De lekkerste salade

Discussion in 'De lounge' started by Anias, May 11, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Anias

    Anias Bekend lid

    May 25, 2011
    855
    0
    0
    Zuid-Holland
    Hallo meiden,

    Wij eten met regelmaat salades. De lekkerste recepten haal ik altijd van AH.nl, maar wellicht hebben jullie nog goede suggesties. Ik ben dol op nieuwe ideeën. Lijkt met leuk om de lekkerste recepten hier te verzamelen.

    Hierbij alvast het eerste recept!
    Salade met peer en walnoot

    Ingrediënten 3 friszoete handperen (bijv. conference)
    1 zakje zoete rode puntpaprika's (2 stuks)
    5 el olijfolie
    3 rode uien, gesnipperd
    1 bakje walnoten (60 g), grof gehakt
    4 el rodewijnazijn (flesje 250 ml)
    4 el balsamicoazijn (flesje 250 ml)
    1 voordeelzakken rucola slamelange (a 150 g)

    Bereiden Schil de peren, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Verdeel het vruchtvlees in de lengte in plakken. Snijd de steelaanzet van de puntpaprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika's in stukjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui 3 min. Voeg de walnoten toe en bak 2 min. mee. Schenk de rodewijn- en balsamicoazijn erbij en laat 1 min. koken. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Verdeel de slamelange over 6 borden en leg de peer en de paprika erop. Verdeel de dressing erover. Bestrooi met peper naar smaak. Lekker met stokbrood.
     
  2. Zena

    Zena Fanatiek lid

    Dec 9, 2006
    2,428
    0
    36
    Aardappelsalade met ananas.

    150 Gr. Ontbijtspek in blokjes, uitgebakken
    150 Gr. Ham in blokjes.
    500 Gr. Gek
     
  3. Zena

    Zena Fanatiek lid

    Dec 9, 2006
    2,428
    0
    36
    Aardappelsalade met ananas.

    150 Gr. Ontbijtspek in blokjes, uitgebakken
    150 Gr. Ham in blokjes.
    500 Gr. Gekookte aardappelblokjes
    1 ui gesneden
    1 klein pepertje
    Blikje ananasstukjes
    Mayonaise

    Alles mengen en naar smaak wat zout/ peper en Thijm toevoegen.
     
  4. Zena

    Zena Fanatiek lid

    Dec 9, 2006
    2,428
    0
    36
    Hmmm.... Ging niet helemaal goed geloof ik!
     
  5. Anias

    Anias Bekend lid

    May 25, 2011
    855
    0
    0
    Zuid-Holland
    Nou in delen is het overgekomen :) prima toch?
     
  6. NooNoo

    NooNoo VIP lid

    Jul 18, 2010
    5,422
    1
    0
    Laatst las ik een tip in zo'n gratis supermarkt tijdschrift. Een (eventueel) kant en klare aardappelsalade opfluffen met een blikje tonijn en komkommer of bleekselderij.
    Laatst geprobeerd, lekker joh!
     
  7. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Maaltijdsalade met gerookte zalm (4 pers)

    2 bakjes zalmsnippers
    1 kilo aardappels, gekookt
    1 komkommer
    zoetzure augurken, ongeveer half potje (naar smaak)
    klein bakje creme fraiche
    mayonaise
    verse dille

    Aardappels, komkommer (geschild), augurken in kleine blokjes snijden, dille fijnhakken. Alle droge ingredienten in een grote schaal doen en de salade aanmaken met de creme fraiche, mayonaise en evt. een beetje augurkennat.

    Serveren met stokbrood en kruidenboter. Heerlijk!
     
