Stoppen met de speen

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Nijn84, 6 apr 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Nijn84

  Nijn84 Fanatiek lid

  18 mrt 2009
  1.795
  0
  0
  Grunn!
  Hey meiden,

  Wij willen gaan stoppen met de fopspeen. Maar hoe doe je dat?
  Ik heb gegoogled en ik word daar niet veel wijzer van. Of zal het nog niet lukken?

  Nijn krijgt haar speen alleen maar in bed en in de auto. Ik probeer hem wel eens uit haar mond te halen als ze slaapt maar zodra hij eruit is, is Nijn ook wakker.

  Dus tips en tricks zijn welkom!

  Groetjes Dinges
   
 2. Yolanthe

  Yolanthe VIP lid

  Heel simpel gewoon niet meer geven en volhouden, zou zelf beginnen met een slaapje waarbij ze erg moe is en toch wel gaat slapen. Kunnen een paar dagen moeilijk slapen worden, maar dan is het klaar. Nadeel is dat je geen afspraken kunt maken en haar niet kan voorbereiden. Voordeel is dat ze het snel vergeten zijn.

  Bij mijn dochter na de vakantie de speen weg gelegd en ze heeft er nooit meer omgevraagd terwijl ze op vakantie constant met die speen zat (ze was toen ruim 8 mnd).

  Zoonlief is er ook al vanaf: overdag had hij hem niet meer, maar `s nachts niet. En vorige week bleek manlief hem niet te hebben gegeven, daar kwamen we de avond erop pas achter en zoonlief heeft er nooit meer naar gevraagd.
   
 3. tammetje81

  tammetje81 Bekend lid

  6 dec 2009
  599
  0
  0
  NULL
  NULL
  Waarom zou je dit nu al willen als hij hem alleen maar in bed krijgt. Gewoon in bed laten en de rest komt vanzelf.

  Maar dat is mijn mening. Onze zoon is bijna 15 maanden en die haalt zelf al zijn speen uit de mond voor we naar beneden gaan. Hij krijgt hem in als hij in bed gaat en zodra hij slaapt, spuugt hij de speen uit. Nou die paar minuten mag hij hem dus van mij hebben.
   
 4. Cygnet2

  Cygnet2 Niet meer actief

  Wij hebben er voor gekozen om met 9 maanden de speen weg te halen op de dag en de nacht pas met 2,5 jaar. Wij hebben nooit last gehad van de speen dus we vonden het eerder niet nodig. Mijn zoontje is nu een maand of 3 van zijn speen af en dat ging in één keer en heel makkelijk.

  Ik geloof zelf dat een speentje veel troost en rust kan geven bij kleine kinderen zeker zolang ze nog niet kunnen praten. Daarnaast geef ik erg de voorkeur aan een speen t.o.v. een duim.

  Maar hoe doe je dat? Er mee stoppen en niet meer te geven.. even doorzetten.. het is een gewoonte
   
 5. KleinWondertje

  KleinWondertje Niet meer actief

  Ik ben het met hierboven eens dat voor kindjes die nog niet kunnen praten een echte troost kan zijn. Daarbij zou ik me niet zo druk maken als het alleen maar om de nacht en auto gaat. Ik zelf ben ook te vroeg van de speen afgegaan en heb heel lang geduimd. Bij mijn zusje hebben mijn ouders het langer toegestaan en dat ging een stuk makkelijker zonder duimen omdat zij het begreep omdat ze kon praten en er zo een verhaaltje omheen gemaakt kon worden.

  Doen waar je je goed bij voelt, maar kijk ook goed naar je kindje.
   
 6. Nijn84

  Nijn84 Fanatiek lid

  18 mrt 2009
  1.795
  0
  0
  Grunn!
  Allemaal bedankt voor jullie reacties!

  Weet je wat het is. Ik ben bang dat we te laat beginnen met het afwennen en dat ze als ze groter wordt het niet meer makkelijk gaat.
  Maar wat jullie zeggen is wel waar. Ze is nog klein en kan niet zeggen wat er is. En de speen is inderdaad een troost.

