Kan dat ook met olijfolie of zou dat mislukken/ranzig gaan smaken? Ik heb ZO'N zin in chocoladecake, heb een mix in huis waarbij je alleen maar water hoeft toe te voegen.... máár nog wel even het cakeblik invetten en ik heb geen margarine, broodboter of niks in huis! Alleen maar olijfolie dus en ben ook niet in de gelegenheid om naar de winkel te gaan. Ooh zég me dat het kan...?
ligt er denk ik erg aan welke olijfolie je hebt. Als het een hele milde is, dan kan het denk ik wel. Maar een hele sterke zul je dan wel aan de cake proeven.
Ja bakpapier heb ik wel, maar dan... cakeblik aan de binnekant vol frutten met bakpapier ofzo? Umm85, heb jij het weleens zo gedaan?
Ik betwijfel het of het met olijfolie wel kan. Is een iets andere samenstelling dan gewone boter of margarine. Je kan het proberen maar ik denk dat het niet te pruimen is. Dan moet je heeeeelll weinig gebruiken echt minimaal. Suc6
ik zou invetten met olijfolie en even bestuiven met bloem. proef je echt niks van die olijfolie hoor!
Je kunt met het bakpapier een soort kruis knippen die je op kunt vouwen zodat het in de vorm past (net als een doosje zeg maar) het middenpunt van het kruis is dan net zo groot als de bodem van het blik. Of je kunt het er in frutten Je kunt een heel klein beetje cakebeslag nemen om het vast te plakken aan de vorm.
Ja extra vierge dus... Hmm, misschien toch maar gaan knutselen met bakpapier. Ik ga er gewoon voor, doei!!
bakpapier gebruik ik altijd.. knip een stuk leg het in de schaal of blik.. druk het aan en vouw het een beetje zodat ik de lijn van de bakblik erin zie en knip het dan op maat.. of je bakblik op bakpapier leggen omtrekken en knippen de wordt de cake mooi in de juiste vorm gebakken. dus geen gefriemel en uitstekend bakpapier. heb dus alleen bakpapier op de bodem van het blik..als de cake klaar is met een met ff langs de randje som em los te krijgen. veel bakplezier!
Jaaa oh heerlijk!! De reactie van Oemie las ik helaas te laat, toen had ik al m'n bakpapier al vernaggeld. Dus ik ben aan de slag gegaan met een beetje olijfolie en gelukkig vond ik achter in de kast nog wat bloem en dat heb ik er over heen gestrooid. Ik proef geen verschil met wat het normaal is, behalve dan dat er op sommige stukjes nog wat bloem zit (daar had ik te dik gestrooid), maar dat mag de pret niet drukken. Ik ga nog een plakje halen!
Ik doe het heel vaak met olijfolie. Waarom zou dat niet kunnen?!? Bloem gebruik ik niet. Mijn chocoladecakes zijn anders héérlijk . En is die van jouw ook zo lekker? *watertandend achter mijn computer*