  8. nanette77

    nanette77 VIP lid

    Jan 11, 2009
    10,817
    545
    113
    Female
    witlof met appel, kiwi en banaan.
    Daardoor een frisse yoghurt dressing

    of
    roma tomaten
    lente ui
    veldsla
    feta
    snijden en husselen'
    dressing:
    olijfolie, basalmico azijn, zout, peper , provencaanse kruiden

    Daarna cashewnoten en pijnboompitten roosteren en vlak voor het opdienen er door doen
     
  9. Anias

    Anias Bekend lid

    May 25, 2011
    855
    0
    0
    Zuid-Holland
    Deze is trouwens ook heerlijk :)

    Caribische ananassalade

    Ingrediënten
    - 4 el zonnebloemolie
    - 1 limoen, uitgeperst
    - 1/2 bakje bieslook (a 25 g), fijngesneden
    - 1 pakje gerookt ontbijtspek (ca. 125 g)
    - 1/2 ananas, geschild
    - 100 g verse spinazie - 200 g geitenkaas 55+ (Bettine Blanc)
    Bereiden 1. Meng 3 el olie, het limoensap en de bieslook tot een dressing. 2. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak het ontbijtspek in ca. 4 min. uit, keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier. 3. Verwijder de harde kern van de ananas. Snijd het vruchtvlees in zo dun mogelijke plakken. Verdeel over 4 borden. 4. Maak de spinazie aan met de dressing en breng op smaak met peper en zout. Meng met het ontbijtspek en de ananas. Verkruimel de geitenkaas erover.
     
  10. onzewonders

    onzewonders Fanatiek lid

    Aug 15, 2011
    4,055
    4
    38
    Deze is ook lekker!!

    Voor 2 personen:
    - 150 gram fussili;
    - zakje rucola;
    - zongedroogde tomaatjes;
    - 1 paprika in stukjes;
    - zachte geitenkaas
    - prijnboompitten/ noten salademix
    - Olie, kruiden naar behoefte

    Alles husselen, heerlijk!!
     
  11. sweetamber

    sweetamber Fanatiek lid

    Nov 6, 2008
    1,271
    1
    0
    apothekersassistente
    Ow, ik ben gek op salades, heb zo even geen lekkere tip, maar heb weer wat uit te proberen...mmmmm
     
  12. dancingprinzess

    dancingprinzess Actief lid

    May 19, 2010
    169
    0
    0
    leerkracht basisonderwijs
    Ceasarsalade met gebakken chorizo.

    Deze komt van zo'n kaartje van de ah van een tijd geleden. De hoeveelheid ingrediënten is afhankelijk van je smaak en het aantal personen. Ik doe er soms ook meer in van het één of het ander. Dit gebruik ik voor 2 personen. Soms eten we er nog een pistoletje met kruidenboter bij. Maar eigenlijk is zo'n grote bak sla van een een krop al voldoende ;)

    - 1 krop ijsbergsla
    - 3 gekookte eieren in partjes
    - zakje ceasarsalad-dressing
    - croutons (eventueel knoflookcroutons of kruidencroutons)
    - 2 a 3 gegrilde paprika's in stukjes gesneden (gegrilde paprika's koop je in een potje en staan altijd bij de spullen waar je wraps mee kan maken enzo)
    - een portie gesneden ronde plakjes chorizo (gewoon bij de vleeswaren van je supermarkt).

    De eieren koken. De paprika snijden. De chorizo bak je in een koekenpan.Zet van te voren een bord met keukenpapier erop klaar, want het is vet. Bak niet alles tegelijk. Beleg de bodem van je koekenpan met plakjes chorizo totdat het vol is. Het gaat vrij snel, dus je moet er wel bij blijven. Er hoeft geen boter of olie in!!! Je ziet vanzelf wanneer ze 'klaar' zijn. Bij mij gaan ze altijd iets bol staan. Ik vis ze dan uit de koekenpan en leg ze op het bord met keukenpapier om uit te lekken. Als wij met z'n 2-en eten gaat er gerust zo'n heel pakje chorizo in. Tussendoor snoep ik ook nog wel eens wat :D.
    In een kom de sla door elkaar husselen met de eieren, de paprika, de dressing en de croutons. De chorizo doe ik meestal als laatste en als ik dan de sla weer door elkaar hussel, dan 'duw' ik de chorizo een beetje stuk.

