Stoppen met werken en verlof, hoe zit dat?

Discussie in 'Zwangerschap en werk' gestart door Nika, 17 aug 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Nika

  Nika Actief lid

  14 mrt 2007
  296
  1
  18
  Vrouw
  Mama
  Ik wil graag na mijn bevalling stoppen met werken om full-time voor de kleine en het huishouden te zorgen. Nu weet ik alleen niet hoe dat zit met verlof, ik werk gewoon door tot 6 weken voor de uitgerekende datum, heb ik dan, ondanks dat ik stop, recht op de volle 16 weken loon?
  Ik wil mijn werkgever binnenkort vertellen dat ik stop, maar nou zei iemand dat het verstandiger is om pas na/tijdens het verlof ontslag te nemen. Dat lijkt me vreemd, en oneerlijk tegenover mijn werkgever.

  En kan iemand me gelijk vertellen hoe het zit met pauze? Ik heb op dit moment ontzettend veel last van mijn benen, ik doe werk waarbij ik de hele dag sta.. en af en toe is het gewoon niet vol te houden, ookal werk ik maar 6 uurtjes op een dag. Ik weet dat een zwangere recht heeft op langere pauzes, maar hoe veel langer?

  Bedankt alvast!
   
 2. guppie81

  guppie81 VIP lid

  13 sep 2006
  12.334
  1
  0
  Ik kan je niet echt een tip geven, maar had een broertje dood aan collega's die in de laatste weken van het verlof kwamen vertellen dat ze gingen stoppen met werken. Als je het eerder weet kan je het ook eerder vertellen (vind ik hoor...)
   
 3. Claartje79

  Claartje79 Fanatiek lid

  17 aug 2006
  4.862
  1
  0
  huismuts
  Groningen
  je hebt hoe dan ook altijd recht op 16 weken verlof.

  pauzes en dergelijken moeten worden aangepast voor zover je dat nodig hebt. desnoods wordt je gedeeltelijk ziek gemeld en ga je minder uren werken, maar dat moet allemaal in overleg mogelijk zijn hoor.

  een zwangere wordt in nederland behoorlijk beschermd in haar rechten.
   
 4. nienke80

  nienke80 Actief lid

  23 mei 2007
  165
  0
  0
  Mijn werkgever adviseerd, veranderingen als opzeggen van contract, vermindering van uren ect pas na de bevalling aan te geven. Het kan altijd nog mis gaan (niet van uitgaan maar het KAN)
  en dan heb je je baan al opgezegd. Ik wilde namelijk in mijn zwangerschap ook mijjn aantal contracturen laten minderen voor naar mijn verlof maar dat hebben ze dus afgeraden.
  succes
   
 5. Nika

  Nika Actief lid

  14 mrt 2007
  296
  1
  18
  Vrouw
  Mama
  Oke, bedankt voor de reacties!

  Ja, ik hoorde dus dat ik het zo laat mogelijk moest vertellen dat ik wil stoppen omdat ik volgens diegene anders niet 100% uitbetaald kreeg in mn verlof. Maar volgens mij is dat onzin, ik werk tot het laatste moment dus heb, lijkt mij, recht op de volle 16 weken loon. Heb bij deze ook besloten het deze week aan mijn werkgever te vertellen, dan kan hij vast voor een vervanger zorgen.

  Natuurlijk kan het altijd nog mis gaan, maar ik werk in een klein bedrijf met maar 4 collega's. Dus er moet toch tijdig worden gezorgd voor vervanging. De band met mijn werkgever is ook goed dus ik wil hem niet voorliegen. Ik heb ook het idee dat hij er al een beetje vanuit gaat dat ik stop... heb wel zoiets laten vallen.

  Bedankt in ieder geval! ;)
   

Deel Deze Pagina