Lekker recept zalm

Discussion in 'De lounge' started by Smiley24, Jan 18, 2014.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Smiley24

    Smiley24 Fanatiek lid

    Jun 1, 2008
    4,093
    1
    38
    Ik ben op zoek naar een overheerlijk recept van zalm.
    Normaal doe ik het altijd op de grill (met viskruiden en mosterd) maar nu wil ik een keer wat anders.
     
  2. Syane

    Syane VIP lid

    Aug 21, 2013
    12,244
    11,824
    113
    YEP. Heb ik voor je. Super simpel, maar lekker.... hmmmm.....
    Zalm in ovenschaal doen. Daaroverheen een sausje van mosterd en lemoncurd (staat bij de jam in de supermarkt). Ongeveer 2 eetlepels mosterd en 3 eetlepels lemoncurd.
    Dit op 150 graden ongeveer 20 minuten in de oven.
     
  3. Dvd87

    Dvd87 Actief lid

    Jan 27, 2013
    415
    0
    16
    NULL
    NULL
    In de oven met roomkaas, citroensap en viskruiden. Verpakt in alluminiumfolie.
     
  4. Child

    Child Fanatiek lid

    Sep 6, 2011
    2,782
    216
    63
  5. Smiley24

    Smiley24 Fanatiek lid

    Jun 1, 2008
    4,093
    1
    38
    Dank jullie wel dames..
    Ik ga de zalm met tagliatelle uitproberen :)
     
  6. dochters

    dochters Fanatiek lid

    Jul 11, 2013
    4,894
    15
    38
    Female
    Mmm zalm! Ik doe ook vaak alleen maar viskruiden erop. Wat ook lekker is, een beetje gebakken knoflookteentjes erop/ erbij. En in wokrestaurants zie ik ook altijd dat ze er prei bij doen, bij de knoflook.
     
  7. wensdroom

    wensdroom Fanatiek lid

    Oct 18, 2012
    3,487
    1
    0
    heb wajong dus werk niet
    omg Lingewaard
    Zalm met wortel en wilde rijst

    Lekkere zalm met wilde rijst en worteltjes

    Voorbereiding
    Ui en knoflook snipperen, champignons in plakjes snijden,
    Bereidingswijze
    Bak in olijfolie mengsel van gesnipperde ui en knoflook goudgeel (niet aan laten bakken)
    Schep mengsel uit pan en bak daarin de zalmmoten aan beide kanten licht bruin (niet te hard)
    Voeg mengsel van ui en knoflook toe en voeg ook de champignons, tomaten en Italiaanse kruiden toe.
    (gedroogd liefst strooien over zalmmoten).
    Met deksel op de pan 10 minuten laten sudderen. (keer zalmmoten enkele keren om)
    Ondertussen rijst koken.
    Daarnaast worteltjes beetklaar koken in weinig water.

    Serveertips
    Serveren met tomatensalade of andere salade.


    dit recept was ook erg lekker kan evt i.p.v. rijst ook met gebakken aardappels
     
  8. Denise K

    Denise K Fanatiek lid

    Apr 11, 2010
    2,230
    354
    83
    Female
    Zalm met pesto en geraspte kaas uit de oven. Omnomnomnom :)
     
  9. Kaboutermeis

    Kaboutermeis Fanatiek lid

    Apr 16, 2013
    4,184
    1
    0
    Ik maak het ook geregeld met gewone pasta, gestoofde courgette (beetje ajuin) en wat room.

    Zelfde ook es gemaakt met gestoofde prei, kerstomaatjes, likje ketchup en room.

    Die gestoofde courgette maak ik overigens ook geregeld zonder room met gekookte aardappelen en zalm.

    Ik koop zalm uit de diepvries en die stoom ik meestal in de microgolfoven. Als ie klaar is meng ik hem onder de groenten.

    Mijn partner vind brocolli met zalm en aardappelen ook heerlijk (alleen hou ik zelf niet van brocolli) en met champignons heb ik hem ook wel es klaargemaakt.
     
  10. Luna28

    Luna28 Niet meer actief

    Ooh klinkt lekker! Recept?

    Ik maak vaak zalm uit de oven met knoflook. Of met zo'n boursin sausje erover. Jammie!
     
  11. ike

    ike Fanatiek lid

    Jul 5, 2013
    1,573
    118
    63
    Gehandicaptenzorg
    Waalwijk
    Ik heb ooit en recept op het internet gevonden, geloof smulweb.

    Dat was penne met gerookte zalm, tonijn uit blik, pesto en courgette. Volgens mij zat er meer groente in maar dat weet ik zo niet meer. Ik vind dit echt heerlijk!! En dat terwijl ik normaal echt geen tonijn ga eten. Dat is namelijk 1 van de weinige dingen die ik niet lust.maar in dit gerecht overheerst de tonijn totaal niet, wat het erg lekker maakt.
     
  12. Niekske78

    Niekske78 Actief lid

    Nov 18, 2013
    484
    0
    0
    NULL
    NULL
    Zalm paneren met gemalen cashewnoten!
     

Share This Page