Aardbeienvlaai maken, hoe maak je die aardbeien bovenop zo 'dik' en glanzend?

Discussie in 'De lounge' gestart door Inge88, 31 jul 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Inge88

    Inge88 Fanatiek lid

    22 mrt 2011
    2.264
    0
    0
    Dan bedoel ik dus zoals als je hem besteld bij een bakker of multivlaai of zo. Een beetje gelei-achtig denk ik dus verwacht dat ik iets met gelatine moet doen.

    Iemand ideeën/tips?
     
  2. moontje2008

    moontje2008 VIP lid

    7 aug 2008
    9.366
    87
    48
    Vrouw
    Docente Engels
    Achterhoek
    Dat spul kun je toch gewoon halen bij de supermarkt? Bij de bakproducten...
     
  3. angel229

    angel229 Niet meer actief

    Ik gebruik taartina (dr oetker) meng dat met water en beetje jus d orange. Ik heb zelf uit Duitsland (rewe) ook rode tortenguss. Je zou als sap ook wat aardbeien kunnen pureren.

    Voor bijv kersenvlaai gebruik ik het sap uit de pot met maizena en suiker.
     
  4. KimK

    KimK Niet meer actief

    Kun je dat niet met taartina van dr. Oetker?
     
  5. Inge88

    Inge88 Fanatiek lid

    22 mrt 2011
    2.264
    0
    0
    Oh nu bedenk ik dat ik bij de monchou taart, de kersen 'bind' met custard poeder. Wellicht kan dat ook met de aardbeien en dan idd een gedeelte eerst tot sap pureren??

    Ik moet morgen toch nog even naar de winkel dus ik kijk dan meteen even voor taartina! Thanks voor de tip, ik ken dat helemaal niet :)
     
  6. Zonnestraal2

    Zonnestraal2 Bekend lid

    28 jul 2009
    793
    0
    0
  7. lauraa

    lauraa Actief lid

    17 nov 2010
    230
    17
    18
    Jam koken, klein beetje water erbij...
     
  8. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    22.344
    10.309
    113
    Ik zou het ook met jam maken.alleen een netjes verwarmen met een klein beetje water worden de aardbeien prachtig glanzend van.
     
  9. Saz667

    Saz667 Fanatiek lid

    24 nov 2008
    4.841
    177
    63
    Taartina met rode vruchtensap werkt ook erg goed!
     
  10. pinter

    pinter Fanatiek lid

    9 jan 2010
    4.015
    1
    36
    noord limburg
    Bij een bakkerij spuiten ze er warme jam overheen....
    Zo gaat de vlaai mooi glanzen en ziet er lekker fris uit...
     
  11. imba 86

    imba 86 Niet meer actief

    Blik aardbeienvlaai. Staan bij de blikken en potten fruit.
     
  12. Mupke10

    Mupke10 Actief lid

    20 jun 2011
    136
    8
    18
    NULL
    twente
    Vlaaivulling, is een blik aardbeien of kersen in gelei, vind je in het taartbakschap
     
  13. angel229

    angel229 Niet meer actief

    Maar dat is vies!! Ooit een keer gehad, brrr.....

    Gewoon verse aardbeien met taartina gebruiken.
     
  14. imba 86

    imba 86 Niet meer actief

    Ik eet hele blikken leeg zo lekker:)
     
  15. Silinde

    Silinde Fanatiek lid

    8 dec 2011
    1.385
    29
    48
    NULL
    Bij mijn mannen
    Mijn grootmoeder dikt fruitsap gewoon in met maizena en giet dat er (warm) over.
     
  16. zeester

    zeester Bekend lid

    28 jun 2012
    780
    0
    16
    Rudolph (van veen) doet dat altijd met jam. Beetje verwarmen in en pannetje met wat water en dan met een kwastje op de aardbeien smeren...
     

Deel Deze Pagina