Kerstdiner

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door onzewonders, 11 nov 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. onzewonders

    onzewonders Fanatiek lid

    15 aug 2011
    4.055
    4
    38
    Ik ben er misschien wat vroeg bij maar ik ben heel erg benieuwd naar jullie kerst gerechten van dit jaar of andere jaren.
    Ik kook normaal exclusief, veel gangen en veel voedingsmiddelen die nu niet mogen.
    Maar dit jaar heb ik totaal geen inspiratie en dat terwijl ik al eens eerder met Kerst gekookt heb tijdens de zwangerschap van onze zoon.:)

    Wie heeft er lekkere suggesties? :)
     
  2. MiekieLief

    MiekieLief Fanatiek lid

    2 jul 2014
    1.171
    0
    36
    ♡
    ☆
    Lang leve pinterest!!

    Wij hebben dan een baby van een paar weken. Iedereen moet iets meenemen. Ga zelf echt niet koken
     
  3. Suusjeuh

    Suusjeuh VIP lid

    4 jul 2010
    13.212
    13
    38
    Verpleegkundige/gastouder
    Ik kan me eigenlijk niets bedenken wat ik lekker vind wat ik niet mee de kerst zou mogen eten.... Alleen even jammer van de bubbels.
     
  4. Klavrtje4

    Klavrtje4 Bekend lid

    15 mrt 2016
    756
    1
    0
    #4 Klavrtje4, 11 nov 2016
    Laatst bewerkt: 11 nov 2016
    Een mooie gestoomde zalm?

    Garnalencocktail? Altijd lekker...
    Heb ook weleens zelf garnalenbitterballen gemaakt, erg leuk om te doen.

    Stoofgerechten zijn lekker en makkelijk. Coq au vin en dat soort zaken. Voor kerst zou ik dan misschien een hazenpeper doen. Ik ben zelf erg fan van zelf sucadelapjes maken, maar dan met tomaatjes, ui, wortel, paprika, veenbessen, laurierblad e.d. in de saus. En dan een aardappelgratin of een puree erbij. Wintergroenten erbij.

    Toetje is misschien nog het lastigst, zou nu geen zelfgemaakte mousse serveren. Maar een samenstelling van leuke kleine dingetjes: glaasje panna cotta met fruit, wat ijs, slagroom.

    En dan kannen met water op tafel met besjes en verse munt er in.
    Wat ook verrassend lekker was: jilz 0%. Toch weer eens wat anders dan gewone fris. Kun je toch een beetje mee proosten.
     

    Bijgevoegde bestanden:

  5. Klavrtje4

    Klavrtje4 Bekend lid

    15 mrt 2016
    756
    1
    0
    Oh oeps, plaatje staat ondersteboven.
    Nou ja...
     
  6. onzewonders

    onzewonders Fanatiek lid

    15 aug 2011
    4.055
    4
    38
    Dat ziet er goed uit zeg!😋
    Stoofvlees is een hele goede!

    En Pinterest! Hoorde er al zo veel over, toch maar even een account aanmaken. :)
     
  7. Klavrtje4

    Klavrtje4 Bekend lid

    15 mrt 2016
    756
    1
    0
    Ja stoofvlees kost eigenlijk maar heel weinig werk. Sudderen op een klein pitje, of zelfs gewoon in de oven schuiven op niet te hoge temperatuur. Heb je geen omkijken naar. En het is zelfs het lekkerst als je het een dag eerder maakt!
     
  8. AmyW

    AmyW Fanatiek lid

    8 sep 2016
    1.327
    867
    113
    Of bijvoorbeeld kalkoen.
    Of zelf Pulled pork maken, met zoete aardappel salade en lekkere gegrilde groentes. Beetje op zn Amerikaans.

    Zelf vond ik panna cotta ook een lekker toetje met rood fruit. Mag je ook hebben want is gekookte room. T recept van okokrecepten is erg lekker en makkelijk!

    En bij de Makro kun je hele lekker alcoholvrije prosecco kopen.
    Voor bij het diner of een spoom!
     
