Geboren in een dorp, als 6 jarige naar een ander dorp in de buurt (voelde toen als de andere kant van de wereld In de 20 kwam ik de liefde van mijn leven tegen en kwam in een stad te wonen. Heel handig toen maar niet voor de eeuwigheid. Toen van studentenflat naar appartement naar een echt huis. Toen nog in dezelfde stad. Eenmaal zwanger zochten we wat anders en wonen nu al een aantal jaar in een dorp. Ik wou graag ergens wonen waar onze knul wanneer hij oud genoeg was om wat te kopen zelf naar het centrum kon gaan. In de stad waar we woonde kon dat echt niet. (Zwervers en drugsdealers.)
Ik woon in een Dorp, aan het strand. Officieel zijn wij Rotterdam, maar dat is een half uur hiervandaan. We wonen naast Het Westland, waar eigenlijk iedereen hier op de middelbare school zit of heeft gezeten. Dus de meeste kinderen kunnen lekker tomaten plukken of bloemen snijden vanaf een jaar of 13. Het is wel echt een heel toeristisch dorp en in de zomer vrij druk. In de winter rustig en dorps. Het is een half uur rijden naar Rotterdam en met de Metro (als die ooit af komt?!) een half uurtje en dan sta je midden in het centrum. @Dastyqueen wij kunnen hier alleen shoarma laten bezorgen verder niets! (Uit het dorp hiernaast pizza trouwens)
Haha het is niet 1 dorp hoor. En ik heb zelf nooit echt dorps gewoond. Schuttersvereniging: https://nl.wikipedia.org/wiki/Schutterij_%28folklore%29?wprov=sfla1 Dansmariekes is inderdaad majorette Deze twee heb ik uit mijn herinnering gehaald van mijn kindertijd tegen de Duitse grens aan. 1 bus per uur en geen op zondag: dat was niet eens heel ver bij de grote stad vandaan (een treinstation was 30-45 minuten verderop, afhankelijk van welke kant je op ging) maar was toch echt zo in de polder. Mijn man heeft 10 jaar daar gewoond, en dat was niet bepaald een pretje als buitenlander. En waar mijn ouders wonen kan je ze elke zondagochtend en zondagmiddag in colonne naar de kerk zien lopen: hoedje, lange rok voor de dames en zwart pak voor de heren. Het hoedje hoeft doordeweeks niet (het kapsel de rest van de week herken je vaak ook al van afstand), de rok is standaard, en bij de allerstrengsten het pak ook. En in een groot deel van de bible belt zal dit zo gaan. Deze gemeenschappen zijn bepaald niet aan het uitsterven. De meisjes die ik vroeger kende gaven ook niet veel om school, ze gingen toch op hun twintigste trouwen en veel kinderen baren. De hangjongeren ben ik op genoemde en andere plaatsen genoeg tegengekomen. En dat vanaf een stuk jonger dan ik ze in de stad zie.
Altijd in de grote stad gewoond (Rotterdam) en nog steeds.Wonen nu erg fijn qua plek, multicultureel maar niet alleen maar allochtoon. Dichtbij groot park en klein bos. Leuke fiets/wandelgebieden. Alles is lopend/fietsend en met openbaar vervoer te doen (nog beter dan met de auto) en 7 dagen in de week zijn alle winkels open, daarbij heb je avondwinkels voor als je een keer savonds laat iets nodig hebt. Nadelen: Verkeersdrukte, vervuiling door verkeer, weinig rust en de kosten. Wachtlijsten voor sportverenigingen, zwemles en scholen en een fietsbox voor je fiets. Maar vooral de kosten.. Pffff, huur/vraagprijs woning, gemeentelijke heffingen, parkeerkosten, fietsenstalling.
Ik woon al 20 jaar in Amsterdam en daarvoor ook altijd in steden gewoond. Ik droom altijd van verhuizen naar het platteland of een dorp, maar ik vrees dat ik na een paar dagen al depressief zou worden... dat ik toch te stads ben... terwijl ik wel echt behoefte kan hebben aan rust en ruimte. nu met kinderen zou ik niet meer in de drukke binnenstad willen wonen. Wij wonen aan de rand van de stad, vrij ruim voor Amsterdamse begrippen, min of meer tegen de weilanden aan dus voelt wel als de best of both worlds...
Ik ben geboren in een stad met zo'n 72.000 mensen, verhuist naar een plaats met 35.000 mensen. Vervolgens wonen we nu in een stad met 73.000 mensen. Waar we nu wonen vinden we wat te groot, het is geboorte plaats van partner maar willen verhuizen naar een kleinere stad of dorp. Maar geen idee waar, ergens in het oosten/ zuid oosten van nederland
Dorp met bijna 65.000 inwoners. Opgegroeid in oa Varsseveld, Almere (in het allereerste blok huizen dat daar gebouwd werd, dus dat was pas een klein dorpje) en Apeldoorn. Woon hier perfect: keuze uit iets van 30 basisscholen, 4 middelbare scholen, zwembad, muziekschool, zeer uitgebreid winkelaanbod, heel erg fietsvriendelijk, meerdere treinstations, 2 snelwegen in de buurt, lekker centraal gelegen in Nederland, bossen om de hoek. Alleen voor een bioscoop moeten we naar een dorp verderop. We wonen in een heerlijk rustige straat, veel vriendelijke mensen. Ook hier trouwens op zondag colonnes wandelende mensen naar de vele kerken. 17 traditionele kerken en dan nog een stuk of 15 evangelische gemeenten. Daar hoef je niet voor in een klein dorpje te wonen dus.