Stamppot, spitskool eerst koken....?

Discussie in 'De lounge' gestart door mamavanmimi, 7 okt 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. mamavanmimi

    mamavanmimi Fanatiek lid

    13 mei 2010
    2.802
    777
    113
    Tussen de fruitbomen
    Ik ga vanavond stamppot spitskool maken. Nu zit ik met het volgende, moet de spitskool eerst gekookt worden of kan deze er ook rauw bij? Wat is het lekkerst en kindvriendelijkst?
    Op internet lees ik over wokken of smoren... En weet ik wat nog meer:(

    Wie helpt, wat is het lekkerste??
     
  2. Lon enTijn

    Lon enTijn Fanatiek lid

    23 mrt 2007
    1.783
    0
    0
    Ik zou de spitskool eerst even roerbakken, dan is hij lekkerder als rauw.
     
  3. sjorsje

    sjorsje VIP lid

    17 aug 2007
    11.361
    266
    83
    Noord-Brabant
    Ik vind 'm het lekkerst als ie mee heeft gekookt met de aardappelen. Dus eerst je laag met aardappelen en water en dan daar de groenten boven op. Maar dat doe ik ook met andijvie en dat doen de meeste mensen er rauw doorheen.
     
  4. Aylen

    Aylen Niet meer actief

    Het kan zowel rauw als aangebakken. Rauw is het wel ietsje bitterder.
     
  5. mamavanmimi

    mamavanmimi Fanatiek lid

    13 mei 2010
    2.802
    777
    113
    Tussen de fruitbomen
    Andijvie doe ik idd altijd rauw erdoor, maar dit is de eerste keer dat ik stampot spitskool maak....:)
    Kookt de spitskool dan net zo lang als de aardappelen, net zoals bijv. Boerenkool? En dan met spekjes en rookworst?
     
  6. lin80

    lin80 Fanatiek lid

    7 apr 2008
    2.798
    1
    0
    Ik persoonlijk zou hem idd ook even roerbakken en dan als de aardappels gekookt zijn erdoorheen stampen. Maar ik ken ook mensen die het samen met de aardappelen in de pan gooien en mee laten koken.
     
  7. sjorsje

    sjorsje VIP lid

    17 aug 2007
    11.361
    266
    83
    Noord-Brabant
    Ik doe 'm inderdaad net als boerenkool en dan lekker speklapjes erbij, mmm.
     
  8. paula1984

    paula1984 Niet meer actief

    Zou hem.lekker zacht meekoken is denk.ik wel het kindvriendelijkst
     
  9. MadeInUSA

    MadeInUSA VIP lid

    27 dec 2011
    9.178
    10.719
    113
    Zou m apart even wokken en lekker kruiden, en eigenlijk maar helemaal naast de aardappels houden :)
     
  10. Athina

    Athina VIP lid

    31 okt 2007
    23.809
    3.339
    113
    zwemjuf
    zuid-holland
    ik kook het altijd even kort apart - niet zo lang als de aardappelen.
     
  11. marlies85

    marlies85 Niet meer actief

    Ik doe de aardappels en spitskool in 1 pan en kook dat tot de aardappels gaar zijn.
    Dan afgieten , scheutje melk erbij en uitgebakken spekjes en stampen maar. Dat wordt hier niet gegeten maar gevreten door de kinderen.
     
  12. mamavanmimi

    mamavanmimi Fanatiek lid

    13 mei 2010
    2.802
    777
    113
    Tussen de fruitbomen
    Aan alle reacties te zien kun je er dus alle kanten mee op!:D
    Vanavond wordt het denk ik meekoken en lekker met gebakken spekjes en rookworst, vinden ze hier allebei erg lekker. Vorige week de hutspot hebben de dames 2 borden op! Eens kijken of dit net zo goed bevalt!
     
  13. soepstengel

    soepstengel Fanatiek lid

    1 jul 2009
    2.310
    0
    0
    Hier ook laatst voor het eerste gemaakt!

    Gehakt in de pan, kool mee roerbakken, Kerriepoeder erbij,
    In een ovenschaal, verse aardappelpuree erop, kaas eroverheen en dan 25 min. In de oven!

    Heerlijk! De kool wordt lekker zacht en ook zacht van smaak vind ik!
     

Deel Deze Pagina