Boerenkool met worst en spekkies. Zuurkool jammieee met spekkies en wederom worst. Helaas lusten de mensen hier in huis het bijde niet en ik ben er zo dolll op soms hebben ze pech en maak ik het lekker toch. Je mag mij wakker maken voor BOERENKOOL. JAMMIEEE. Erwtensoep ook jammieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.
Het water loopt me letterlijk al in de mond als ik boerenkool zie liggen in de winkel.. Met worst en spekjes en het liefst een gehaktbal na.. Hutspot, andijvie en stamppot spruitjes worden hier ook vaak gegeten.. Heerlijk.. Zuurkool daarentegen komt hier *ja echt* niet in huis.. Man vindt het heerlijk, Lenn weet ik niet.. Maar ooh bij de geur alleen al ga ik over m'n nek..
Spruitenstampot. Spruitjes schoonmaken en halveren, deze wokken en stomen totdat ze gaar zijn, zout naar smaak toevoegen. Aardappelpuree maken en dan de gare spruiten erdoorheen scheppen. Als laatste een beetje kaneelpoeder erdoorheen doen. Echt heel lekker! De kaneel maakt het af, het geeft een hele lekkere nasmaak. Ik ben gek op alle stampotten! Heerlijk!
Ah, super! Doe eigenlijk altijd hetzelfde.. Spruiten en aardappelen in dezelfde pan, beetje suiker erbij en laten koken. Stampen, rookworst en spek erdoor.. Dikke jus erdoor en eten maar.. Maar toch tijd om iets anders te proberen.. Vrijdag is het weer tijd voor spruitjes
Door dit topic eet ik vanavond lekker peen en uien stamppot heerlijk! ben dol op alle stamppotten. Helaas is boerenkool in Belgie bijna niet verkrijgbaar
haha brengt je op ideeën he.. Baal stiekem wel dat ik de boontjes al gedopt had voor ik het topic las.. Morgenvroeg even nieuwe uien halen en dan wordt het hutspot
Wat ook heerlijk is, is stamppot prei met jumbo garnalen Aardappelpuree maken van gekookte aardappelen, wat kookvocht en creme fraiche + wat peper. Prei wokken (moet wel knapperig blijven). De gewokte prei door de aardappelpuree mengen. Jumbo garnalen erdoor heen scheppen. Verder smullen wij altijd van stamppot rauwe andijvie met spekjes, rookworst en kaas. Stamppot boerenkool is ook heerlijk. Mijn vriend vindt stamppot zuurkool en hutspot helemaal niet lekker. Ik krijg van mijn ouders wel eens een bakje hutspot, omdat ik het wel heerlijk vind.
Ik lust ze ook allemaal maar hutspot is veruit favoriet! Vooral de volgende dag de rest opbakken heerlijk!
Hier staat op 1 de hutspot Verder eten we hier ook boerenkool,zuurkool en andijvie stampot. Vandaag heerlijk boerenkool met een rookworst gegeten En de rest eten we ook nog deze week hihi.
ik ben gek op stampot op nummer 1 en dat is tevens mijn lievelingseten en hier mag je me voor uit bed halen hete bliksem en alleen zoals mijn mams die maakt (verder hou ik neit zo van haar kookkunsten) stamppot zuurkool, stampot mouse, stampot andijvie, stampot knollen jamie enne hutspots nee niet zo.
ik zie dat jouw vraag nog niet beantwoord is. Als ik het mij goed herinner is stamppot rauwe andijvie niet aan te raden omdat het rauw is en boerenkool nog niet onder 1 jaar omdat dat behoorlijk heavy is. Het gaat er denk ik om dat de koolsoorten moeilijker verteerbaar zijn. Ik denk wel dat rode kool wel kan omdat dat redelijk mild is. ik heb niet zoveel verstand van verschillende soorten stamppot, dus misschien wil iemand mij verbeteren/aanvullen? Hier vind ik spruitjesstamppot en hutspot erg lekker. Boerenkool lust ik niet.
Schotse eenpanner!!! Bij ons een dikke favoriet!!!! Zo simpel als het klinkt, zoooooo lekker is het, borden vol gaan er door heen en bijna niemand kent 't Hierbij het recept: 4 personen Benodigdheden: puree maken van 750/800 gram aardappelen 250 gram gesnipperde uien 400 gram gehakt half om half 2½ deciliter bouillon van 1 tot 1,5 tablet 400 gram kleingesneden prei 1 eetlepel worchestersaus 4 eetlepels vlugkokende havermout peper en zout nootmuskaatpoeder kruidnagelpoeder Bereidingswijze: Bereid de puree en houd deze warm. Verhit wat boter en bak hierin de helft van de uien met het gehakt mooi bruin. Maak het gehakt wel met een vork kruimelig. Fruit de rest van de uien mee en doe de bouillon in de pan en voeg ook de prei toe. Laat de bouillon even doorkoken. Temper de warmtebron en roer de worchestersaus en de havermout door het gehakt. Leg de deksel op de pan en laat het geheel gaar en geboden koken. Voeg naar smaak peper, zout, nootmuskaatpoeder toe. Schep nu het gehakt-groentenmengsel op de aardappelpuree in een schaal. Eet ze!!
andijviestampot met tomaten.. Aardappels koken, even later helft van de andijvie erbij.. De boel afgieten als de aardappels gaar zijn. Dan stampen, en later de andere helft erbij.. De spekjes in een pan bakken en als ze goed zijn dan doe je er een blik gepelde tomaten bij en een flinke eetlepel mosterd er door heen. En dan deze "saus" door de stampot stampen (dat de tomaten ook geprakt worden). zooo lekker!!!
hier is boerenkool favo!! maar de andere stamppotten zoals andijvie, hutspot, bruine bonen zijn heerlijk! zeker met dit weer. deze week maar even weer maken, jummie!
Ik vind spinaziestamppot erg lekker! Gewoon spinazie a la creme opwarmen en met aardappelen stampen. Vandaag hadden we broccolistamppot met spekjes! Ben DOL op stamppot, hmmmmm!
Het meest lekker en vaakst eten we boerenkool en stamppot rauwe andijvie. Maar hutspot met draadjesvlees is ook heerlijk.
Heerlijk, al die stampotten! Hier hutspot op nr 1, maar ook stampot andijvie, boerenkool koolraap vind ik lekker