten niet te gaar dat je ze met je tong kapot drukt) twee pakjes quorn sate (van dat sojavlees met satesaus) dat bak je even, spruitjes erbij en een beetje water waar je de spruitjes in gekookt heb. zilvervliesrijst koken en klaar. voor de makkelijke maandag ;)

    heb ze trouwens ook al gezien in de super :D
     
  10. Racebabe

    Racebabe Fanatiek lid

    16 mrt 2007
    3.491
    0
    0
    administratief mdw
    in Twente
    Ik begin er niet aan, lusten ze allebei niet :(
     
  11. Stienke

    Stienke Fanatiek lid

    15 feb 2007
    2.424
    0
    0
    Adm.medewerker op verzekeringskantoor
    Assen
    Ook lekker met een bekertje creme freche en een zakje geraspte kaas, even verwarmen en je hebt een heerlijke kaassaus
     
  12. missgroovy

    missgroovy Niet meer actief

    beetje voorkoken, dan afgieten.
    Roerbakken met walnoten of roerbakken met spekjes mmmhh morgen weer met spekjes jummie
     
  13. missgroovy

    missgroovy Niet meer actief

    trouwens spruitenstamp is ook lekker met spekjes
     
  14. stef

    stef Fanatiek lid

    19 apr 2006
    3.084
    31
    48
    Dan bedoelen jullie die zouten spekjes?
     
  15. sim

    sim Niet meer actief

    dank je! weet je gelijk wat ik ga eten morgen :D
     
  16. Nannaf

    Nannaf Fanatiek lid

    6 jul 2007
    1.053
    0
    0
    ik roerbak ze na het koken (in water met bouilonblokje) met spekjes, ui en knoflook. superlekker!

    En ja ze zijn er weer! helemaal blij!
     
  17. Natas1

    Natas1 VIP lid

    4 aug 2007
    7.903
    0
    0
    Almere
    Jammie, lekkere dingen staan hierbij!
     
  18. goudvis22

    goudvis22 Fanatiek lid

    15 sep 2007
    1.984
    0
    0
    ik kook ze gewoon en dan met een groentesaus erbij
    ben gek op spruitjes
     
  19. joyce1980

    joyce1980 Fanatiek lid

    21 okt 2006
    2.308
    0
    0
    de spruitjes eventjes koken, gehakt bakken met een zakje nasikruiden.
    gehakt in een ovenschaal, spruitjes eroverheen, geraspte kaas eroverheen, even in de oven en klaar!

    smakelijk eten!

    joyce
     
  20. Minimuisje

    Minimuisje VIP lid

    8 jul 2006
    8.361
    0
    0
    Zuid - Limboland
    Ik heb de spruitjes altijd uit de diepvries, kook ze 20 min in water, daarna afgieten, nootmuskaat eroverheen en een klontje boter erdoorheen! Van thuis uit altijd zo gehad en ook altijd zelf zo gemaakt! Heerlijk!
     

Deel Deze Pagina