    Deze salade is heeeeerlijk, krijg al trek als ik er aan denk :D
     
  13. Maia

    Maia Niet meer actief

    Salade van gele courgette, tomaat
    4 personen

    1 courgette
    handje rucola
    4 tomaten, in kleine stukjes
    feta o.i.d.
    6 el extra vergine olijfolie
    2 el citroensap of azijn
    ½ teentjes knoflook, geperst
    3 takjes munt of peterselie, heel fijn gesneden.,
    zeezout
    peper uit de molen

    Maak met de dunschiller lange dunne repen van de courgette. Leg ze op een
    grote platte schaal. Verdeel er de tomaten, de rucola en de munt over. Maak een dressing van de olijfolie, citroensap en knoflook. Breng op smaak met peper en zout. Schenk de dressing over de salade. Verdeel er dan de
    kaas over en geef nog een draai met peper en serveer.
     
  14. bernadet26

    bernadet26 Fanatiek lid

    Sep 28, 2009
    1,335
    1
    36
    winkel medewerkster
    salade met garnaaltjes mmmmm
    pasta
    sla
    tomaat
    komkommer
    paprika
    garnalen
    zoet zure saus
    en dan alles door elkaar husselen, dat is zoo lekker (morgen weer maken)
     
  15. Vlinder 85

    Vlinder 85 Bekend lid

    May 10, 2011
    811
    0
    16
    Brabant!
    Salade met gerookte kipfilet:

    Ingrediënten:
    1 zakje sla (gemengde sla of bladsla)
    2 gerookte kipfiletje´s
    5 plakjes bacon
    2 handjes cashewnoten ongezouten
    Frambozen dressing

    Kipfilet in dunne plakjes snijden
    Bacon uitbakken tot het lekker knapperig is en in fijne stukjes snijden
    Cashwenoten beetje warm laten worden in een koekenpan
    Alles door elkaar mengen en wat Frambozen dressing erover heen (te koop bij o.a. AH)
     
  16. Isabel Olivia

    Isabel Olivia Niet meer actief

    Weet iemand nog een lekkere maaltijdsalade? :) Pasta of aardappeltjes is allebei goed!
     
  17. Ilona PS

    Ilona PS Bekend lid

    Feb 12, 2009
    768
    0
    0
    Zuid Holland
  18. Ilona PS

    Ilona PS Bekend lid

    Feb 12, 2009
    768
    0
    0
    Zuid Holland
    Griekse salade

    Hoeveelheden naar eigen smaak:

    -ijsbergsla
    -stukjes komkommer met schil
    -rode ui in reepjes
    -verse gele paprika in reepjes
    -olijven met pesto-smaak
    -feta
    -als dressing: tzaziki saus

    Heerlijk met een stokbroodje !
     
  19. LittleMonsters

    LittleMonsters Niet meer actief

    ik maak vaak deze salade:

    saladebakje holland van ah de kaas doe ik er niet in
    gerookte kipfilet in blokjes/reepjes snijden
    Arla Apetina witte kaasblokjes in olie er door heen

    en dan doe ik er altijd een ciabatta bij die snij ik en besmeer ik met smeerbare geitenkaas en doe er dan honing op daarna doe ik ze even in de oven.

    gerookte kipfilet kun je ook vervangen door rauwe ham.
     
  20. charity2010

    charity2010 Fanatiek lid

    Mar 29, 2011
    4,322
    0
    36
    Fulltime huismama :D.
    Overijssel.
    Favo salade met stip op 1 is hier, rauwe witlof!

    Lekker simpel én toch lekker:
    Witlof snijden, komkommertje er door, paar gekookte eitjes, sjalotje (of gewoon ui), thausland dressing en een schepje suiker.
    Je kunt eindeloos variëren omdat je er nog veel aan toe kunt voegen, stukjes appel of ananas bijv, erg lekker! Ook een tomaatje hoort er door, maar die moet ik hier altijd apart doen aangezien man allergisch is.
     

Share This Page