Hoi, Even een vraagje. Ik ben verse pastasaus aan t maken. Ik heb nog basilicum staan. Kan ik dit meekoken/laten pruttelen? Of moet dat daarna pas? Op google vind ik ja én nee. Maar ik wil lekkere pastasaus dus geen bittere. Wie heeft de tip hoe ik de verse basilicum kan gebruiken in de pastasaus?
Als je verse basilicum te lang meekookt, blijft er weinig van de smaak over. Wat ik meestal doe: basilicum de laatste 5 min meekoken en daarnaast wat overhouden om aan het eind vers mee te garneren. Eet smakelijk in elk geval!
Dank jullie. En dan moet ik hem fijnhakken? Of wat is t beste? Ik maak best vaak pastasaus maar nog nooit gemaakt met verse basilicum
Met scheuren schijnt er meer smaak vrij te komen dan snijden, dus zo doe ik het. Works for me Succes en eetsmakelijk!
Jep scheuren en eventueel even op het laatst, maar het lekkerst is het als je het als 'garnering' gebruikt. Eetsmakelijk