  Bedankt dat jullie even vanuit een andere hoek ernaar kijken!

  Groetjes!
   
 7. Eppo82

  Eppo82 VIP lid

  25 jun 2007
  14.695
  5.491
  113
  Hier precies hetzelfde.
   
 8. mamavanluca

  mamavanluca Bekend lid

  5 jul 2007
  639
  0
  0
  pedagogisch medewerker
  zoetermeer
  wij zijn gestopt met een jaar nou jij wij ze deed het eigenlijk zelf....ze had altijd van die koeka spenen doekjes aan haar spenen en na onze ondekking dat die steeds nat waren na het slapen ( ze kreeg hem alleen met slapen na 9 mnd ) hebben we er eerst een weggehaald en haar gewoon alleen het doekje gegeven. Nacht erna alle spenen er uit en ze heeft er geen moment om gehuild nu is wel wel verslaafd aan de koeka doekjes maar das voor mij geen probleem vind het juist wel fijn als ze iets heeft wat haar troost kan bieden. Wij zijn eigenlijk begonnen met afbouwen toen ze 9 mnd was alleen in bed kreeg ze hem dan tot die tijd alleen in bed en bij verdrietig zijn.
   
 9. deepfreeze

  deepfreeze VIP lid

  29 nov 2007
  11.895
  42
  48
  Ik heb hem met 9 maand weggehaald. Hij had hem toen alleen voor het slapen. Hij werd soms wel 6 keer per nacht wakker voor de speen, maar pakte de speen (of eigenlijk 5 spenen) zelf niet. Dat werd gewoon te gek..

  Ik ben gewoon overdag begonnen, eerst zijn ochtendslaapje. Hij heeft 20 minuten gehuild, met zijn knuffelnijntje in zijn armen. Het 2e dag slaapje nog 10 minuten, en 's avonds 5. Daarna heeft hij nooit meer naar de speen omgekeken.

  Ik was dus erg blij dat ik er vanaf was, maar moet wel zeggen dat het misschien wel een makkelijk geval was..
   
 10. sassie25

  sassie25 Fanatiek lid

  15 nov 2009
  4.613
  0
  0
  bakkersmeisje
  Bleiswijk
  hier heeft Tycho alleen de speen met slapen. Ik zou echt niet weten hoe ik het hem nu af moet leren... ik ben echt bang dat hij volledig over de rooie gaat....

  xxx
   
 11. misa

  misa Niet meer actief

  Dat je langzaam aan overdag de speen niet meer (of minder) aanbied kan ik me indenken. Maar waarom aanleren en ineens weer snel moeten afleren? (niet aanvallend bedoelt hoor!)
  Dat komt wel. Ik zou vooral proberen om overdag te minderen en pas over een jaar kijken of ie snachts ook weg kan blijven.
   
 12. kikker1

  kikker1 Fanatiek lid

  22 jan 2011
  2.078
  879
  113
  Vrouw
  Wij hebben de speen na onze bruiloft afgepakt(16 mnd).
  Manlief zou ook een paar dagen thuis zijn dus konden we samen de nachten doorkomen. Uiteindelijk viel het ons erg mee.
  De eerste nacht heeft ze 2 uur gehuild, de middag erop 1 uur en die avond nog geen uur. Toen ze de speen nog had sliep ze erg licht en konden wij er meermaal uit om de speen terug te geven. Sinds we deze afgepakt hebben slaapt ze veel vaster en wij dus ook!
  (ze had hem al een half jaar alleen nog in bed)

  Even doorzetten, volhouden en weten waar je het voor doet.
  (tip, wij hadden die eerste avond 2 vrienden op bezoek, dat gaf ons wat afleiding waardoor die eerste 2 uur zo voorbij waren, puur toeval hoor)

  Succes!
   

Deel Deze Pagina