Het is mij bekend dat je geen rauwe/ vaccuumverpakte zalm mag eten tijdens de zwangerschap. Nu had ik gerookte zalmpate gekocht voor op brood. En gegeten. Dat mag toch wel?? En hoe zit het met rookvlees? Is dit rauw of mag dat wel? En tonijn/zalmsalade? En wat ik me ook afvraag: ik eet bijna dagelijks rauwkost. We hebben zo'n heerlijk buffet op het werk. Is dit schadelijk? Ik probeer wel af te wisselen ivm de nitraatrijke sla. Dus niet dagelijks alleen maar (ijsberg) sla of rode bietensalade, maar ook komkommer, wortelsalade, selderijsalade enz...
Hallo Druif78. Rookvlees mag je eten. Dat geld ook voor tonijn en zalmsalade. Rauwkost mag ook, let er alleen op dat het allemaal vers is en niet al te lang op het buffet staat. En varieer. Gerookte zalmpate, dit product ken ik niet. Als de zalm eerst gerookt/verhit is en dan verwerkt is mag het. Ineke.
Ok, bedankt! Ik denk dat ik alles wel mag eten dan. Rauwkost varieer ik inderdaad. Of het vers ik durf ik niet te zeggen, het komt wel uit kant en klaar aangeleverde bakken, maar ga er van uit dat het in een restaurant toch niet over de datum is? De zal in de zalmpate is inderdaad verwerkt en bewerkt met specerijen ed. Ik lees niet terug dat het ook verhit is geweest, maar het ziet er uit als gestoomde zalm ( licht roze) en niet zoals rauwe zalm, dus dan zal het wel goed zitten?