hutspot

Discussie in 'De lounge' gestart door elsie22, 30 sep 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. elsie22

    elsie22 Niet meer actief

    hoe maken jullie hutspot klaar?:)
     
  2. pardoes

    pardoes VIP lid

    15 apr 2009
    7.663
    1.426
    113
    Aardappels erin, zak met hutspot en ipv zout doe ik runderbouillonblokjes er in, lekker stoofvlees erbij en smullen maar
     
  3. poohbeer26

    poohbeer26 Fanatiek lid

    17 feb 2007
    1.055
    0
    36
    In de boom
    Ik doe de winterpenen uien en aardappelen in de snelkookpan en koken maar. Daarna goed uit laten lekken en stampen. Rookworst erbij. Stroop erover heen. Heerlijk.
     
  4. Aszz

    Aszz Niet meer actief

    Wij neme, één snelkookpan.
    Genoeg aardappels schillen, kopje water inde snelkookpan, aardappeltjes daarop de uien en daarop de wortels.
    Peper en zout erop en als de pan sist, 8 minuten laten sissen.
    Ik bak altijd 2 speklapjes zonder zwoerd lekker knapperig, en van het vet maak ik jus.
    Als de hutspot klaar is, afgieten, klontje grasboter. Samen stampen, speklapjes snijden en eten maar!
    Lekker een juskuiltje maken, en wat mosterd er bij doen. Hmmmm. Honger!
     
  5. tulip

    tulip Niet meer actief

    verhouding:

    750 gram winterpeen
    250 gram uien

    1 kilo aardappelen

    winterpeen en uien samen koken en aardappelen apart. Dan alles door elkaar en wat nootmuskaat en peperkorrels erdoorheen mengen. Evt. melk om het wat smeuiiger te maken, ligt ook aan de aardappelen.

    lekker met rundvlees of zelfgemaakte gehaktballen.
     
  6. glimworm

    glimworm Niet meer actief

    Heb vanavond bij mijn vader hutspot gegeten.
    Hij doet er een klein scheutje melk in zodat het geen droge hap wordt
    en ipv gerookte spekblokjes zoals ik die zelf lekker makkelijk vind :)
    haalt hij het spek bij de slager en snijdt het zelf.
     
  7. Wardi

    Wardi Bekend lid

    6 mei 2008
    830
    0
    0
    Mama : )
    Far far away...
    Aardappels, wortels/winterpeen, ui...gewoon in een pan met water koken en dan afgieten en stampen....ik vind het zelf nog lekkerder wanneer ik ook knoflook (poeder of vers) en gehakte peterselie meekook, dat geeft extra smaak. En tijdens het stampen doe ik er een klont roomboter bij, jummie!
     
  8. Sukke

    Sukke VIP lid

    14 jan 2010
    5.538
    1
    0
    Uien eerst bakken in de pan, aardappels koken als deze koken na een aantal min wortels erbij. Gaar, goed afgieten. Warme melk, scheut olijfolie, peper en zout er bij en stampen daarna uien er bij!
     
  9. Kiekies

    Kiekies Fanatiek lid

    17 sep 2012
    2.264
    0
    0
    Leerling VIG
    Waar liefde is
    Ik flikker altijd gewoon de aardappels en peen/uien in 1 grote pan. Zout en peper erdoor heen. Slavinkje bakken.
    Als het klaar is even stampen, nog een klein beetje peper over heen, jus en klaar.
     
  10. dobbel

    dobbel Fanatiek lid

    12 feb 2009
    3.868
    39
    48
    ergens in het heelal
    Hier komt het, ik heb al veel mensen aan dit recept geholpen, en eenmaal gegeten gaan de meesten over tot dit recept als standaart hutspot.

    men schilt ong 4 tot 5 uien, en zet dit op een laag pitje op om te bakken.
    als ze mooi zacht en gaar zijn de gehakt er door heen rullen (500 gram) tot een mooi prutteltje.

    de winterwortels 1 kilo maak je schoon en snipper je in kleine stukjes, en die kook je, plus de aardappels die kook je.
    als alles lekker gaar is, gooi het door elkaar heen en prakken maar, wat peper toevoegen tijdens het stampen, een lekkere jus erbij maken en klaar.

    verschil is dus de gebakte uien met gehakt. echt heeerlijk.
     
