Bedacht me dat ik van de week lekker stoofperen wil eten Nu had ik vroeger een lekker recept voor een stamppot Maarja die heb ik nu niet meer... Hebben jullie lekkere stoofpeer recepten die we hier kunnen delen!?
Halve fles rode wijn en halve fles port en een kaneelstokje en 100 gram suiker.... Maar of dat verstandig is.... Wel erg lekker
Gewoon in cassis stoven! Net zo lekker en zonder alcohol. En als je in cassis light stooft ook nog zonder kcal.
De stoofperen in helften snijden en schillen. Dan even wassen en met een flesje rode bessensap in de pan. Even aanvullen met water tot de peren helemaal onder water staan. Dan 2 of 3 zakjes vanillesuiker erin en wat kaneel. Dit een half uur tot 45 minuten laten koken. Als de peren gaar zijn dan haal je ze er uit en leg je ze even op een bord. Dan ongeveer 3 eetlepels allesbinder bij het bessensap mengsel en even roeren (wel van het vuur halen) en je hebt heerlijk sap voor bij je peren en draadjesvlees
Schillen, halveren en in een pan met suiker, kaneelstokjes en paar kruidnagelen. Flinke bodem water en zo lang stoven tot ze mooi rood zijn (3-4 uur minimaal). Slowcooker werkt ook erg goed hier mee, gewoon een uur of 8-10 op low. Met allesbinder het vocht binden.
In de slowcooker werkt inderdaad super goed. Ik gebruik altijd appelsap en daarbij dan kaneelstokjes, steranijs, vanille en honing. Ze worden dan alleen niet echt rood.
Ik kook ze (ruim 3 uur) in een klein laagje water met stroop of bruine suiker; net wat ik voorhanden heb. Ik zal er ook eens iets anders bij doen als ik dit zo lees
Weet hem niet uit mijn hoofd...maar in ieder geval helft rode port, helft rode wijn, kaneel en suiker oook uiteraard...en aan het eind de saus inkoken mjam mjam
kook ze altijd met kaneel en behoorlijk wat suiker.. wij houden van heel zoet.. ze staan hier wel minimaal 6 uur op en worden dan heel mooi donker
Dit, maar dan met een kwartfles goedkope port erbij. Allesbinder gebruik ik niet, vind het "sapje" juist zo lekker .
Koken in gluhwein is echt een aanrader! Ook nog lekker drankje voor bij het eten Andere keren kook ik ze gewoon in rode wijn aangevuld met water, vanillesuiker en kaneel.
Stoofpeertjes schillen en in stukjes snijden of in zijn geheel in de pan ( ziet er mooier uit ) dan een halve fles zoete rode wijn en water tot alle peren geheel onder water staan. Kaneel stokje er in of kaneel poeder. 3 zakjes vanille suiker ( eventueel als je het zoeter wilt kan er wat meer suiker in ) en dit geheel een paar uur goed laten pruttelen tot de peren lekker zacht zijn. Als je dit gerecht zoals het hoort een paar uur laat koken/pruttelen dan zal veel van de alcohol verdampen. Geheel verdwijnen doet het niet maar na een paar uur is er zeker wel 70% verdampt.
Ik schil ze maar laat ze verder heel. Vind dat gezelliger staan haha. In een pan water met grenadine kaneelstokjes en suiker. Je hebt ook stoofpeertjessuiker. En dan een paar uur laten pruttelen