Zucht ........ Zo kansloos die staking Hier nog niets gehoord trouwens, heb mijzelf wel voorgenomen dat ik zelf ook maar een dag vrij neem ergens dit schooljaar.
Kunnen ze weer een dag geld 'verdienen' zonder iets te doen, 6 weken was niet lang genoeg. Wie neemt de stakingen nog serieus?
Ik staak dit keer niet. Vorige keren, toen er nog geen werkdrukakkoord was, wel gedaan.. Maar ik snap niet zo goed wat je bedoelt met geld verdienen? Staking werd de eerste keer door het grootste gedeelte van de besturen uitbetaald, maar bij de volgende staking gebeurde dit niet meer. Leerkrachten krijgen deze dag dus niet uitbetaald.
Bij ons kregen ze ook doorbetaald. Werd toen eerst nog gecommuniceerd dat ze gingen inventariseren welke leerkrachten wel/niet gingen staken. En later kregen we een brief dat bestuur doorbetaalde en toen gingen ze voor het gemak maar allemaal staken. Nou ben ik altijd medestander van de staking geweest, maar in dit geval hebben ze wel aan respect ingeboet (de leerkrachten die eerst niet van plan waren te staken dan). Je staat ergens voor of niet, maar alleen staken als je krijgt uitbetaald, vind ik niet ergens voor staan. Nu even afwachten wat onze school gaat doen. Ik vermoed dat er niet of weinig gestaakt gaat worden (tenzij ze salaris krijgen dus).
Ja ben ook wel blij dat we doorbetaald krijgen, alleen had voor mij het staken niet behoeft. Het is dat de meerderheid het wil en dat de school dan gesloten wordt!
Dat dus! Het zou je geen donder uit moeten maken of het bestuur wel of niet uitbetaalt. Sta ergens voor of doe het niet.
Wij horen volgende week of het doorgaat bij ons op school. Ik hoop van wel, ik vind het heerlijk, een extra vrije dag voor de kinderen.
Bij doorbetaling ben je ook niet aan het staken. Het is gewoon een extra vrije dag dan. Definitie van staken is dat de werkgever die tijd niet betaalt.
Als je niet achter de staking staat en dus niet van plan was om te gaan staken, moet je ook niet opeens gaan staken als je wel betaald krijgt. Dat heeft niks met iemands portemonnee te maken, maar meer met integriteit. In mijn ogen iig. In eerste instantie stond niet iedereen meer achter die staking (en ik had het dus alleen over leerkrachten op de school van dochter en niet alle leerkrachten van heel nld), en zodra het bestuur aangaf dat doorbetaald werd, ging alsnog iedereen staken. Dat vind ik een gek signaal, hoe je het ook wendt of keert.
Dat mag jij vinden, maar toch zit het soms complexer in elkaar. De school kan wel zeggen dat je dan ook mee staakt omdat bijna iedereen dan staakt die betaald krijgt. En dus ze de school dichtgooien. Dus ondanks dat jij het dan niet van plan was, als anderen het wel doen heb je niet altijd een keuze.
Dan kan je toch nog steeds gaan werken? Zijn dan geen lesgebonden uren, maar niet-lesgebondenuren genoeg. Dat is toch juist wat de meeste werkdruk geeft. En als mijn werkgever mij wilde dwingen tot staken (zou niet gekker moeten worden) zou ik onmiddellijk mijn vakbond inschakelen. Een keuze heb je altijd, alleen zal het soms niet de makkelijkste zijn.
Nee hoor, die keuze is er soms echt niet. Sommige scholen gaan dicht. Punt uit. Niemand die dan op school is. En ga mij niet vertellen dat dat niet kan want het is gebeurd.
De school waar ik werkt staakt niet dit keer. Niet omdat we volledig tevreden zijn, maar omdat er iets anders nodig is dan staken. Wat dan wel, weet ik ook niet precies! Er moet sowieso iets gebeuren met het passend onderwijs en het lerarentekort. Dit ga je naar mijn idee niet bereiken door nog meer te gaan staken. NL weet nu wel wat de problemen zijn. Nu begrip zien te krijgen en vooral vanuit de overheid!
De vorige keer was de school dicht maar wilden 5 collega’s niet staken. Zij hebben magazijnen opgeruimd en citoboekjes gekopieërd enz.