Stoofperen

Discussion in 'De lounge' started by LadyKikker, Dec 24, 2017.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. LadyKikker

    LadyKikker Fanatiek lid

    Feb 12, 2012
    4,238
    1,892
    113
    Female
    Hoe maken jullie stoofperen?
    Ik heb eigenlijk alleen kaneel en suiker in huis. Is dat genoeg?

    Heb ook nog wel een fles mouserende rode druivensap, kan ik er daar ook een beetje van doorheen doen?
     
  2. Boommm

    Boommm Niet meer actief

  3. Kanarie

    Kanarie Fanatiek lid

    Mar 14, 2014
    1,524
    1,570
    113
    Zuid-Holland
    met bessensap doe ik het bij de super vandaan.

    maar het kan ook met limonade, port, rode wijn, perensuiker etc.
     
  4. Meiske2015

    Meiske2015 VIP lid

    Sep 4, 2016
    7,734
    3,516
    113
    Ik doe het altijd met rode wijn, kaneel stokjes en suiker.

    Ook wel eens met gluhwijn. Dan gaat er alleen nog wat suiker bij in.
     
  5. Lumihiutale

    Lumihiutale Bekend lid

    Oct 9, 2016
    899
    286
    63
    1 flesje rode bessensap en aanvullen met water tot de peren onder staan. Dan 2 zakjes vanillesuiker,2 eetlepels gewone suiker en flink wat kaneel erbij en laten koken maar :)
     
  6. HappyRabbits

    HappyRabbits Fanatiek lid

    Jan 20, 2014
    4,891
    4,387
    113
    Absoluut met port, suiker kaneel en ik doe er altijd een paar kruidnageltjes bij.
     
  7. LadyKikker

    LadyKikker Fanatiek lid

    Feb 12, 2012
    4,238
    1,892
    113
    Female
    Op de bessensap na heb ik alles in huis.
    Kan toch ook zonder? Is toch alleen voor de kleur?
     
  8. Zonnestralen

    Zonnestralen VIP lid

    Apr 22, 2017
    12,621
    8,364
    113
    Female
    Ik doe het met bessensap, beetje perensuiker en een kaneelstokje. Als de bessensap op is maar er nog peren over zijn gebruik ik druivensap.

    Aanvulling: de sap is om een zuurtje eraan te geven.
     
  9. Meisje93

    Meisje93 VIP lid

    Mar 21, 2015
    32,071
    14,402
    113
    Ik doe het met druivensap, wat kaneel, schijfje citroen, zakje vanillesuiker.
     
  10. Juul75

    Juul75 VIP lid

    Apr 8, 2010
    12,091
    7,843
    113
    Je kunt er oom een scheutje ranja bij doen voor de kleur. Maar ik doe soms ook wel alleen een klein beetje water en vanillesuiker. Ook al lekker.

    Of helemaal los met kaneel, steranijs, port en kruidnagelen.

    Maar als ik ze inmaak doe ik dat niet met veel kruiden want die sterke smaken blijven doorwerken, dan is het een jaar later niet meer te eten.
     
  11. Lumihiutale

    Lumihiutale Bekend lid

    Oct 9, 2016
    899
    286
    63
    Is alleen voor de kleur idd. Het bessensap is wel vrij zuur,vandaag zoveel suiker. Misschien dat je zonder het sap wat minder suiker moet doen?
     
  12. LadyKikker

    LadyKikker Fanatiek lid

    Feb 12, 2012
    4,238
    1,892
    113
    Female
    Ik heb nu alleen water, kaneel en suiker gedaan. Ze zijn al aardig zacht, dus heb er 1 geproefd en het smaakt wel lekker.
    Laat ze nog wel even opstaan misschien dat ze dan wat roder worden.
     
  13. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief

    Ik maak ze met rode bessensap (of vruchtdrank bessen) suiker en kaneel.
     
  14. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief


    Kan ook prima zo hoor :)
     
  15. chrystel73

    chrystel73 VIP lid

    Jan 9, 2009
    6,302
    2,575
    113
    Ik doe er Perensuiker en kaneel bij en dan heel lang laten sudderen
     
  16. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,274
    25,745
    113
    Ik heb ze gemaakt met een deel druivensap, een deel rode port, kaneelstokje, citroenrasp en wat kruidnagel.
     
  17. Mamalon

    Mamalon Actief lid

    Feb 27, 2015
    217
    50
    28
    Ik heb net een pan peren opgezet, wij maken ze altijd alleen met kaneel en op het laatst wat suiker
    Als ze lang genoeg opstaan worden ze mooi door en door rood.
     
    Coortje88 likes this.
  18. brocante

    brocante Bekend lid

    Aug 27, 2013
    645
    811
    93
    Bruine basterdsuiker en kaneel naar smaak. Zo maakte oma het vroeger ook .
     
  19. LadyKikker

    LadyKikker Fanatiek lid

    Feb 12, 2012
    4,238
    1,892
    113
    Female
    Kreeg ze niet echt rood meer (Was bang dat ze uit elkaar zouden vallen) maar smaak is prima!

    Morgen even kookvocht in laten koken en dan smullen maar!
     
  20. olleke

    olleke Fanatiek lid

    Mar 8, 2012
    4,850
    4,104
    113
    Jahoor! Ik maak het meestal met akleen kaneel en suiker erbij.
    Soms gooi ik er wat anders bij maar vaak gewoon alleen dit.
     

Share This Page