stoofvlees zonder rode wijn (of andere alcohol)

Discussie in 'De lounge' gestart door tuc, 21 nov 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Mamabram

    Mamabram Niet meer actief

    Ik gebruik nooit alcohol, ik laat het gewoon zo lang mogelijk op staan.
     
  2. Pippamoi

    Pippamoi Actief lid

    28 jul 2013
    278
    0
    0
    NULL
    Zuid-Holland
    Wat Tupp zegt, scheutje balsamico-azijn voor de smaak. Smaakt goed! Als alternatief voor bier kun je bijv ook scheutje azijn doen en aanvullen met appelsap. Smaakt het lekker zoet, net als met bruin bier :cool:.
     
  3. tuc

    tuc Niet meer actief

    Bedankt voor alle tips al..ga gewoon eens uitproberen wat wij het lekkerst vinden. Balsamicoazijn en appelsap heb ik sowieso altijd staan, dus dat is ook wel het proberen waard.
     
  4. shadowcat76

    shadowcat76 Niet meer actief

    Ik doe er ook nooit wijn of azijn bij. Heb toevallig v.d. week nog stoof gemaakt. Zo maak ik hem :

    ong. 600 gr. runderlappen
    zoveel sjalotjes als je lekker vindt (vind ik net wat lekkerder dan gewone ui)
    Semoor Djawa kruidenmix (zo'n plastic verpakking ik koop die altijd bij de agrimarkt, is verder nergens te vinden hier)
    laurierblaadjes ong. 4 stuks ligt aan de grootte

    runderlappen in blokjes snijden
    sjalotjes schoonmaken en vierendelen
    Vlees aanbraden in boter
    dan de sjalotjes erbij doen, eventjes meebakken
    dan de kruidemix erbij en een kopje water
    de laurierblaadjes er in

    en dan lekker laten sudderen ong. 2,5 - 3 uur
    regelmatig controleren of het niet aan het indrogen is, zo ja dan water er bij.

    hier ook altijd lekker zacht vlees, en ik maak dit ook als mijn man zin in friet met stoof heeft.
     
  5. augustus

    augustus Niet meer actief

    Balsamicoazijn gebruik ik
     
  6. Rozeroos

    Rozeroos Niet meer actief

    Ik gebruik een zoete rode port van een goede kwaliteit. Dezelfde port gebruik ik ook voor de stoofpeertjes en voor een portsaus rond de kerst. Je hebt er niet veel van nodig en ik doe met 1 fles de hele winter als mijn schat hem niet tussendoor leegdrinkt.

    Ik vind het belangrijk dat de smaak goed is en betaal dan liever iets meer. Ik ben per fles zo´n 20 euro kwijt. Daarvan heb meerdere keren stoofperen en stoofvlees kunnen maken.
     
  7. MyMiracle

    MyMiracle Fanatiek lid

    2 jun 2013
    4.657
    2.872
    113
    Waar mijn huis woont
    Ik doe het met azijn en dan 2 scheutjes(denk ong. 75/100ml)
     
  8. Pluis81

    Pluis81 VIP lid

    16 mrt 2010
    6.445
    2
    0
    Pedagogisch werker
    Brabant jonguh!!
    Gewoon runderbouillon volgens mij. Er gaan ook stoofvleeskruiden en laurierbladeren in voor extra smaak. Mijn moeder doet er ook altijd champignons,paprika en ui in...zooooo lekker!!
     

Deel Deze Pagina