Wij zijn gezamenlijke eigenaren van ons huis, (zijn ook in gemeenschap van goederen getrouwd). Wat bedoel je met hoe geregeld voor als de een werkloos raakt? Dat heeft verder toch geen bal te maken met op wiens naam het huis staat?
O, wacht, ik was te snel Onze hypotheek is gebaseerd op 1,5 salaris. Dat ene salaris is er 1 van 80% (mijn man), dat halve salaris is de helft van mijn parttime salaris (67%).
Ik heb in mijn eentje een huis gekocht en ook als mijn partner (nu nog LAT relatie) bij mij en ons dochtertje intrekt, blijft het op mijn naam staan. Ook als we eventueel nog eens huwen. Ik heb teveel meegemaakt om deze zekerheid nu op te geven. Mocht onze relatie geen stand houden, blijft onze dochter sowieso bij mij wonen en ik geef het dak boven ons hoofd voor geen goud meer op. Ik wil dat zij een fijne jeugd heeft, zonder heen-en-weer gesjouw. Ik heb een hartstikke leuke eengezinswoning met een tuintje en veel buurtkinderen. Vastheid voor haar is mijn prioriteit. Wél regel ik straks het vruchtgebruik voor hem, dus als mij iets overkomt, krijgt hij wel het recht om in de woning te blijven en zo voor onze dochter te zorgen. Het huis zal op haar 18e verjaardag dan aan haar toekomen.
het huis staat op naam van ons bijde (ook bijde getekend) en is op alleen het salaris van vriend gekocht. ook enkel hij heeft een verzekering voor werkloosheid omdat mijn salaris toch de extra is. als ik werkloos raak is dat niet leuk maar niet persee een ramp. we hebben ook een samenlevingscontract dus enkel op dingen na die we vast hebben laten zetten op naamis alles van ons samen
Het huis waar we nu nog wonen heeft mijn man 10 jaar geleden met zijn ex op alleen zijn loon gekocht. Ze waren in gemeenschap van goederen getrouwd en zij wilde na 2 jaar huwelijk gaan scheiden. Als dat niet zo was geweest had hij een flinke overwaarde gehad, maar nu hebben we het helaas met een schuld moeten verkopen.. Het nieuwe huis is berekend op loon van man (100%) en mijn loon (44%), dat was het maximale wat we konden lenen. Over een tijdje ga ik 66% werken. We hebben mijn loon dus echt nodig, we kunnen de hypotheek absoluut niet van alleen zijn salaris kopen. We hebben een GPS, in gemeenschap van goederen.
2 namen. Gehuwd in gemeenschap van goederen. Alles is verzekerd. Bij werkloosheid, arbeidsongeschiktheid en overlijden. Of het ECHT goed geregeld is...pessimist dat ik ben....dat hopen we nooit te ervaren. Ik heb met dit soort dingen altijd zoiets, als er echt wat is...kan je volgens mij in veel gevallen alsnog een bord in de tuin zetten
Inderdaad, woon ook in B Wij hebben iets minder dan 1/3 van ons loon aan de lening gegeven en nu met manlief van job te veranderen en meer te verdienen komen we ook aan 1/4 van onze 2 lonen. Hier getrouwd in gemeenschap van goederen, dus huis staat op de 2 namen.
precies hetzelfde hier. als mijn man of ik onze baan kwijtraakt (en geen ww meer zou krijgen) kunnen we hier dus gewoon blijven wonen.
Hier staat het huis en hypotheek op beide namen. Samenlevingscontract. We hebben het al gehad dat manlief werkloos werd, we konden het prima redden met mijn salaris en het stukje van zijn ww. *was ook maar max 3 maanden dat hij thuis zat* Ook hebben we een levensverzekering, dat als 1 van ons arbeidsongeschikt wordt of ziek of komt te overlijden dat dan de helft van de hypotheek wordt afgelost.
Hier staat de hypotheek op 1 naam, wij hebben het huis gekocht toen ik nog studeerde en alleen een bijbaantje had.