  9. AmyW

    AmyW Fanatiek lid

    8 sep 2016
    1.327
    867
    113
    Lekker rood stukje wild of bief, carpaccio, wijn, sommige vis soorten, of gedroogde ham.. ik kan zoveel bedenken ;) en dan heb ik het nog niet eens over de toetjes
     
  10. Kayleighh

    Kayleighh Actief lid

    12 mei 2016
    269
    52
    28
    NULL
    NULL
    Haha, dat dacht ik dus ook meteen toen ik dit las. Carpaccio, wijn! Ik denk alleen maar aan dingen die ik niet mag hebben haha.
     
  11. onzewonders

    onzewonders Fanatiek lid

    15 aug 2011
    4.055
    4
    38
    Dank voor de goede ideeen!! :) Ik noteer ze meteen!
     
  12. Lisa2

    Lisa2 Fanatiek lid

    21 apr 2013
    3.539
    1.551
    113

    Coq au vin zou ik niet doen. Zit wijn in.

    Hier wordt het denk ik gewoon gourmetten. Makkelijk, lekker en zwangerproof
     
  13. Nele87

    Nele87 Fanatiek lid

    24 feb 2012
    1.286
    9
    38
    Vrouw
    Zalm in bladerdeeg
    Stoofpotje van everzwijn of ander wild
    Vleesbrood zelf maken, met veenbessen erin en speklaagje rond
    Kipfilet gevuld met zongedroogde tomaatjes, speklaagje rond
     
  14. Mississippi

    Mississippi VIP lid

    10 feb 2012
    10.511
    4.635
    113
    Zalmbonbons met groente/garnaaltjes/avocado
    Bouillabaisse of ossestaartsoep
    Gevulde kalkoen uit de oven met geglaceerde worteltjes, boontjes en pomme duchesse.
     
  15. AmyW

    AmyW Fanatiek lid

    8 sep 2016
    1.327
    867
    113
    De alcohol verdampt uit de wijn bij Coq au vin!
     
  16. Suusjeuh

    Suusjeuh VIP lid

    4 jul 2010
    13.212
    13
    38
    Verpleegkundige/gastouder
    Haha ja lastig als je daar van houd, ik vind alleen het idee van rood vlees al walchelijk en wil m'n vlees gewoon echt dood en gaar. Dus dan kom je op heerlijke rollades, stoofgerechten, kip en kalkoenen enz.
     
  17. Lisa2

    Lisa2 Fanatiek lid

    21 apr 2013
    3.539
    1.551
    113

    Gedeeltelijk, maar niet helemaal.
     
  18. kikibaby1988

    kikibaby1988 Actief lid

    28 sep 2016
    348
    25
    28
    sahm
    Brugge
    Weet er iemanf of ik kruidnoten mag eten mt kerst of sinterklaas
     
  19. sophia89

    sophia89 Fanatiek lid

    27 jul 2012
    1.574
    291
    83
    Vrouw
    Wat betreft de alcohol heb ik een super goede tip. Een klant bij mij in de salon kwam met MRG wines (even intikken op Google). Heb daar zelf besteld en ik vind de smaak echt super lekker en lijkt op de real deal. Qua wijnen zijn deze heel lekker
    https://www.tijdvooralcoholvrij.nl/alcoholvrij-proefpakketten/morouj-alcoholvrij-proefpakket.html

    En de bubbels van Richard Julin echt een aanrader!

    Proefpakket vond ik makkelijk omdat t allemaal kleine flesjes zijn en je ze dus ook makkelijk mee kan nemen op visite...
     
  20. famke89

    famke89 Fanatiek lid

    9 okt 2013
    1.495
    375
    83
    Vrouw
    Van dt Oetker kun je eiwit poeder krijgen waar je bv chocolade Mouse van kunt maken.. dit is verhit geweest en mag je gewoon hebben.. je proeft bijna geen verschil moet vers eiwit :)

    En coq au vin mag wel.. want de wijn is verhit geweest en dan is de alcohol verdampt.. gaat erg snel ;)

    En beetje rood vlees kan ook geen kwaad als je goede kwaliteit vlees hebt met een kern temperatuur van minimaal 60C dan zijn de bacterieen dood
     

Deel Deze Pagina