Hoi, Met kerst krijgen we familie te eten en ik wil eens een keer niet gaan gourmetten. Wie heeft er wat leuke recepten (voor, hoofd én nagerecht), die niet zo moeilijk zijn om te maken? Dan kan ik de komende weken alvast gaan oefenen en uitproberen. De volwassenen houden vooral van vlees en vis en de kinderen van pasta. Bedankt alvast!
Voor allemaal de basis pasta en dan voor de saus keuze uit vleessaus of vis. Voorgerecht italiaanse kerstster caprese Italiaanse kerstster caprese - recept | 24Kitchen en als nagerecht kaneelcakejes Kaneelcakejes met vanille-ijs en stoofpeertjes - recept | 24Kitchen
Pasta is natuurlijk zo gemaakt. Voorgerechtjes; Fricandeau op een bord leggen en daarover heen tonijn-mayo ( even blikje tonijn pureren met mayo en citroensap ) wat kappertjes erover en rucola ofzo voor de leuk super simpel en lekker. Uhm wat nog een soepje kan al een dag van te voren maken. Nu even geen tijd uitgebreider te antwoorden.. misschien vanavond..
Mijn alltime favourite voorgerecht, zalmtartaar met rucolapesto (voor 4 personen): 50g rucola 1 el geroosterde pijnboompitten 1 teentje knoflook 200 ml olijfolie 1 el oude geraspte kaas 300 g verse rauwe zalm, heel fijngesneden 150 g gerookte zalm, heel fijngesneden sap van halve citroen 1 el crème fraiche half bosje bieslook, fijngesneden peper en zout. rucola, pijnboompitten, knoflook, olijfolie en kaas blenderen tot een egale pasta, zout en peper naar smaak toevoegen Zalm, citroensap, crème fraiche en bieslook mengen, stevig op smaak brengen met peper en zout. Als je zo'n steekring hebt, kun je echt mooi gevormde tartaar op elk bord maken. Pesto erbij, SMULLEN! oh, en obviously: dit gerecht is heerlijk, maar niet geschikt voor zwangere vrouwen... 😆 in dat geval: ik hoop voor jou dat je dit niet gaat maken met kerst, omdat je het tegen die tijd zelf niet meer mag hebben!
Beenham is supermakkelijk. Ik kruid hem, even aanbraden en dan 40 minuten sudderen waarbij ik hem om de 10 minuten draai. Verder denk ik aan stoofperen, aardappelgratin, boontjes en asperges met spek, Ideeën vooraf: verschillende Italiaanse vleeswaren en broodstengels, toastjes met paté en cranberrycompote, bouillon, stokbroodje, carpaccio Na: 1 groot grand dessert waarvan iedereen kan pakken: ijs, slagroom, chocoladesaus, vers fruit, brownies, spekkoek, vruchtencake, chocomousse, crème brulee etc.
Dit eten wij, allemaal super simpel te maken en errug lekker *Spinazie in bladerdeeg met feta *Kip souvlaki *Gekruide worstjes *Gegrilde paprika gevuld met feta *Griekse salade *Gebakken courgette met kaas *Tzaziki *Turks brood Nagerecht; *toetje van lange vingers, rum, abrikoos en slagroom *ijsstammetje
Goede ideeën al (krijg er honger van!!), bedankt! Zalmtartaar ga ik dit weekend al even uitproberen, klinkt erg lekker én makkelijk, MotherMary. Ik ben zeker niet zwanger met de kerstdagen, dus ga er lekker van genieten. Beenham had ik nog niet aan gedacht, ook een goed idee. Is misschien te combineren met vis uit de oven, kunnen ze kiezen. Grand dessert lijkt me super, maar wel veel werk. Of ik moet veel kant en klaar kopen en bijvoorbeeld alleen de cake(jes) en brownies zelf bakken. Bedankt Truusdemier!
Als voorgerecht zou je dit kunnen doen: 300 g kruimige aardappelen, geschild en in kleine blokjes zout versgemalen peper 2 eetl. bloem bekertje crème fraîche (Melkan) 2 eetlepels mayo 2 eieren, losgeklopt 1 eetl. vloeibaar bakproduct 4 takjes dille Bereiden: Kook de aardappelen gaar in water met zout en stamp ze tot een fijne puree. Roer de bloem en 2 eetlepels crème fraîche erdoor en breng op smaak met zout en peper. Klop de eieren erdoor tot het een dik beslag is. Meng de rest van de crème fraîche met de mayonaise en voeg er gemalen peper en een beetje knoflookpoeder bij. Verwarm steeds een beetje bakproduct in een kleine koekenpan en bak 4 dikke pannenkoekjes van het beslag. Leg ze op de bordjes en schep op elk pannenkoekje een lepel crème fraîche/mayo en een paar plakjes zalm. Bestrooi met mooie takjes dille en versgemalen peper. Voordeel is dat je de pannenkoekjes een dag van te voren kan maken en vlak van te voren even in de oven op kan warmen. scheelt weer tijd Hoofdgerecht, biefstuk of varkenshaas met een lekker sausje. en daar wat pommes duchesse bij en wat groente garnituur Als nagerecht kan je ook iets heel makkelijks kant en klaar doen eventueel