Helaas is dit niet meer zo simpel vanwege de dalende huizenprijzen. Veel mensen die niet zo lang geleden hebben gekocht houden een schuld aan een verkoop over. En dan ben je nog verder van huis. Wij hebben wel een flinke overwaarde, maar zelfs in ons geval zouden we in de problemen kunnen komen als het huis via een executieverkoop wordt geveild (gezien de opbrengst dan vaak dramatisch laag is).
Wij hebben een hypotheek op 1 naam, die van mijn man. Wij wilden ook niet op 2 inkomens, heeft natuurlijk concequenties voor je woonplaats en wijk, maar in ons geval was dat precies waar we wilden wonen . De reden dat we het maar op 1 inkomen hebben gedaan is dat mocht ik wegvallen qua inkomen (ik heb in de afgelopen jaren steeds minder moeten werken ivm me/cvs) we gewoon hier kunnen blijven wonen zonder gedoe met de hypotheek enz. Daarnaast heb ik nog een negatieve bkr staan dus had ik ook geen hypotheek kunnen krijgen. (heb in de schuldsanering gezeten)
Dit soort gevalen daargelaten natuurlijk. Dan kan je domweg niet verkopen. Moet eerlijk zeggen dat ik die constructies niet begrijp hoor. Waarom zou je hyotheek in hemelsnaam zoveel hoger moeten zijn dan de verkoopwaarde van je huis. Dan ben je toch niet zo handig bezig...lijkt me. Ik ken wel wat van die gevallen: schulden meefinancieren etc. De verbouw moet je mee kunnen financieren, want als het goed is, is je verkoopwaarde hoger na verbouw (taxatierapport is niet voor niks nodig). Maargoed, dit is weer een hele andere tak van sport. Hier vroeg ts niet om
Wij wonen in een huurhuis. En omdat vriendlief er al woonde voor ik bij hem introk, staat het huis dus op zijn naam. Zijn wel aan het kijken naar een andere woning (ook huur) en die komt dan waarschijnlijk op beide namen.
Maar mijn voorbeelden gingen niet over tophypotheken hoor. Iemand kan 3 jaar geleden een huis voor 2 ton gekocht hebben (met een hypotheek van 2 ton) en krijgt er nu misschien maar 180.000 euro voor. Dan zit je toch met een schuld van 20.000 euro, waar je een vermogen aan rente over betaalt. En een executieverkoop is een gedwongen verkoop als je failliet wordt verklaard. Dat heeft ook niets met een tophypotheek te maken. Schulden meefinancieren kan trouwens niet meer. En een hypotheek zoveel hoger dan je huis ook niet, tenzij je zeer vermogend bent. Dat kon een aantal jaar geleden nog wel inderdaad, mijn moeder en mijn man hebben dat gedaan. Was inderdaad niet zo slim van ze, want ze moeten nu gedwongen verkopen (scheiding) en dat levert icm de dalende huizenprijzen een flinke schuld op.
Nu niet meer nee, schulden mee financieren. Dat is maar goed ook. Ja, uiteraard heb je vette pech als je huis nu echt minder waard is dan toen je het kocht. Dat is een kwestie van overmacht. Als je het zo precies bedoelde, had je het er misschien beter meteen bij kunnen zetten Ow, de precieze betekenis van een "tophypotheek" is in het begin uitgelegd, vermoed dat je je in dit geval bedoelt dat mensen tot hun absolute max. lenen.
We hebben de hypotheek op 2 namen staan, en ook op 2 salarissen.. we hebben toen een vrij hoge hypotheek genomen omdat we er vanuit gingen dat we toch wel wat meer gingen verdienen (ik was toen 19) Inmiddels heeft mijn man een eigen zaak dus zouden we de hypotheek ook van 1 salaris kunnen betalen..
Dat is niet helemaal waar, dat kan nog steeds als je onder NHG financiert. En als je marktwaarde van je woning (uit taxatierapport) hoger is dan waarvoor je het aankoopt.
Wij zijn niet getrouwd maar hebben wel plannen om te trouwen (onder huwelijkse voorwaarden) . Alles staat nu op een naam en dat blijft ook zo, mocht er iets gebeuren waar door we in financiele moeilijkheden komen is er dan maar 1 die schulden heeft en niet allebei. Natuurlijk hebben we dat wel allebei omdat we samen zijn maar staan die schulden zeg maar op 1 naam.