Spoed vraag: Hoe blijven mijn uien in de hutspot wit?

Discussie in 'De lounge' gestart door Milla, 19 nov 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Milla

    Milla Niet meer actief

    Als ik hutspot maak, doe ik aardappels, ui en wortel bij elkaar in een pan met water en laat ik ze 20 minuten koken. Helaas wordt mijn ui vaak bruin tijdens het koken, wat doe ik fout? Moet ik het pas in de pan doen als het kookt? Of juist van te voren,Ben ik wat vergeten, kookt het te lang?
    Omdat we het vanavodn eten graag snelle antwoorden. Snap er niks van!
    Thanx!
     
  2. diana26

    diana26 Fanatiek lid

    6 nov 2007
    1.149
    0
    0
    gelderland
    doe ook altijd alles bij elkaar in,maar bij mij wordt het nooit bruin, ik doe de aardappels onder en de peen en dan de uien boven.Verder kan ik je helaas niet helpen.
     
  3. mymiracle

    mymiracle Niet meer actief

    ik doe ook altijd alles door elkaar en de uien zijn nog nooit bruin geweest, wellicht ligt het aan het soort ui? succes ;) als het maar goed smaakt toch?
     
  4. Milla

    Milla Niet meer actief

    Snijd jij de ui altijd zelf of koop jij het verpakt, ik koop het vaak verpakt, misschien dat het daar mee te maken heeft?
     
  5. mymiracle

    mymiracle Niet meer actief

    ik koop het altijd verpakt, je weet wel, wortels en uien in 1,
     
  6. Milla

    Milla Niet meer actief

    Ja ik ook, daarom vind ik het ook zo raar.
    Misschien dat ik de ui en wortel soms toevoeg als de aardappelen al koken ik zal het vandaag allemaal eerst bij elkaar doen en dan aan de kook brengen
     
  7. Milla

    Milla Niet meer actief

    Verder niemand?
     
  8. Milla

    Milla Niet meer actief

    nou ben al een hele tijd aan het googelen en heb wat gevonden:
    Als wortels en ui samen een tijdje in een zak hebben gezeten blijkt dat wortels iets afgeven wat in de ui trekt daarom worden ze bij koken bruin aldus een kok.

    (ik zal vast niet de enige zijn met dit probleem dus wie weet heeft een ander er ook wat aan ;) )
     
  9. famke84

    famke84 Actief lid

    21 nov 2007
    279
    0
    0
    verpleegkundige
    Friesland
    dank je hoor... het gebeurd bij mij ook vaak...

    Zijn we weer even op de hoogte!
     
  10. Saskia78

    Saskia78 Niet meer actief

    hmm t oevallig gister nog hutspot gegeten.. dus moest er wel aan denken :)

    maar niks geks wederom.. en ik gooi gewoon alles erin, water erbij en dan koken zegmaar :)

    allicht heeft je kok het bij het goede eind... wortels hebben aardig wat kleurstof tenslotte :)
     
  11. marline1983

    marline1983 VIP lid

    11 jun 2006
    9.402
    1
    0
    hengelo
    ik doe altijd eerst de wortels dan de aardappels en dan de uien
    de uien blijven aardig wit
     

Deel Deze Pagina