recept pannekoeken

Discussie in 'De lounge' gestart door manoontje, 27 nov 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. manoontje

    manoontje Bekend lid

    13 jan 2011
    839
    10
    18
    Noord-holland
    Hallo,

    Ik wil graag zelf pannekoeken maken. Dus niet met een pakje, maar met bloem, etc....
    Via Google zie ik echter veel verschillende recepten. De ene met 2 eieren, de andere met 3...
    Ik weet niet welke ik moet nemen en hoeveel pannekoeken je dan kan maken.
    Welk recept gebruiken jullie en hoeveel pannekoeken halen jullie er dan uit?

    Groetjes Manon
     
  2. Hopefultimes

    Hopefultimes Fanatiek lid

    5 sep 2012
    2.209
    1
    0
    NULL
    NULL
    Ik maak altijd heel dunne pannekoeken:

    400 gram bloem
    500 ml melk
    250 ml water
    2 eieren (maatje M)
    snufje zout
    Zelf doe ik er altijd een scheutje olie door, dan heb je geen boter in de pan nodig.

    Ik denk dat ik hier (koekepan doorsnee 30 cm) zo een 20 stuks van haal.
     
  3. Rosao

    Rosao VIP lid

    3 nov 2007
    12.893
    1.390
    113
    Ik doe een liter melk, 400 gram bloem en 4 eieren, snufje zout en zakje vanillesuiker. Dan kijk ik even hoe dik het is en evt doe ik er nog wat melk bij. Hoeveel er uit gaan weet ik eigenlijk niet. Ik denk 15 oid? Ik tel ze eigenlijk nooit :)
     
  4. Athina

    Athina VIP lid

    31 okt 2007
    23.809
    3.339
    113
    zwemjuf
    zuid-holland
    Voor ons 4en zo'n 3 a 4 eieren op een liter melk en dan 500 gram bloem. Wat rosao al zegt: Even kijken hoe de dikte is en naar aanleiding daarvan aanpassen.

    Het komt ook niet zó precies hoor...

    Verder voegen wij ook nog weleens fijn gemalen/gesneden havermout toe aan het beslag, dan vult het wat meer ;) .
     
  5. Linda86

    Linda86 VIP lid

    Ik doe 500 gram bloem, 1 liter melk, 4 eieren en een zakje vanillesuiker.

    Dat is genoeg voor ongeveer 20 dunne pannenkoeken.
     
  6. Mishur

    Mishur Actief lid

    22 mrt 2012
    446
    0
    0
    Leiden
    Ik doe t altijd op gevoel en eigenlijk altijd lekker. Scheutje olie is een goede tip; ga ik de volgende keer proberen.
    Maar de smaak ligt vooral aan de vulling: spek, kaas, appel, courgette, tomaat, champignons, etc.
     
  7. mutsie79

    mutsie79 Fanatiek lid

    6 sep 2007
    2.567
    221
    63
    Ik doe altijd 800ml melk, 400gr bloem en 3 eieren.
    of
    600ml melk, 300gr bloem en 2 eieren.
    en bij beide een snufje zout.

    (de hoeveelheid ligt aan aan wat ik nodig heb.)
     
  8. manoontje

    manoontje Bekend lid

    13 jan 2011
    839
    10
    18
    Noord-holland
    Dank je wel voor de recepten dames.
    Maar toch nog wel verschillend zie ik....:p
    Maar hier kom ik wel verder mee. Ga ze morgen lekker uitproberen.
     

Deel Deze Pagina