  11. 2 zakjes voorgeschilde stamppot-aardappels in de pan, grote zak hutspot in de pan, koken tot het lekker zacht is. Pakje jus met een beetje water erbij, rookworst in de magnetron, klaaaarrr.

    Maar goed, ik ben dan ook extreem lui wat koken betreft :p
     
  12. Saskia78

    Saskia78 Niet meer actief

    Nou ik ben niet heel lui... Maar voor die ene keer dat ik aardappels eet... :)

    Ga ik geen grote zak aardappels kopen waarna ik de rest na 2 maanden toch maar weggooi. Dan geef ik dat geld net zo lief uit aan het gemak van geschilde aardappels.
    Want dat ik meer ongeschilde aardappels voor hetzelfde geld heb doet er weinig toe als ik de rest toch weggooi.

    Dus ook hier... Stapelen in de pan. Zuurkoolspek of rookworst bovenop.
    Jummie :)

    En inderdaad beetje melk erbij tijdens het stampen anders blijft het zo droog en wordt het droge hap ipv puree :)
     
  13. MamaChantal

    MamaChantal VIP lid

    14 okt 2010
    16.545
    3.057
    113
    \


    hier ook :) alleen dan 1 zakje aardappels en klein zakje hutspot.
     
  14. spikkeltje

    spikkeltje Niet meer actief

    uien, aardappels, wortels in een pan.

    gehakt rullen en dan samen bij de wortels, uien en aardappels stampen. Yummie!!!
     
  15. MamaTal85

    MamaTal85 Fanatiek lid

    13 sep 2011
    2.088
    204
    63
    NULL
    NULL
    Aardappels en wortels koken samen en de uien bakken met ketjap manis erbij! Stampen en uien erdoor mengen! Jummie!
     
  16. 0611inge

    0611inge Actief lid

    9 feb 2011
    188
    0
    0
    Goh merk dat t hier ook niet vaak voorkomt nog en de meesten kijken mij dan ook heel raar aan als ik zeg: met bruine bonen erdoor, jummieeee..... gewoon klaarmaken zoals gewend, aardappelen, uien, wortelen, spekjes en dan dus de bruine bonen erbij en smullen maar :)
     
  17. 0611inge

    0611inge Actief lid

    9 feb 2011
    188
    0
    0
    @MamaTal85 gefeliciteerd trouwens zie ik aan je onderschrift :)
     
  18. Marlous28

    Marlous28 Fanatiek lid

    5 mei 2010
    2.645
    0
    36
    Twente
    Je maakt gewoon het standaard hutspotrecept. Als alles gestampt is doe je een zakje gewelde nasikruiden erdoor. Lekker met pittige gehaktballetjes.
     
  19. evelien69

    evelien69 VIP lid

    16 sep 2007
    5.531
    3
    38
    verzorgende
    water in een pan, runderbouillonblokjes..... ribbetjes of speklapjes of klapstuk erin, tijdje koken.... ca half uur( bij klapstuk 90 minuten), aardappelen en wortels en uien erbij, nog een half uur koken, vlees eruit halen en klein snijden, alles stampen, wat boter suiker, azijn, melk en peper toevoegen even goed roeren?mixen met de kneedhaken en smullen maar......

    dit is de traditionele manier.....en heerlijk......
     
  20. Saskia78

    Saskia78 Niet meer actief

    @evelien: heerlijk maar alleen voor het weekend :)

    Alhoewel ik gek genoeg ben om nadat dochterlief op bed ligt nog even het fornuis een paar uur te laten werken om de volgende dag lekker te eten :)
     

Deel Deze Pagina